Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vs. Devils aneb Blíží se bitka o body

Rangers vs. Devils aneb Blíží se bitka o body

Tradiční a kruté sportovní pravidlo říká, že žádný tým nevydrží hrát po celou sezonu skvěle. Fanoušci by vždy měli být připraveni na možný vpád krize. Rangers se letos nestanou výjimkou potvrzující toto tvrzení, oni už do něj totiž perfektně zapadli a stali se jeho dalším nechtěným propagátorem. Jak jinak si vyložit pohled na tabulku, kde to ještě nedávno vypadalo, že družinu pod vedením Johna Tortorelly nikdo „nesundá“ z čela Východní konference? Pittsburgh ztrácí jeden bod, Philadelphia tři. A aby těch divizních rivalů nebylo málo, do Madison Square Garden míří neoblíbené New Jersey.
Bude to poslední vzájemné střetnutí, více už na sebe Rangers a Devils v základní části NHL nenarazí. Ďáblové dokázali proměnit ve vítězství tři z těch předchozích pět mačů, Jezdci v nich nasbírala slušných pět bodů. Rangers budou bojovat o body jako lvi, aby se odtrhli od nebezpečně přiblížených pronásledovatelů, zejména pak Pittsburghu. S ním nedávno prohráli 2:5. Poslední duel také nezvládli, když podlehli Coloradu 1:3.

K ničemu bylo v tomhle střetnutí toliko ofenzivní snahy. Gólman Semjon Varlamov byl jako zeď a z dvaačtyřiceti střel propustil za svá záda jen jednu. Byla to pátá prohra z posledních sedmi zápasů a pátá v řadě z posledních pěti duelů hraných proti týmům sídlícím aktuálně na pozicích pro play off. Ačkoli prohra vždy zabolí a novináři čekali na kritiku mířenou do vlastních řad, Rangers si jasně stáli za tím, že proti Lavinám byli lepší. „Myslím, že brankář jim svým výkonem zachránil zápas. Hrál moc dobře. My ale taky. Vytvořili jsme si spoustu šancí, zejména ve třetí třetině,“ řekl Henrik Lundqvist.

Od devátého místa jsou Ďáblové dost daleko, přesto i oni lační po každém bodíku. Moc rádi by začínali vyřazovací boje doma. K tomu ale potřebují „kosit“ týmy před sebou, což se jim třeba minule vůbec nepovedlo, když v sobotu doma prohráli 2:5 s Pittsburghem. „Prohráli jsme klíčová vhazování, klíčové bitvy o puk. Šlo o detaily. Nechali jsme je v některých oblastech hry příliš volné, a to nás přišlo draho,“ kroutil hlavou kouč Devils Peter Deboer.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:45:42