Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proti Králům z Los Angeles nastoupí Ryan Callahan i Arron Asham

Proti Králům z Los Angeles nastoupí Ryan Callahan i Arron Asham

Po sobotním volnu se Rangers včera znovu vrátili do práce. Finální trénink před dnešním utkáním proti Los Angeles přinesl definitivní rozhodnutí o několika změnách v sestavě. Kapitán Ryan Callahan nebude jediným borcem, který zažije herní premiéru v této sezoně. Toho samého se dočká i útočník Arron Asham, jenž se ve čtvrtek musel spokojit s rolí zdravého náhradníka. Alain Vigneault zároveň potvrdil, že v brance se znovu představí Henrik Lundqvist. Bude to jistě zajímavé utkání dvou celků z opačných pobřeží USA. Vždyť Kings v sezoně 2011/2012 slavili Stanley Cup. Rangers dnes navíc opět prožijí úvodní slavnostní ceremoniál, protože Králové už sice mají za sebou dva zápasy, ale až ten proti Jezdcům bude jejich domácí premiérou.
„Budeme hrát proti Los Angeles a proti San Jose, dvěma velmi silným týmům, takže jsem věděl, že Arrona zakomponuji dříve nebo později do sestavy,“ řekl včera novinářům kouč Alain Vigneault. Veteránská dvojka v podání Callahana a Ashama už v NHL odehrála celkem 1 188 zápasů a nahradí duo mladíků J. T. Millera a Jespera Fasta, kteří dohromady v lize nastoupili k 28 duelům. Miller v sobotu putoval na farmu, když se ukázalo, že Callahanovo rameno je připraveno na zápasovou zátěž. Včera odpoledne Miller dvěma góly přispěl k vítězství Wolf Pack nad Albany. „Cítili jsme, že on je mladý hráč, který ze všeho nejvíc potřebuje hrát, mít tu dva extra útočníky nedávalo moc smysl, ani co se týká platového stropu,“ vysvětlil Vigneault.

Jesper Fast v pátek střídavě nastupoval na tréninku ve čtvrtém útoku právě spolu s Ashamem, včera už bylo jasné, že veteránovi své místo vedle Dominica Moorea a Dereka Dorsetta přepustí. „Chci ukázat, že v těchto starých nohách ještě pořád je nějaký život,“ usmíval se Asham, jenž dorazil v září na tréninkový kemp s tím, že vůbec neměl jisté místo na soupisce. Pětatřicetiletý tvrďák ale podával v přípravě dobré výkony a dokonce si vysloužil umístění na zahajovací soupisku. Dnes nebude jen na soupisce, dnes se dostane do sestavy. „Bojuji za svůj život. Chápu, že v mém věku už člověk musí bojovat každý den o udržení v lize. Jsem připraven to udělat,“ uvedl Asham.

Ryan Callahan se představí ve třetím útoku spolu s Brianem Boylem a Taylorem Pyattem. Jistě dostane příležitost i při přesilovkách a oslabeních. Cally včera přiznal, že už se utkání nemůže dočkat. „Jsem nadšený. Bylo to dlouhé léto. Nejdříve rehabilitace a pak jsem nemohl pořádně zasáhnout do kempu. Pondělka už se nemůžu dočkat,“ smál se Callahan. Sestava Jezdců tak bude oproti čtvrtku obsahovat dvě staronová jména. Tým bude mít v brance Henrika Lundqvista, kouč Vigneault vzhledem k nadupanému programu včera přiznal, že v jednom z příštích tří zápasů dostane šanci také jeho náhradník Martin Biron.

Rangers se s Kings v jejich Staples Center utkali naposledy 2. února 2010. Poslední vzájemné měření sil se pak odehrálo 7. října 2011, kdy Los Angeles zvítězili ve Stockholmu po prodloužení. Teď se má situace tak, že oba týmy se budou snažit odrazit na vítěznou stezku po prohrách od týmů, které loni nezasáhly do play off. Alain Vigneault pak čeká na svůj první triumf v nové funkci. Zatímco Rangers mají za sebou jen jedno utkání, které prohráli ve Phoenixu, Kings hráli už dvakrát. Nejprve minulý čtvrtek porazili Minnesotu po nájezdech, o den později pak podlehli ve Winnipegu 3:5.

Proti Jets se přitom zápas vyvíjel z pohledu Kings nadmíru dobře. Ujali se vedení a svého soupeře z Kanady zasypávali střelami. Jenže domácí celek se dokázal oklepat a vstřelil čtyři góly za sebou. Gólman Jonathan Quick se nestačil divit. Po zápase se sice nejprve snažil situaci zlehčovat, pak ale přiznal, že jeho tým má něco na práci. A pracovat mohli trenéři s kompletním kádrem. Králi totiž v současné době netíží marodka, všichni hráči jsou připravení hrát.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:26:00