Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pro Jezdce začíná utkáním ve Washingtonu play off. Vrátí se Marc Staal do sestavy?

Pro Jezdce začíná utkáním ve Washingtonu play off. Vrátí se Marc Staal do sestavy?

Už je to tady. Tým Johna Tortorelly nastoupí v noci ze čtvrtka na pátek v půl druhé ráno středoevropského času na ledě Washingtonu k prvnímu utkání ve vyřazovacích bojích. Jezdci v uplynulém týdnu pilně trénovali, většinou dvoufázově s tím, že druhá část tréninku byla věnována hře speciálních formací, které byly v základní části Achillovou patou mužstva, které naopak při hře 5 proti 5 mělo třetí nejlepší poměr vstřelených a obdržených gólů v celé lize. Přestože Blueshirts trápí marodka, zdá se tým sebevědomý a odhodlaný k úspěchu.

"Letos na tolik trénování nejsme zvyklí," řekl John Tortorella. "Hráli jsme zápasy obvykle ob den, dokonce i my trenéři jsme si na to zvykli. Tohle je část roku, kdy by se mělo hrát, ale nestěžuji si. Hodně jsme toho nacvičili, na druhou stranu jsem měl i na paměti, že příliš mnoho trénování může mužstvu uškodit a to zvlášť v této fázi sezony."

Přestože tréninky "mini přípravného kempu" před play off byly věnované z velké části nácviku hry při přesilovkách a oslabení, lze říct, že jedním z nutných předpokladů úspěchu Blueshirts bude disciplinovanost, neboť Capitals v početní převaze patří k nejlepším v lize.

Ohledně zraněných není mnoho nových zpráv. Derek Dorsett stále trénuje v bezkontaktním dresu a čeká na povolení lékařů k plnému zapojení do tréninku, bez něhož je jeho start vyloučen. V případě tohoto důrazného útočníka lze doufat, že by si během série s Capitals mohl odbít svou premiéru v dresu Rangers. Tortorella by jej na ledě viděl skutečně rád a to i proto, že situace zatím stále nevypadá nikterak příznivě ohledně Ryana Clowa (spekuluje se o otřesu mozku) a Briana Boyla (poranění pravé nohy), u nichž organizace úzkostlivě tají podrobnosti o zdravotním stavu.

Naopak již naplno trénuje Marc Staal. Hvězdného obránce sice nadále trápí rozmlžené vidění, které se mu po březnovém zásahu pukem do oka možná již nikdy úplně nespraví, nicméně kanadský bek se cílevědomě chystá na návrat a zvyká si na speciální tónované plexisklo, ne nepodobné tomu, co používá hvězda soupeře Alexandr Ovečkin. "Nemohu k tomu moc říct, ale v prvním zápase nejspíš hrát nebudu. Jak už jsem říkal dřív, někdy jsem na tom lépe, někdy hůř, takže se soustředím vždy jen na nejbližší den a doufám, že postupně se vše bude zlepšovat," sdělil Marc Staal americkým žurnalistům.

Ti zároveň poukazují na to, že Staal před rokem při Winter Classic proti Philadelphii také den před utkáním sdělil, že hrát nebude a nakonec naskočil do hry. Očekává se, že Rangers budou maximálně mlžit kolem zdravotního stavu všech hráčů a především Staala, který by mohl do některého z nejbližších utkání naskočit bez předchozího upozornění jako "tajná zbraň" Blueshirts a zaskočit stratégy Washingtonu.

Pravděpodobná sestava Blueshirts:
Carl Hagelin-Derek Stepan-Ryan Callahan
Rick Nash-Brad Richards-Mats Zuccarello
Taylor Pyatt-Derick Brassard-Chris Kreider
Darroll Powe-Kris Newbury-Arron Asham/Micheal Haley

Ryan McDonagh-Dan Girardi
Michael Del Zotto-Anton Stralman
John Moore-Steve Eminger

Předpokládaná sestava Capitals:
Marcus Johansson-Nicklas Backstrom-Alex Ovechkin
Martin Erat-Mike Ribeiro-Troy Brouwer
Jason Chimera-Mathieu Perreault-Eric Fehr
Aaron Volpatti-Matt Hendricks-Jay Beagle

Karl Alzner-Mike Green
John Erskine-John Carlson
Jack Hillen-Steven Oleksy

Washingtonu budou chybět zranění Tom Poti, Brooks Laich a Joel Ward

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:17:36