Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mission Impossible? Rangers rozjíždí další bitvu o přežití. Asi bez Stralmana

Mission Impossible? Rangers rozjíždí další bitvu o přežití. Asi bez Stralmana

Na hráče Rangers už to snad musí působit až rutinním dojmem. Ke konci základní části jim bylo neustále vštěpováno do hlavy, že musejí vyhrát, pokud mají chuť hrát play off. Několikrát totiž stáli vyloženě nad propastí zanímající brzkou dovolenou. V prvním kole vyřazovacích bojů měli také nůž na krku a do dvou zápasů nastoupili s vědomím, že prohra znamená konec sezony. A teď? Teď už snad ani nečtou noviny a nekoukají na televizi. V semifinále Východní konference totiž prohrávají s Bostonem už 0:3 na zápasy a ani ti nejoptimističtější fanoušci nevěří, že se z toho dokážou vyhrabat. Věří v to ovšem Darroll Powe, jenž něco takového zažil před třemi lety v Philadelphii. Dobře ale ví, že tým je ve složité situace, kterou ještě zhoršilo zranění Antona Stralmana. Švédský bek do čtvrtého utkání s největší pravděpodobností nezasáhne. Co je nového u Rangers a Bruins před čtvrtým duelem série? To se dočtete níže.
Poté, co prohráli na svém ledě 1:2 a propadli se v sérii už do třízápasového deficitu, měli Rangers včera na programu dobrovolný trénink. Na ledě se sešlo třináct hráčů, zejména těch, kteří nedostávají příležitosti v zápasech. Brusle nazuli ale třeba také kapitán Ryan Callahan nebo obránce Ryan McDonagh. Trénoval i Carl Hagelin, který v minulém utkání utržil ránu pukem do úst. Osobnosti jako Henrik Lundqvist, Rick Nash, Derek Stepan nebo Dan Girardi ovšem zůstaly doma. Jezdci, kteří musí nyní bezpodmíněčně vyhrát čtyři zápasy v řadě, což se v historii ligy podařilo jen třikrát, se dnes budou muset asi obejít bez Antona Stralmana. Po „setkání“ s Milanem Lučičem absolvoval jen jedno střídání, třetí třetinu zcela vynechal. Včera netrénoval a kouč John Tortorella otevřeně přiznal, že jeho start ve čtvrtém zápase je více než pochybný.

Pokud by skutečně nemohl nastoupit, mohl by ho nahradit třeba Roman Hamrlík nebo Matt Gilroy. Oba včera bruslili. Zámořským novinářů se zdá být pravděpodobnější možnost nasazení Matta Gilroye. Absence Stralmana pak jistě přidá minuty strávené na ledě zbylým pilířům obrany. Včera také bruslil Marc Staal, což by byl asi nejlepší záskok za Stralmana, ale Staal stále nevypadá, že by se měl vrátit. Na ledě se objevili také Darroll Powe i Ryane Clowe. Pro něho to bylo po dlouhé době poprvé, co si zabruslil s týmem. Na hrací ploše tréninkového centra ale strávil jen pár minut. Otazník visí nad startem Chrise Kreidera, jehož zasáhla ošklivě do obličeje hokejka Tylera Seguina. Kdyby Kreider nehrál, možná by ho mohl nahradit Powe.

Právě Darroll Powe, a také Arron Asham, pamatují bláznivé zážitky Letců z Philadelphie v roce 2010. Flyers si nejprve zajistili postup do play off až díky výhře nad Rangers v posledním utkání základní části. V konferenčním semifinále pak vyřadili Bruins, ačkoli už prohrávali 0:3 na zápasy a stejným poměrem i v rozhodujícím sedmém utkání. „To byla nezapomenutelná série. Prostě jsme to brali den po dni a soustředili se jen na každý další zápas. Zítra nemůžeme vyhrát čtyři zápasy najednou, musíme to brát postupně,“ řekl Powe. Pocit, který nastal po vyřazení Bostonu, byl prý tehdy neskutečný. „Byl to zvláštní pocit. I tenhle má v kabině hodně charakteru a vím, že zítra půjde tvrdě za svým.“

Je to samozřejmě prekérní situace, která se usadila do hlav všech. „Tým pracuje tvrdě, ale prohráváme už 0:3 a musíme najít způsob, jak se dostat na další úroveň,“ hlesl včera John Tortorella. Noviny už totiž zase zaplnily polemiky, že u týmu už možná nemá co dělat. „Naší snahou je urvat to. Každý tady touží vyhrát. Každý se snaží k tomu přispět. Je to jen otázka provedení,“ přidal se Ryan Callahan. Mats Zuccarello po tréninku poznamenal, že existuje spousta negativních věcí, které by Rangers mohli vylepšit, ale že teď není ten správný čas na negativní myšlení.


Pohled na Bruins před dnešním zápasem:

Bruins volají do všech stran, že se poučili z chyb, které je v roce 2010 stály nečekané a již zmíněné vyřazení od Philadelphie, ačkoli tým z města plného vysokoškoláků vedl už 3:0 na zápasy. A poučení jim prý přinesla i minulá série s Torontem, kdy málem promarnili vedení 3:1. Tyhle lapsusy už prý nemíní opakovat. Gólman Bruins Tuukka Rask neřekl, že by třetí duel byl jednoduchý pro brankáře, poznamenal však, že obranná práce Medvědů byla to nejlepší, co za poslední dobu viděl. „Myslím, že neměli příliš úžasných akcí, možná tak tři nebo čtyři. Stříleli z pozic, odkud se daly rány krásně blokovat, nebo nebylo složité je chytit. Naše defenziva pracovala skvěle,“ poznamenal Rask.

Boston včera také zvolil dobrovolný trénink, přímo v Madison Square Garden. Zúčastnili se ho obránci Dennis Seidenberg i Wade Redden. Seidenberg řekl, že je tu šance, že by mohl být připravený na čtvrteční zápas. Je však krajně nepravděpodobné, že i přes jeho možné nasazení by trenér Claude Julien sahal do perfektně fungující obrany. Andrew Ference trénoval mimo led. Jeho stav se zlepšuje, ale ještě ani nezačal bruslit. Stávající obrana Bruins je opravdu skvělá. Důkazem jsou i statistiky Johnnyho Boychuka. V průběhu play off se trefil už čtyřikrát, včetně posledních dvou zápasů. Je prvním obráncem Medvědů, kterému se v úvodních deseti duelech play off podařilo vstřelit čtyři branky od roku 1991. Tehdy to dokázal Ray Bourque. V základní části se přitom Boychuk prosadil jen jednou.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 01:27:18