Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers dostali před Torontem volno. Prospěje jim?

Rangers dostali před Torontem volno. Prospěje jim?

John Tortorella rozhodl, že jeho svěřenci nebudou v pátek trénovat a dostanou volno. Vzhledem k extrémně náročnému programu zkrácené sezony je to dobře. Vzhledem k absolutní nesehranosti a neustálému hledání ideálního složení sestavy je to možná diskutabilní krok. Pravdou však je, že Rangers hráli ve středu a hned poté ve čtvrtek. Dnes je v Madison Square Garden čeká Toronto, které má po čtyřech zápasech čtyři body. Novinář Andrew Gross pak napsal, že i bez absence tréninku se objevil náznak, jak by mohla vypadat sestava. Tu je ovšem potřeba správně namíchat, protože Jezdci si zatím na ledě téměř vůbec nerozumí.
Rangers se rozhodli poslat útočníka Krise Newburyho zpět na farmu do Connecticutu, ze které byl do prvního týmu povolán ve středu. V zápase proti Philadelphii si totiž nevedl vůbec dobře. Tento krok podle Andrew Grosse určitě vrátí do sestavy buď Arrona Ashama, nebo Chrise Kreidera. Asham vynechal dva zápasy kvůli zranění třísel a novinářům sám řekl, že v sobotu bude připravený. Kreider jeden zápas seděl, což mu mělo podle Tortorelly prospět. Kouč by ho tak mohl znovu jmenovat do sestavy. V podstatě by ale mohli hrát oba, kdyby se Stu Bickel vrátil do obrany. Tím pádem by se mezi zdravé náhradníky vrátil Steve Eminger. Stejně tak by se ale mohl za plexisklem ocitnout Bickel. Jenže v sestavě Maple Leafs nebude scházet bijec Colton Orr a Bickel by na něj mohl platit.

S Torontem se Rangers utkají v této sezoně celkem třikrát. Jezdci rozjeli sezonu nevalně. Ve středu sice poprvé v ročníku vyhráli (porazili Boston doma 4:3 po prodloužení) a vypadalo to, že se blýská na lepší časy, jenže hned další noc prohráli ve Philadelphii 1:2, přičemž nebýt Henrika Lundqvista, mohl to být daleko větší výprask. Útok s Nashem, Gáboríkem a Richardsem byl proti Flyers úplně bezzubý. Servítky si vůči nim nebral ani John Tortorella. Top lajna podle něj nehrála vůbec dobře. Torts kritikou nešetřil. Novinářům řekl, že vzkázal do Connecticutu, aby mu poslal to nejlepší, co tam mají, a odpovědí byl Newbury. Pochválil naopak Taylora Pyatta, jenž už vstřelil tři góly.

Toronto se v současné době přizpůsobuje životu bez Joffreyho Lupula v sestavě. Lupul má zlomené předloktí a mimo bude určitě šest týdnů. V prvním utkání bez něj to vypadalo, že Leafs sáhnou po třetím vítězství v sezoně. Po první třetině vedli nad Islanders 3:1. Jenže Ostrované se pochlapili a nakonec vyhráli 7:4. To pak v kabině Toronta nesli logicky velmi špatně. „Nemám pro vás žádné vysvětlení,“ řekl trenér Randy Carlyle o tom, co je ho tým předvedl. „Přijímáme zodpovědnost za to, jakým způsobem jsme dnes hráli.“

Jak byste namíchali sestavu Rangers pro dnešní zápas? Myslíte si, že Henrik Lundqvist dostane konečně volno a vystřídá ho Martin Biron?

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 06:46:02