Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Girardi znovu po boku McDonagha, Lundqvistovo rameno pod kontrolou

Girardi znovu po boku McDonagha, Lundqvistovo rameno pod kontrolou

Newyorská Madison Square Garden se teď na dva zápasy promění v dějiště série mezi Rangers a Bruins. Stejně jako proti Washingtonu se i v tomto případě vrací Jezdci domů, aniž by předtím dokázali na kluzišti svého soupeře ukořistit alespoň jedno vítězství. Rozdíl ale přeci jenom existuje. Zatímco souboje s Caps byly neskutečně vyrovnané a odpovídaly tomu i výsledky, proti Bostonu tomu tak není. Nezbývá, než doufat, že Rangers ukážou, kdo je na Manhattanu pánem. Oba týmy včera trénovaly, což přineslo pár novinek a prohlášení. Třeba Carl Hagelin odmítl, že by jeho hra při přesilovkách stála za nic. Henrik Lundqvist promluvil o svém ramenu. A v neposlední řadě se jak v Massachusetts, tak v New Yorku mluví o Wadeu Reddenovi.
Všechno nasvědčuje tomu, že s ramenem Henrika Lundqvista to nebude vážné. V minulém utkání v průběhu třetí třetiny udělal zákrok, po kterém bylo zcela evidentní, že má nějaký problém. Po zápase potvrdil, že se na to budou muset s lékaři podívat. „Jo, je to pod kontrolou. Dopadl jsem blbě na led a trochu to bolelo. Ale každého něco bolí. Je to play off. Nemůžete nehrát jenom kvůli tomu, že vás něco trochu bolí,“ řekl Hank po včerejším tréninku a dal tak jasně najevo, že dnes s ním máme počítat.

Trénink včera začal se všemi hráči, kteří nastoupili v prvních dvou duelech. Doplňoval je i záložní brankář Martin Biron. Složení útoků zůstalo naprosto stejné. Co se týče obranných dvojic, trenér k sobě znovu postavil Dana Girardiho a Ryana McDonagha. Michael Del Zotto bruslil s Antonem Stralmanem a Steve Eminger s Johnem Moorem. Úplně na konci tréninku ale přišlo překvapení. Na ledě se objevili Marc Staal a Darroll Powe. Přidali se k nim i Roman Hamrlík, Matt Gilroy, Kris Newbury, Michael Haley a Cam Talbot.

Útočník Carl Hagelin promluvil s novináři a nevyhnul se tématu kolem komentářů Johna Tortorelly na jeho herní projev při početních výhodách. Minule Hagelin odehrál při přesilovkách šestačtyřicet vteřin a ve druhé třetině byl hodně blízko gólu. „Byl to dobrý pocit dostat se tam. Neměl jsem v této sezoně při těchto herních situacích moc příležitostí, takže když pak dostanete šanci, chcete z ní vytěžit maximum,“ řekl Hagelin. A novináři okamžitě chtěli jeho reakci na prohlášení Johna Tortorelly. „Co se mě týká, rozhodně si nemyslím, že bych při přesilovkách stál za hovno. To je celé, co můžu říct.“

I přes inkasování pěti branek a prohru 2:5 viděl prý John Tortorella ve druhém zápase série spoustu pozitiv. „Bylo tam hodně povedených věcí. Pokud se nám podaří opravit některé chyby, které opravit potřebujeme, což podle mého můžeme udělat hru, těším se na třetí zápas,“ řekl Tortorella, podle kterého hráli jeho svěřenci ve druhém utkání o poznání lépe než v to prvním. Ve stejném duchu hovořil i Ryan McDonagh. V sobotu se mu líbila hra týmu v průběhu prvních dvou třetin. Všichni se těší na domácí prostředí a všichni vědí, že dnešní zápas je zatím v celé sérii tím jednoznačně nejdůležitějším.


Pohled na Bruins před dnešním zápasem:

Trenér Claude Juien bude zřejmě co nevidět stát čelem pořádnému dilematu. Takovému, který by mu možná jiný kouč záviděl. Na včerejším tréninku, který Medvědi absolvovali před odletem do NYC ve své TD Garden, byli i Dennis Seidenberg a Wade Redden. Oba beci jsou na cestě zpět do hry. Jenže místo nich jsou nyní v sestavě mladíci, kteří si vedou fantasticky. Pokud by došlo k uzdravení Dennise Seidenberga, Julien by ho s téměř stoprocentní jistotou do sestavy vložil okamžitě, a to na úkor Dougieho Hamiltona. Redden by ale asi zůstal zdravým náhradníkem. Seidenberg se ale možná zase až tak brzy nevrátí, protože včera vynechával některá kontaktní cvičení. „Trénoval s námi, už se blíží návratu. Uvidíme, jak se bude cítit v úterý,“ řekl Claude Julien.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:16:12