Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci s Hagelinem, Sens asi s Alfredssonem. Je tu hra vabank

Jezdci s Hagelinem, Sens asi s Alfredssonem. Je tu hra vabank

Před dalším odletem do Ottawy měli hráči Rangers na programu dobrovolný trénink. Na ledě se ukázalo jen dvanáct hráčů, z gólmanů byl k dispozici Martin Biron. Vedení NHL také stihlo rozhodnout o tom, že Chris Neil nebude nikterak potrestaný za tvrdý hit na Briana Boylea. Ten by měl mít otřes mozku. Do sestavy se v šestém mači vrátí rychlík Carl Hagelin, který si odpykal třízápasový trest za faul na Daniela Alfredssona. Také zkušený Švéd by se dnes mohl vrátit do hry. Zní to hrozně, ale Jezdcům hrozí, že jim zítra začne dovolená.
Carl Hagelin se včera setkal se zástupci médií vůbec poprvé od udělení trestu. Celý zářil. „Jsem nadšený, že se vracím. Prohráváme 2:3 a chceme se dostat dál, to je teď jediná myšlenka v mé hlavě. Co se stalo, stalo se. Já budu nadále hrát svou hru. Bylo těžké být mimo, teď se moc těším. Dám do toho na ledě úplně všechno. Jsem takový typ člověka,“ řekl Carl Hagelin. Otázky ohledně zákroku na Alfredssona odmítl komentovat. Jen zmínil, že není zákeřný hráč.

Na ledě podle očekávání chyběl Brian Boyle. Trenér Tortorella po minulém zápase jen utrousil, že po hitu Chrise Neila má otřes mozku. Útočníka od té doby nikdo neviděl. Vedení NHL rozhodlo, že Neila nečeká žádné disciplinární řízení. Když se novináři po tréninku na bleskové tiskovce Tortorelly ptali, zda má na verdikt ligy nějaký názor, byl kouč velmi rázný. „Ne!“ Padla také otázka, jestli Boyle odcestuje s týmem do Kanady. „Nevím,“byl Torts maximálně stručný. Je na něm vidět, jak je mu těžko při představě, že by s týmem opět nepřešel přes první kolo play off.

Před začátkem sezony mluvil Henrik Lundqvist o tom, že je v životní formě a připraven dojít co nejdále. Dokonce si v létě razantně změnil jídelníček a zhubnul. On je v životní formě, nicméně hokej je týmový sport a jeho celku reálně hrozí vyřazení z bojů o Stanley Cup. Tak strašně brzo. Pokud se Ottawě dnes povede na domácím ledě vyhrát, půjde dál. Sérii v play off by tento tým vyhrál poprvé od roku 2007. Rangers mají před sebou souboj o všechno.

Senátorům to celkem šlape. Craig Andersson se rozchytal, Jason Spezza rozstřílel. Teď je tu navíc reálná možnost, že návrat do sestavy zažije kapitán Daniel Alfredsson. Veterán v neděli normálně trénoval. Všechno záleží na tom, jak se bude cítit pár hodin před zápasem. Další absenci ale nic nenaznačuje. „Cítím se dobře. V sobotu jsem bruslil sám a v neděli už s týmem. Všechno se rozhodne v pondělí, ale z pokroků učiněných o víkendu mám dobrý pocit. Pokud se něco nezmění, budu hrát,“ řekl Alfredsson.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 14:32:33