Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bude návrat domů sladký? I Carolina chce ukončit sérii proher

Bude návrat domů sladký? I Carolina chce ukončit sérii proher

Ve víru stále většího počtu spekulací o přestupu Mariána Gáboríka nastoupí Rangers k dalšímu zápasu zkrácené sezony. Doma v Madison Square Garden přivítají celek Caroliny, která se momentálně nachází na osmé příčce Východní konference. Oba týmy se budou pokoušet o ukončení série proher a návrat alespoň malé dávky sebevědomí do svých myslí. Mezitím stihl Eric Staal, útočník Hurikánů, promluvit s novinářem Vivem Bernsteinem z deníku The New York Times o mnoha tématech, pro fanoušky Rangers jsou však nejdůležitější pasáže, v nichž hovoří i aktuálním zdravotním stavu svého bratra Marca, jenž momentálně kvůli zranění oka nemůže tužit obranu Jezdců.
O Mariánu Gáboríkovi se v posledních zhruba dvou dnech mluví opravdu stále častěji. Rodák z Trenčína už měl údajně předat vedení Rangers seznam deseti týmů, kam odmítá v rámci své no trade klauzule přestoupit a s nimiž tedy nemá generální manažer Glen Sather vůbec jednat. Objevily se spekulace, že o služby pravého křídla projevil zájem Vancouver, ve kterém si naopak Sather vyhlédl Ryana Keslera. Co je na tom pravdy, nikdo neví. Včera večer našeho času se pak začaly rojit fámy o eminentním zájmu Jezdců o Martina St. Louise. Pokud by se to potvrdilo, přišel by na Manhattan už téměř čtyřicetiletý křídelník. To asi není zrovna cesta ze současné situace.

Rangers se vrátili ze čtyřzápasového tripu se skloněnou hlavou. Zaznamenali během něj tři prohry a po posledním utkání proti Pittsburghu už soptil dokonce i věčný kliďas Henrik Lundqvist. Jezdci vyhráli pětkrát ze šesti zápasů poté, co se po zranění vrátil Rick Nash, pak ale i jemu zvlhnul střelecký prach a útok týmu je značně impotentní. Poslední tři zápasy rovná se dva vstřelené góly. Trenér John Tortorella si je dobře vědom uvadajícího sebevědomí svých svěřenců, proto po prohře s Pens zvolil klidný tón a povzbuzující slova na adresu hráčů. Všichni ale vědí, že situace je vážná, protože sezona postižená výlukou nenabízí tolik prostoru k nápravám.

Před aktuálně dvěma porážkami v řadě, to šlo pro Hurricanes docela dobře. Tým opanoval šest duelů ze sedmi a tři ze čtyř bez brankáře Cama Warda, jenž je dlouhodobě zraněn. Ve čtvrtek si tým nechal mezi prsty proklouznout vedení 2:0 a nakonec s Washingtonem prohrál 2:3. O dva dny později pak padl v Tampě 1:4. Na Blesky to borci za Caroliny v této sezoně neumějí. O brankáři Wardovi už řeč byla. Dále mimo hru je útočník Chad LaRose. Obránce Joe Corvo opustil předčasně sobotní zápas a jeho start je ve hvězdách. Útočník Tuomo Ruutu v této sezoně ještě nehrál, ale je tu jistá šance, že právě proti Rangers prožije svůj comeback.


Eric si datum zápasu zakroužkoval, nakonec na bratra nenarazí

Když NHL v lednu oznámila oficiální rozpis sezony, Eric Staal okamžitě zpozorněl po zjištění, že 18. března hraje jeho Carolina v Madison Square Garden. „Zakroužkoval jsem si to datum v kalendáři," řekl Eric. Podle všeho totiž měli Eric a jeho bratr Jordan, nastupující taktéž za Carolinu, vyrukovat na tým, za který bojuje pro změnu další z bratrů Marc. Kdyby to vyšlo, poprvé v historii by na jednom kluzišti nastoupili tři bratři Staalové. „Podle mého by to byl zábavný večer se třemi bratry na ledě,“ dodal Jordan.

Všichni už ale ví, že to určitě nevyjde. Marc byl zraněn 5. března v utkání proti Philadelphii, kdy dostal do oka ránu pukem. „Je to OK. Je to jen o otoku a vybrání oddechového času, aby se všechno usadilo. Všichni viděli, jak těžké to zranění bylo. Denně se setkává s lékaři, kteří mu poskytují pozitivní zprávy, takže je to v pohodě. Ale stále je ještě nějakou dobu od návratu. Hojí se to. Je to se vším, co k tomu patří,“ řekl nejstarší z bratrů Eric, jenž v minulé sezoně do svého sourozence narazil na ledě tak nešťastně, až z toho měl Marc otřes mozku.

Marc sice hrát nebude, jinak ale bude setkání rodiny Staalových v New Yorku probíhat podle plánu. Rodiče Henry a Linda přiletěli z Thunder Bay. Eric a Jordan se k nim spolu se svými manželkami připojili v neděli. Chybět bude nakonec jen nejmladší ze čtyř bratrů Jared, jenž plní povinnosti na farmě Caroliny.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:58:32