Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci se postaví Bostonu, který je jednou nahoře a podruhé dole. Kde bude dnes?

Jezdci se postaví Bostonu, který je jednou nahoře a podruhé dole. Kde bude dnes?

Mají odehraný stejný počet zápasů a dělí je deset bodů. Řeč je o týmech newyorských Rangers, kteří už hodně dlouhou dobu kralují Východní konferenci, a bostonských Bruins. A právě tihle dva velcí soupeři se dneska zase potkají. V půl sedmé večer našeho středoevropského času zkříží hokejky v nádherné atmosféře Madison Square Garden. Hokejisté Bostonu dorazili do New York City po nepříjemné porážce 2:3 od Islanders. Blueshirts mají momentálně problémy se zdravím některých svých hráčů. Velké hokejové představení je tady.
John Tortorella připravil svým svěřencům na včerejší odpoledne jen bleskový trénink, aby těla nedostala až příliš zabrat před náročným duelem. Volno pro léčení šrámů dostali Ruslan Fedotěnko a Dan Girardi. Ten by měl nastoupit, u Fedotěnka, Ryana Callahana a Michaela Del Zotta září označení day-to-day. Kapitán Callahan se na ledě objevil opravdu jen na pár okamžiků, odjel z něj dříve, než naskočili spoluhráči do tréninku. Del Zotto sliboval, že zkusí bruslit, nakonec z toho ovšem sešlo.

Rangers vyhráli své poslední tři zápasy hrané v Madison Square Garden. Jejich celkově poslední zápas nedopadl úplně nejlépe, když prohráli 3:4 po prodloužení na ledě Tampy. O nastaveném čase rozhodnul pár minut před koncem základní hrací doby vyrovnávací trefou Brandon Dubinsky a trenér už ho zase chválí. Pak se ale prosadil Ryan Malone a domácí slavili dva body. „Vždycky je těžké prohrát v prodloužení, vždycky tam chcete týmu maximálně pomoci,“ řekl Henrik Lundqvist, jenž právě v pátek oslavil třicáté narozeniny.

Boston teď zrovna neusíná na vavřínech, nebo by alespoň neměl. Důležití členové loňského triumfujícího celku jsou mimo hru. Útočník Nathan Horton utrpěl 22. ledna proti Philadelphii otřes mozku. Rich Peverly laboruje s kolenem, které ho nepustí ještě pěkných pár týdnů na led. Zraněný je i Andrew Ference. Tvrdý bek Johnny Boychuk se včera vrátil do sestavy poté, co vynechal dva zápasy s otřesem mozku.

Nejhorší je to ale se střílením branek. V únoru hned v pěti zápasech tým nedokázal skórovat. Tyler Seguin se ve svých posledních čtrnácti duelech prosadil jen jednou a David Krejčí se trefil jednou ve třinácti zápasech. Pak ožil v lajně s Milanem Lučičem. Potřeba je podle mnohých z kabiny Medvědů více konzistence. „Bylo by hezké vyhrát několikrát za sebou. Vyhrajeme a pak zase prohrajeme. Tohle je hodně důležitý úsek sezony a my se před play off musíme dostat do vynikající formy,“ míní David Krejčí.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 21:20:49