Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Manhattan znovu míří prohrávající Islanders. Kdo proti nim bude chytat?

Na Manhattan znovu míří prohrávající Islanders. Kdo proti nim bude chytat?

Dobrovolný trénink měli včera na programu hokejisté Rangers, které už dnes čeká v Madison Square Garden utkání proti Islanders. Druhý vzájemný zápas proti velkému rivalovi v této zkrácené sezoně nebude už ani zpoza plexiskla sledovat obránce Steve Eminger. Vedení klubu se rozhodlo poslat zkušeného obránce na farmu do Connecticutu. Otázka ovšem visí nad tím, který brankář se proti Ostrovanům postaví do branky. Jinak už zase neplatí, že by Islanders byli v tabulce před Rangers. Tým kolem Marka Streita v současné době tíží série pěti proher.
Z důvodu nabrání kondice poslali trenéři Stevea Emingera na farmu. Bek se k Whale připojil už včera odpoledne. Podmínkou tohoto kroku vždy je, že hráč s ním musí souhlasit a jeho pobyt ve druhém týmu nesmí přesáhnout dobu čtrnácti dnů. Během té doby mají Velryby v rozpisu celkem šest zápasů, v nichž jim tedy Eminger může pomoci. Devětadvacetiletý obránce si tuto sezonu asi představoval jinak. V osmi mačích z dvanácti byl jako zdravý náhradník odsouzen k sezení mimo střídačku. V odehraných zápasech nepřesáhl jeho ice time osm minut.

Včerejšího dobrovolného tréninku se zúčastnilo deset hráčů – Martin Biron, již zmiňovaný Steve Eminger, Stu Bickel, Matt Gilroy, Darroll Powe, Brian Boyle, Jeff Halpern, Chris Kreider, Derek Stepan a J.T. Miller. Trenér John Tortorella znovu řekl, jak je jeho zvykem, že sestavou pro utkání s Islanders si ještě není jistý. Některé změny se však očekávají. V tomto ohledu se hodně zmiňují J.T. Miller nebo Brian Boyle. Ten sehrál poslední tři zápasy roli zdravého náhradníka a je tu otázka, zda už náhodou není čas vrátit ho do sestavy. Podle některých novinářů je naopak Miller kandidátem na opuštění sestavy. Pokud by ho ovšem Rangers vyřadili, pak by mladík nejspíše zamířil na farmu, aby mohl dál hrát a sbírat zkušenosti. Pokud by tedy došlo k návratu Boylea, pak by měl sestavu opustit buď Miller nebo Arron Asham.

Bude také zajímavé sledovat, pro jakého brankáře pro zápas s Islanders se trenér Tortorella rozhodne. Je téměř jisté, že Martin Biron nastoupí k jednomu z příštích dvou duelů a vzhledem k jeho účasti na včerejším tréninku se dá předpokládat, že si zahraje zrovna dnes. Trenéři Jezdců mají svou strategii a z ní by se dalo vyčíst následující: pokud by Biron měl chytat proti Islanders, pak Lundqvist absolvuje s největší pravděpodobností dnešní ranní rozbruslení a sobotní trénink, protože Rangers asi nebudou trénovat v pátek. Pokud by Biron měl hrát proti Washingtonu v neděli, Lundqvist by se zúčastnil tréninků v sobotu a v pondělí před úterním zápasem proti Montrealu.

Před námi je duel dvou nesmiřitelných rivalů, kteří teď jedou v opačných směrech. Zatímco Rangers vyhráli tři zápasy v řadě a pět z posledních sedmi, Islanders prohráli pětkrát za sebou. První vzájemný zápas, taktéž hraný v MSG, ovládli Jezdci poměrem 4:1, přičemž dvakrát se trefil J.T. Miller. Rangers začínají opravdu působit jako stroj, který se už dostává do tempa. I když v posledním utkání svým fanouškům řádně pocuchali nervy. V Bostonu vedli už 3:0 a vypadalo to na pohodové vítězství, jenže pak si nechali dát tři branky, dvě v posledních jedenadevadesáti vteřinách, a výhru nakonec urvali až v nájezdech.

„Z tohoto zápasu se musíme poučit. Musíme hrát důsledněji a důrazněji ve třetích třetinách, když vedeme na cizích kluzištích. Tohle si musíme uvědomit. Zároveň jsme v tom utkání ale ukázali náš charakter, když jsme se nevzdali a bojovali až do konce. Řekl bych, že v prodloužení jsme si vedli dobře. A vůbec, našli jsme cestu ke dvěma bodům na místě, kde se hraje velmi těžce,“ řekl kapitán Ryan Callahan. Nejen on teď může sledovat, jak se daří například Carlu Hagelinovi. Ten v posledních dvou zápasech zaznamenal tři góly a jednu nahrávku.

Ani čtyři přesilovkové góly nevedly k bodům. Ostrované prohráli v pondělí doma s rozjetou Carolinou poměrem 4:6. Gólman Rick DiPietro odchytal teprve druhé utkání v sezoně a pustil pět gólů z třiceti střel. „Tvrdě pracujeme. To je všechno, co můžeme dělat. Rozdíl mezi vítězstvím a prohrou je tak malý. Je to o jedné malé chybě. Pokud budeme i nadále hrát tvrdě a dělat chytrá rozhodnutí, budeme mít na kontě víc výher než proher,“ pronesl chytře právě brankář DiPietro.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:54:18