Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Víc borců nemocných než zdravých, přesto vyhrávají. Teď Pittsburgh míří do NYC

Víc borců nemocných než zdravých, přesto vyhrávají. Teď Pittsburgh míří do NYC

Jsou v čele Východní konference, přičemž vyhráli poslední čtyři zápasy. Jejich kapitán Sidney Crosby vede kanadské bodování, v počtu nahrávek je pátý, stejně jako v kategorii nastřílených branek. Jevgenij Malkin vede právě statistiku asistencí, v kanadském bodování mu patří třetí příčka. Marc-André Fleury kraluje gólmanským číslům o počtu čistých kont a vítězství. To je aktuální vizitka Pittsburghu, dnešního soupeře newyorských Rangers, kteří přede dvěma dny díky šťastné výhře po nájezdech nad Calgary ukončili čtyřzápasovou sérii proher. Jezdci mají momentálně na kontě více proher než výher a v tabulce konference jim patří až třináctá pozice. Na první pohled to vypadá, že tady nebude o co hrát. Jenže NHL je krásná ve své nevyzpytatelnosti a Tučňáky navíc postupně decimují zranění. Jak tohle dopadne?
Po pondělním volnu se Rangers včera znovu sešli ve svém tréninkovém centru. Čekala je příprava na nejlepší tým Východní konference. Při sněhem zavátém dopoledni se věnovali klasickým cvičením, přičemž v jedné části kladli velký důraz na práci při přesilových hrách. Trenér Alain Vigneault držel pohromadě v podstatě stejné řady a oznámil, že pravděpodobně postaví čtyři plné útoky a tři dvojice obránců poté, co proti Flames zmobilizoval hned sedm beků. Zároveň stihl potvrdit, že posedmé v řadě stane do branky Henrik Lundqvist. „Právě teď se snažím najít mezi dvojicemi nebo celými útoky nějakou chemii. Podle mého názoru tu máme jednu dvojici, mezi kterou trochu chemie je, mám na mysli Chrise Kreidera a Dereka Stepana. Díváme se po možných kombinacích, a pokud tyhle dva můžu držet pohromadě, budu,“ uvedl Vigneault.

Vigneault chválil Benoita Pouliota, a to nejen kvůli tomu, že svým krásně provedeným nájezdem rozhodl utkání proti Flames. Líbil se mu po celý zápas. Soudě dle toho a dle spárování Taylora Pyatta a Justina Falka do speciální obranné dvojice to vypadá, že Falk a Pyatt si proti Pittsburgu nezahrají. Sestava na včerejším tréninku:
Chris Kreider - Derek Stepan - Rick Nash
Brad Richards - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Carl Hagelin - Dominic Moore - Derek Dorsett
Taylor Pyatt/Benoit Pouliot - Brian Boyle - Arron Asham
Ryan McDonagh - Anton Stralman
Michael Del Zotto - Dan Girardi
John Moore - Dylan McIlrath/Justin Falk

Speciální příchuť bude mít dnešní utkání pro asistenta Rangers Ulfa Samuelssona. V sestavě Penguins totiž kvůli rozsáhlé marodce nechybí obránce Philip Samuelsson, jeho syn. Ulf, jenž hrál za oba týmy, letěl do Pittsburghu, aby v pondělí mohl sledovat debut svého syna v NHL proti Torontu. „Přišel jsem trochu pozdě a nestihl první střídání. A Pens skórovali v prvním střídání. Šli jsme do lóže Maria Lemieuxe a najednou vidím Philipa na ledě. Byl to skvělý pocit sledovat, jak dostává nějakou šanci. On je moderní verzí mne samotného. Ale myslím, že je to lepší nahrávač. Je jasné, že dnes se brání trochu jinak než tehdy. Musíte být lepšími bruslaři, být mobilní a rychlí,“ uvedl Ulf Samuelsson, bývalý velice tvrdý bek.

Marodka Pittsburgu je skutečně naplněná k prasknutí. Centr Jevgenij Malkin má zraněné v dolní části těla a vynechal pondělní utkání. Nyní je day-to-day. Kvůli nezveřejněnému problému nehraje obránce Kris Letang. Útočník Jayson Megna má potíže v horní části těla. Paul Martin, Brooks Orpik a Rob Scuderi jsou mimo hru už nějakou dobu, přičemž Letang a Scuderi by se mohli vrátit po Vánocích. Další forvard Tanner Glass rehabilituje po zlomenině ruky. Na marodce je i český gólman Tomáš Vokoun a útočníci James Neal, Beau Bennett a Andrew Ebbett. Tým tak nemůže spoléhat na řadu velkých jmen, třeba na čtveřici top obránců.

Přestože mají Pens asi největší zdravotní trable ze všech týmů NHL, dokážou vítězit. Naplno ukazují, že jejich systém spojený s farmářským týmem je jedním z nejlepších. Dres prvního týmu teď obléká vedle již zmíněného Philipa Samuelssona několik dalších borců, kteří většinu stávající sezony strávili u Wilkes-Barre/Scranton. Jediným zkušenějším povolaným byl obránce Matt Niskanen. Přesto zvládli Penguins porazit Toronto 3:1. Byla to čtvrtá výhra v řadě, devátá z posledních deseti zápasů a určila desetibodový náskok v čele Metropolitní divize. „Tohle je docela unikátní situace. Hraje jeden rookie a pět mladíků. Tihle kluci hrají s velkou sebedůvěrou a odvádí dobrou práci. Pro organizaci je to skvělé,“ rozplýval se Niskanen.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 03:32:35