Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers uzavřou trip na ledě Detroitu. Se startem Lundqvista se moc nepočítá

Rangers uzavřou trip na ledě Detroitu. Se startem Lundqvista se moc nepočítá

Poprvé po téměř čtyřiceti letech proti sobě nastoupí celky Rangers a Detroitu coby konferenční rivalové. Ale to ani zdaleka není jediné lákadlo tohoto utkání. Oba týmy patří k zakladatelům ligy a oba se dosud potkávaly jen výjimečně. I to dělá z dnešního mače prestižní událost. A různé formy lákadel vznikají i vzhledem k dosavadnímu průběhu sezony. Red Wings se s přesunem do Východní konference vyrovnali relativně dobře a v tabulce jsou se třinácti body čtvrtí. V posledních zápasech ale vypadali, jako kdyby jim došla šťáva. Jezdci tápou herně, počítají zraněné a jsou u dna tabulky.
Nejvíce otazníků se pořád vznáší nad Henrikem Lundqvistem. Brankář newyorského týmu včera před odjezdem mužstva do Detroitu bruslil na půdě Pennsylvánské univerzity ještě spolu s několika dalšími hráči, konkrétně s Carlem Hagelinem, Justinem Falkem, Matsem Zuccarellem a Jasonem Missiaenem. To, zda Lundqvist bude moci dnes nastoupit, je pořád ve hvězdách. Dozvíme se to během dnešního dopoledního rozbruslení, kde Hank dostane další šanci k bruslení. Každopádně s mančaftem odcestoval do Hockey Town i Missiaen a mnoho zámořských žurnalistů se přiklání k tomu, že v Detroitu bude stejná brankářská dvojka jako ve Philadelphii.

Rangers si nepřejí nic jiného, než zakončit dlouhý trip výhrou a vrátit se tak do zrekonstruované Madison Square Garden se dvěma body. Jenže to nebude jednoduché, protože Red Wings se budou vždycky považovat za silného soka a navíc zažívají dobrý vstup do soutěže jako nováček na východě. Nicméně, úplně bez šance to není nikdy a Rudým křídlům se navíc nepovedly poslední tři duely. Bezpochyby se na nich podepsal středeční domácí debakl, kdy prohrály s Ottawou 1:6. Tři vstřelené branky v posledních třech zápasech donutily kouče Mikea Babcocka k roztržení dvojice Henrik Zetterberg – Pavel Dacjuk ve snaze vygenerovat proti Rangers více ofenzivy.

Dacjuk bude dnes hrát vedle Daniela Alfredssona a Todda Bertuzziho, Zetterberg se postaví mezi Johana Franzena a Tomáše Tatara. „Nebyl to můj plán a nic, po čem bych toužil, ale potřebujeme to,“ řekl Mike Babcock k rozdělení Dacjuka a Zetterberga. Tahle dvojka se podílela na jedenácti gólech z pětadvaceti. Babcock doufá, že tímto krokem dojde k vyrovnanější útočné síle a že se soupeři budou muset začít soustředit na více lajen. „Jsem si jistý, že si spolu zase zahrajeme, ale když jsme prohráli takové zápasy a příliš se nám nedaří skórovat, musíme zkusit něco jiného,“ uvedl Zetterberg.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:47:51