Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sezona začíná. Rangers ji odstartují v Bostonu

Sezona začíná. Rangers ji odstartují v Bostonu

„Schází mi všechno kolem. Třeba týmové večeře,“ řekl v době výluky Henrik Lundqvist. A včera se dočkal. Rangers po tréninku v rámci šestého dne přípravného kempu odletěli do Bostonu, večer si pak hráči jistě nenechali ujít společné jídlo. Možná i losování kreditek, kdy největší smolař musí za všechny zaplatit. V Bostonu totiž Jezdci odstartují zkrácenou sezonu, kterou poznamenala výluka. Na měsíce bez hokeje už teď ale nikdo nemyslí. Přede všemi je první zápas ročníku, který někteří kvůli jeho délce popisují jako sprint. Jak dopadnou Rangers v Bostonu?
Pokud vzpomeneme na minulou sezonu, pak je potřeba zmínit, že Rangers proti Bruins uspěli ve třech vzájemných zápasech ze čtyř. Jezdci zahájí osmačtyřiceti zápasový maraton plný očekávání. A hned první duel znamená střetnutím s klasickým celkem z Original Six. V předešlé sezoně patřily oba týmy k nejlepším ve Východní konferenci. Zatímco Rangers nakonec se 109 získanými body konferenci opanovali, Medvědi urvali 102 bodů a skončili druzí. V play off pak družina Johna Tortorelly dokráčela až do finále konference, kde tým nestačil na New Jersey. Boston vypadl už v prvním kole s Washingtonem. Svou kůži ale nedal jen tak. Série měla sedm zápasů. Plni očekávání jsou vlastně v obou táborech.

Rangers se v play off potýkali s velkými problémy, co se týká střílení gólů. Jako opatření proti tomu přišel v létě z Columbusu Rick Nash. Generální manažer Glen Sather slyšel po trejdu jen samé pochvaly na svou adresu. Do Ohia totiž za výtečného útočníka neposlal ani jednoho hráče z takzvaného jádra týmu. Odešli například Brandon Dubinsky nebo Artěm Anisimov. Jako volný hráč opustil manhattanský celek útočník Ruslan Fedotěnko. Ten se upsal Philadelphii. Naopak do kabiny Rangers přibyli Jeff Halpern, Arron Asham a Taylor Pyatt. Není pochyb o tom, že první dva útoky Rangers budou patřit k nejnebezpečnějším v lize.

V Bostonu se toho příliš nezměnilo. Tedy s výjimkou jednoho postu – brankáře. Tuukka Rask, jenž během výluky nastupoval například za Plzeň, je nyní nezpochybnitelnou jedničkou. Tim Thomas se totiž rozhodl vzít si tuhle sezonu dovolenou. Pětadvacetiletý Rask strávil většinu svého času v týmu jako dvojka právě za Thomasem. Jiné to bylo jen v sezoně 2009/2010, kdy nastoupil k pětačtyřiceti zápasům. Tehdy si 31. ledna vůbec poprvé zachytal proti Rangers, chytil jedenatřicet jejich pokusů a stal se hlavním strůjcem výhry 1:0. Z tábora Bruins vynechá dnešní zápas útočník Jordan Caron kvůli zranění v horní části těla. Zpátky ale budou mít výborného Nathana Hortona, jenž vynechal téměř polovinu minulé sezony kvůli otřesu mozku.


Pravděpodobná sestava Rangers pro dnešní zápas:


Rick Nash - Brad Richards - Carl Hagelin
Marián Gáborík - Derek StepanRyan Callahan
Taylor PyattBrian BoyleChris Kreider
Mike RuppJeff HalpernBrandon Segal


Ryan McDonaghDan Girardi
Marc StaalAnton Stralman
Michael Del ZottoStu Bickel, Steve Eminger, Matt Gilroy ???


Henrik Lundqvist

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 06:13:23