Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do MSG přideje Columbus a s ním Rick Nash. Bude útočník vždy jen hostem?

Do MSG přideje Columbus a s ním Rick Nash. Bude útočník vždy jen hostem?

Po pátečním volnu se včera Rangers znovu sešli na tréninku. Pětačtyřicetiminutové intenzivní cvičení bylo bráno jako hlavní příprava na dnešní domácí duel s Columbusem. A co nejvíce plní noviny? To, že do Madison Square Garden přijede Rick Nash. Současná velká ryba v oblasti hráčů s nálepkou „k mání“. Právě Jezdci jsou v souvislosti s ním hodně spojovaní a vzájemný duel přidal na intenzitě. Otázky týkající se možných trejdů bylo po tréninku možné slyšet ze všech koutů. Nejen o nich to ale bylo.
Bylo to také o zdravotním stavu Ruslana Fedotěnka. Ten včera znovu netrénoval s ostatními a nebruslil už od úterý. Po tréninku trenér John Tortorella řekl, že nemá žádné nové zprávy o Fedotěnkovi a stejně se vyjádřil i o Michaelu Sauerovi, který je po otřesu mozku. Trénovali Wojtek Wolski i Jeff Woywitka, nedávní navrátilci ze stáže na farmě. Wolski se na ledě pohyboval u Mikea Ruppa a Johna Mitchella. Vypadá to ale, že trenér použije stejné útoky jako minule, což by opět znamenalo Stua Bickela ve čtvrtém útoku a Wolski by byl zdravým náhradníkem. Woywitka je zcela zdráv a připraven dělat, co se mu řekne. Chce hlavně podporovat tým.


Spekulace na všech frontách

Rick Nash je považován za aktuálně nejlepšího hráče na trhu. Není žádným tajemstvím, že z Columbusu odejde. Rangers teď budou mít jedinečnou šanci ho vidět z blízka. „Je to silný hráč, čistý sniper a velký talent,“ zhodnotil Nashe Henrik Lundqvist. Newyorská organizace je třeba spolu s Torontem nebo Los Angeles mezi velkými zájemci o útočníkovi služby. Nashova cena je však obrovská. Letos a dalších šest let bude z platového stropu svého chlebodárce ukrajovat bezmála osm milionů dolarů. Za něj tak bude muset putovat určitě první volba v draftu, výjimečný talent a nějaký dobrý hráč z aktuální soupisky.

Ačkoli hráči Rangers obdivují Ricka Nashe, po tréninku se o možném efektu potencionálního trejdu nikdo nechtěl moc bavit. Všichni však doufají, že vedení neudělá nic, co by narušilo chemii. „Tohle je nejlepší kabina, v jaké jsem kdy byl. Mohu říct, že jsme tu všichni v opravdu dobré situaci a jsme u velké věci,“ nechal se slyšet Martin Biron. Ale ani tohle určitě nezastaví GM Glena Sathera v jednáních. Nejvíce se přitom zmiňuje Brandon Dubinsky. Ten říká, že chce zůstat, ale zároveň by pochopil touhu vedení o zlepšení týmu.

„Kdybych za skvělého Ricka Nashe trejdován, co bych s tím mohl dělat? Management bude dělat všechno pro to, aby tu byl Stanley Cup. Tahle organizace nikdy nezmizí z mého srdce. Miluju to tady. Necítím se ale nežádoucí. Vždyť moje jméno se zmiňuje každý rok. Odchod by byl těžký,“ netají své city Dubinsky. To trenér John Tortorella se o trade deadline absolutně odmítá bavit. Jen řekl, že se mu tým moc líbí a zaměřuje se především na zápas.


Columbus je nejhorší z NHL

Který brankář bude čelit Modrokabátníkům? To se ještě neví. Za to se ví, že Columbus prožívá mimořádně těžkou sezonu. Letní meganákupy nepomohly. Včera tým prohrál doma s Chicagem 1:6. „Byl jsem z naší hry v rozpacích,“ krčil rameny trenér Blue Jackets Todd Richards.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:14:43