Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trade deadline, Fast, Clowe a Pittsburgh. Nejbláznivější den sezony je tady

Trade deadline, Fast, Clowe a Pittsburgh. Nejbláznivější den sezony je tady

Bez nadsázky si pojďme přiznat, že dnešek, tedy 3. duben 2013, je pro fanoušky Rangers dost možná vůbec nejzajímavějším dnem této sezony. V devět hodin večer našeho času vyvrcholí trade deadline, při níž si žádný hráč nemůže být jistý svou pozicí. Takže i kádr Jezdců může doznat změn. O pár hodin později pak družina Johna Tortorelly vyjede v Madison Square Garden k zápasu proti Pittsburghu, suverénovi společné divize i celé konference, který ovšem v noci na dnešek klopýtnul v Buffalu a ukončil tak svou neuvěřitelnou patnáctizápasovou vítěznou sérii. Neméně interesantní byl ovšem i včerejšek. Dopoledne absolvoval první trénink s týmem Jesper Fast, poté došlo k obchodování. Na Manhattan přišel ze San Jose útočník Ryane Clowe.
Když včera kolem poledne vyjeli Jezdci ve svém tréninkovém centru na předměstí Big Apple k dalšímu tréninku, měli mezi sebou novou tvář. Jesper Fast vybraný v šestém kole draftu z roku 2010 se zúčastnil svého prvního tréninku v roli Rangera a zahájil tak další fázi své hokejové kariéry. Trenér John Tortorella ovšem odmítl, že by jeho účast na cvičení znamenala start v dnešním mači proti Pens. To se dozvíme až dnes. Fast ale každopádně zářil. V New York city je od minulého týdne, přiletěl po konci sezony ve švédské nejvyšší lize. Pak podstoupil lékařskou prohlídku a čekal, až se tým vrátí z tripu.

V pondělí jedenadvacetiletý hráč navštívil v MSG utkání proti Winnipegu. Když o tom novinářům vyprávěl, oči měl navrch hlavy, z arény se doslova rozplýval. A včera se dočkal premiérového tréninku. „Je to velký den. Je to vzrušující přijít sem a potkat se tu všemi hráči. Byl jsem trochu nervózní, ale teď už si to užívám,“ usmíval se Fast. Pokud jde o jeho další kroky v organizaci, Fast se jen usmál a pokrčil rameny. „Nevím. To zjistím zítra.“ Kouč Tortorella totiž všem důrazně řekl, že chtěl Fasta jen poznat. „Chtěli jsme se na něj jen podívat. Měli jsme na dnešek naplánovaný trénink, což nám dávalo možnost ho pozvat a poznat ho,“ řekl Torts.

Fast momentálně čerpá první rok z celkově tříletého kontraktu na celkem 2, 415 milionu dolarů. Od minulého týdne trénoval s farmářským týmem poté, co nastřílel osmnáct branek a přidal osmnáct asistencí v sedmačtyřiceti zápasech za HV 71. Pro Fasta to byla třetí úplná sezona ve švédské nejvyšší soutěži. Na včerejším tréninku bruslil v útoku s Brianem Boylem a Taylorem Pyattem. Na ledě chyběl jen Carl Hagelin, jenž dostal od trenérů volno. Bez něj vypadaly útoky takto:

Mats Zuccarello - Brad Richards - Marián Gáborík
Rick Nash - Derek Stepan - Ryan Callahan
Taylor PyattBrian BoyleJesper Fast
Chris Kreider/Arron Asham - J. T. Miller - Darroll Powe

O několik hodin později došlo k trejdu. Rangers doplnil křídelník Ryan Clowe ze San Jose. Jedná se o robustního forvarda, který se nebojí žádného souboje. Jezdci jeho příchodem chtějí zvýšit své šance na play off. Třicetiletého hráče získala organizace z Manhattanu za druhé a třetí kolo letošního draftu a případně druhé kolo draftu pro rok 2014. Clowe se po sezoně stane nechráněným volným hráčem, ze stropu letos ubírá 3, 625 milionu dolarů. Příchod Clowea bude pravděpodobně znamenat poslání na farmu pro Millera nebo Kreidera. Možná taky pro oba. Clowe byl prý u domlouvání celého obchodu. Předpokládá se, že Clowe se nezúčastní dnešního dopoledního rozbruslení před utkání s Pens, do samotného zápasu už by však nastoupit mohl.

Tohle bude čtvrtý z pěti vzájemných zápasů s Pens v základní části, pátý přijde na řadu už v pátek. Tři předešlé duely vyzněly pro Rangers velmi špatně s nepříznivým skóre 12:3. Jezdci se po návratu z nepovedeného tripu trochu vzpamatovali a doma přehráli Winnipeg 4:2. „Myslím, že hráči se teď cítí mnohem lépe,“ poznamenal John Tortorella. Mezi hlavní hvězdy jeho týmu teď patří Rick Nash, Ryan Callahan, Derek Stepan a Henrik Lundqvist. Kapitán Callahan se proti Jets podílel na všech brankách.

Pittsburgh včera prohrál 1:4 s Buffalem a tím skončila jeho úžasná série patnácti výher v řadě. V prvním kompletním zápase bez Sidneyho Crosbyho, kterého v utkání předtím vyřadila na dobu neurčitou ze hry zlomená čelist, byla obrana kamenem úrazu pro Pens. Tým inkasoval čtyři branky z prvních třinácti střel na branku. Něco takového už se hodně dlouho nestalo. „Patnáct, to je dobré číslo, ale byly tam zápasy, ve kterých jsme si ani vyhrát nezasloužili. Snad jsme se od tohoto zápasu ponaučili ještě více než z těch předešlých patnácti,“ řekl Brooks Orpik.

Premiérový gól v novém dresu vstřelil Jarome Iginla. „Na back-to-back zápasech je výborné, že nemáte čas příliš přemýšlet o posledním výkonu. Jen se prostě musíme zase vydat do práce a začít pracovat na další sérii,“ nechal se slyšet právě Iginla. Proti Buffalu si poprvé od 26. března zachytal Marc-André Fleury, když na začátku druhé třetiny vystřídal Tomáše Vokouna. Podle některých novinářů se Fleury dnes postaví do branky od začátku. Vedle zmíněného Crosbyho jsou nyní na marodce také obránci Paul Martin a Kris Letang. Ve velkém stylu se ale po zranění vrátil Jevgenij Malkin. Z pěti zápasů má šest bodů.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:28:05