Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Home Sweet Home! Rangers i s Lundqvistem vyzvou v MSG nejslavnější tým světa

Home Sweet Home! Rangers i s Lundqvistem vyzvou v MSG nejslavnější tým světa

Konečně doma. Obránce Marc Staal dostal po včerejším tréninku otázku, jaké to je být zase zpátky v Madison Square Garden. „Málem jsem zapomněl cestu do arény,“ odpověděl a myslel to samozřejmě ze srandy, i když člověk by se nedivil, kdyby to byla pravda. Rangers včera poprvé trénovali v kompletně zrekonstruované Madison Square Garden a dnes tam odehrají vůbec první domácí utkání v této sezoně. To všechno po celkem patnácti zápasech základní hrací doby i přípravy strávených na cestách a zahrnujících přeskakování časových pásem a dvě desítky nocí v hotelích. Teď jsou zpátky doma a k „otvíráku“ si nemohli přát prestižnějšího soka. Montreal představuje jeden ze zakládajících celků soutěže a mnozí ho považují za nejslavnější tým na světě. A ta vůbec nejlepší zpráva pro fanoušky Jezdců? V brance nebude chybět Henrik Lundqvist. Tohle bude velké, tohle bude nezapomenutelné. Let´s Go Rangers!!!
Vyčerpávající úvodní program ligy čítající celkem devět venkovních duelů mají za sebou. Před nimi je naopak domácí premiéra, nasazení uzdraveného Henrika Lundqvista, podpora newyorských fanoušků a fakt, že devět z následujících dvanácti utkání odehrají v Madison Square Garden. Na tenhle okamžik všichni čekali. „Jsem velmi, velmi, velmi rádi, že jsme doma,“ řekl kouč Alain Vigneault po svém vůbec prvním pracovním dnu v MSG po květnovém jmenování hlavním trenérem. Sedm sezon strávil na střídačce Vancouveru, který toho v lize nacestuje asi nejvíc. V roce 2010 musel s Kosatkami kvůli olympijskému turnaji pobýt mimo domov čtyři týdny a v nich odehrát celkem čtrnáct venkovních zápasů. „Pokud započítáte také přípravné duely, bylo toho teď vlastně ještě víc. Tohle byla fakt dlouhá doba,“ uvedl v souvislosti s dosavadním programem Rangers.

Vigneault až včera dostal příležitost seznámit se svým novým domovem. Mohl tam vstoupit na led, okouknout šatnu a zabydlet si kancelář. „Byli jsme pryč opravdu velmi dlouho dobu, ale to není omluva pro naši hru. Nyní víme, že těžká a opravdu náročná součást našeho rozpisu je za námi. V pondělí dostaneme první příležitost zahrát si před našimi fanoušky,“ těší se Vigneault. A natěšený není pochopitelně jen on, ale také jeho svěřenci. Vždyť ten road trip byl tak dlouhý, že dokonce účinkovali třem různým týmům při domácích úvodních mačích. „Jsme prostě moc rádi, že konečně dostaneme tu domácí podporu a nějakou energii z toho všeho,“ podotkl Brad Richards. „Jen ten fakt, že jsme zpátky v MSG, nám dodal dobrou náladu.“ Hodně nadšený byl i Marc Staal. „Všechno vypadá skvěle, úplně nově. Led byl hodně dobrý. Je to krásná budova, odvedli tu dobrou práci. Jsme nadšeni, že budeme hrát zase před našimi fanoušky.“

Rangers se i dnes budou muset obejít bez celé řady důležitých hráčů. Rick Nash se dál vzpamatovává z otřesu mozku. Carl Hagelin by měl být připraven na úterní utkání proti Islanders. Se zlomeným palcem je mimo hru Ryan Callahan, jenž včera v hale nechyběl a před tréninkem se bavil se svými spoluhráči. Vrací se ale ten nejdůležitější a nejhvězdnější. V brance bude po vynechání dvou zápasů kvůli nezveřejněnému problému opět stát Henrik Lundqvist. Včera bruslil čtvrtý den v řadě a podruhé za sebou absolvoval celý trénink. Pak řekl, že už necítí bolest a je připraven jít do akce. „Jo, cítím se dobře. V posledních třech dnech to bylo lepší a lepší a dnešní trénink byl v pohodě. Jsem nadšený, že budu hrát,“ řekl Lundqvist, jenž zatím nebyl ve své obvyklé formě. To sám přičítá spíše psychice než fyzickému problému. Tým tak už poslal Jasona Missiaena do Hartfordu.

Hrát proti Montrealu je vždy tak nějak speciální. Rangers budou mít dnes jistě extra motivaci. První zápas doma je jeden fakt, tím dalším je to, že proti Habs se jim dlouhodobě nedaří. Canadiens v minulém ročníku vyhráli všechny tři vzájemné zápasy a opanovali deset z posledních třinácti duelů proti Blueshirts. Sezona začala pro tenhle kanadský výběr velice dobře, momentálně to ale není ono. Montreal prohrál tři z posledních čtyř utkání patřících do pětizápasové domácí série. Ve všech třech zmíněných duelech ho soupeři přestříleli. Naposledy podlehli Habs rozjetému San Jose 0:2. Sharks vyslali na Careyho Price sedmatřicet střel, kdežto na jejich brankáře jich letělo jen dvaadvacet. „Celý zápas nás válcovali. Musíme být lepší,“ burcuje Brian Gionta. Nebezpečný je teď z kádru Habs zejména Tomáš Plekanec, jenž v posledních pěti zápasech nasbíral sedm bodů (4+3).

Montrealu momentálně patří šestá příčka v tabulce Východní konference. Za jeho zhoršenými výkony jistě stojí i početná marodka. Doug Murray by měl právě dnes naskočit do hry. Napovídá tomu i fakt, že tým poslal na farmu Nathana Beaulieua a Grega Pateryna. Obránci Alexej Jemelin a Davis Drewiske jsou na listině dlouhodobě zraněných. Útočník Max Paccioretty, jenž byl suverénně nejlepším hráčem týmu, si poranil podkolenní šlachu a mimo hru bude minimálně od poloviny listopadu. Další forvard Brandon Prust by měl chybět ještě tři týdny kvůli problémům s ramenem, zatímco Daniel Briere a George Parros jsou mimo na neurčito, oba trápí otřes mozku.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:18:37