Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lehký trénink, Holtbyho bodavé věty. Berou Caps tým z Manhattanu ještě vážně?

Lehký trénink, Holtbyho bodavé věty. Berou Caps tým z Manhattanu ještě vážně?

Vyřazovací boje NHL sice teprve začaly, přesto už lze konstatovat, že Rangers mají nůž na krku. Úvodní dvě utkání série s Washingtonem hrané v hlavním městě Spojených států nezvládli a logicky tak prohrávají už 0:2 na zápasy. Teď bude dvakrát dějištěm New York City, a pokud dnes Jezdci svému soupeři podlehnou, bude série vypadat až děsivě jednoznačně a příznivcům Rangers nezbude nic jiného, než propadnout pesimismu. Snad se ale parta kolem Ryana Callahana po dvou nevýrazných výkonech vzpamatuje a před domácím publikem předvede úplně něco jiného, něco nebezpečného, něco oku lahodícího, něco, po čem se vyhraje.
Dva zápasy – jeden gól. To je hodně nelichotivá statistika, která kouče Johna Tortorellu asi nenechá ani v noci v klidu. Ještě horší je ale fakt, že do Rangers si rýpnul i hráč soupeře, a to v době, kdy se všichni snaží i ve světě profesionálního sportu zachovat dekorum, přetvařovat se a krmit fanoušky neutrálními a stále se opakujícími frázemi. Gólman Capitals Braden Holtby vystoupil ze stínu tohoto pravidla a naplno řekl, jak se cítil při minulém zápase, který jeho tým vyhrál 1:0. „Pro mě to nebyl nijak extra těžký zápas. Nebyl to typ zápasu, který by brankáře příliš zatěžoval. Snad ani neměli dvouciferný počet šancí. Byla to fakt pohoda,“ řekl Braden Holtby v sobotu. Žádné věty o tom, jak byl soupeř nepříjemný a jak je potřeba mít se před ním na pozoru.

Tenhle výrok byl zkrátka nešťastná pravda. V úvodních 128 minutách série vstřelili Rangers jen jeden gól. Při druhém střetnutí nevystřelili na branku přes sedmnáct minut. Teď je potřeba na tohle ofenzivní fiasko zareagovat, ztratit další zápas, to by byla pohroma. Kouč Tortorella přiznal, že pro dnešní utkání chystá personální změnu v sestavě, nekonkretizovat ji však. Spekuluje se o tom, že konečně nastoupí Ryane Clowe. Ten sám po nedělním tréninku připustil, že by hrát mohl. Dnešní dopolední rozbruslení také trochu hrálo s myšlenkou, že by mohl hrát Marc Staal, jenž se na ledě nezdržel dlouho a mohl jít odpočívat, aby byl připravený. Tortorella se ale snaží zareagovat i jinak – Ricka Nashe přestěhoval na levé křídlo.

Vlasy se Tortsovi hrůzou postavily poté, co Alex Ovečkin tvrdě hitoval Carla Hagelina. Mladý Švéd včera netrénoval, dnes však nechyběl na ranním rozbruslení. Dalším problémem, jak pokrýt Ovečkina a jeho spoluhráče, Nicklase Bäckströma a Marcuse Johnanssona. Ryan McDonagh odešel z posledního utkání absolutně unavený, přičemž v prodloužení na něj Caps svým střídáním udělali takovou kulisárnu, že musel zůstat na ledě i přes jejich střídání. Capitals následně Jezdce uzamkli v jejich pásmu, přičemž McDonagh už nenašel jiné východisko, než vyhodit puk za hrazení. Za to dostal dvě minuty a v následné přesilovce rozhodl o výhře domácích Mike Green. Sám McDonagh ale samozřejmě odmítl přiznat, že za vyhozením kotouče už byly kolébavé nohy a kmitající oči.

Rangers měli snový duben. Ve čtrnácti zápasech nastříleli 51 gólů. Ofenziva je teď ale úplně zamlklá. „Měli bychom se vrátit k naší hře z dubna, k našemu forčekingu, k tomu, jak hluboko jsme dokázali dostat puk,“ řekl Mats Zuccarello, jenž byl po předchozím zápase značně frustrovaný. Velký problém týmu leží v přesilovkách. Ze sedmi nevyužili ani jednu a jen desetkrát během nich vystřelili. „Určitě musíme víc střílet při našich přesilovkách, udělat před jejich brankou větší vítr. Když to uděláme, myslím, že to bude v pořádku,“ podotkl kapitán Ryan Callahan.

To u Capitals je nálada jiná. Včera si dokonce kouč Adam Oates mohl dovolit naordinovat svým svěřencům jen dobrovolný trénink, který byl navíc hodně lehký. „Je to super, když je trénink dobrovolný. Pokud mají někteří kluci pocit, že si potřebují odpočinout, mohou jen jezdit na kole nebo se trochu protáhnout. A pak můžete jít na chvíli na led. Super. Každý udělal jen to, co pokládal za nejdůležitější pro to, aby byl na pondělí fit,“ usmíval se útočník Washingtonu Jay Beagle.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:43:31