Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Úkoly na neděli jasné: porazit Flyers a pak honem k televizi na Super Bowl

Úkoly na neděli jasné: porazit Flyers a pak honem k televizi na Super Bowl

Dnešní den bude ve Spojených státech zejména ve znamení Super Bowlu. V půl sedmé večer tamního času proti sobě nastoupí v nejsledovanější sportovní akci New England Patriots a New York Giants. I s ohledem na tuto skutečnost začne duel mezi hokejisty Rangers a Philadelphie o dost dříve. Diváci mohou začít v Madison Square Garden fandit už v jednu odpoledne, tedy v sedm večer středoevropského času. Také samotní hráči jsou jen lidé a slavné finále si nechtějí nechat ujít.
Rangers budou mít po utkání dost času na pozápasové protažení, případná lékařská vyšetření a sprchu. Všechno v klidu a pak už ke společnému sledování finále s názvem Super Bowl. „Bude to pro nás vzrušující den a noc,“ říká Michael Del Zotto, rodák z Ontaria, který se po příchodu do New York City stal fanouškem Giants. „Je zábavné být Newyorčanem, ale naše hlavní soustředění pro neděli směřuje samozřejmě k utkání s Flyers.“

To Ryan McDonagh má na soutěž NFL přímé napojení. Jeho strýcem je Steve Walsh , bývalý quarterback miamské univerzity, který hrál NFL jedenáct let postupně za Dallas, New Orleans, Chicago, St. Louis, Tampu a Indianapolis. „Na konci kariéry mého strýce jsem měl možnost se setkat v Indianapolis s Peytonem Manningem. Bylo to naprosto úžasné,“ hovoří mladý obránce o setkání s legendou amerického fotbalu.

V šatně Rangers dokonce proběhlo hlasování o tom, kterému z dvojice finalistů se dostane větší podpory. Jasně vyhráli městští Giants. „Vyhrají 27:24,“ tipuje Brandon Dubinsky. Gólman Henrik Lundqvist se narodil a vyrostl ve Švédsku, takže Super Bowl pro něj byl dlouho velkou neznámou. Po příchodu do Spojených států jím však je fascinován. „Pamatuji si, když Giants vyhráli před čtyřmi lety. Město se totálně zbláznilo. Chci, aby Giants vyhráli a do města znovu zavítal ten nádherný vítězný duch,“ přeje si Hank. Ale ne všichni budou držet palce Giants. Centr Brian Boyle nedá na Patrioty dopustit a nakazil tím i Carla Hagelina. „Ale je fakt, že proti Giants to bude hodně těžké, oni jsou v laufu,“ říká Boyle.

Co si budeme povídat, Flyers a Rangers se příliš nesnesou. Větší iritací vůči soupeři ale nyní jistě trpí Letci, protože v dosavadních třech vzájemných duelech této sezony nedokázali ještě ani jednou zvítězit. Naposledy tomu byli tak blízko, když při Winter Classic vedli už 2:0. Konečný výsledek? 3:2 pro Rangers a philadelphské oči plné slz.

Velkým strašákem pro celek z Pensylvánie je Henrik Lundqvist, kterému se proti Flyers nebývale daří. Navíc má za sebou parádní vystoupení proti Buffalu s udrženým čistým kontem. „Jestli se chcete dostat tam, kam chcete, pak potřebujete přesně takového gólmana,“ má jasno John Tortorella. Jeho svěřenec se na zápas moc těší. „Skvělý zápas, hrát proti nim je vždycky výzva. Dosud jsme byli schopni hrát proti nim opravdu dobře, ale oni budou zase víc motivovaní při snaze o první výhru nad námi. Musíme být připraveni,“ burcuje Lundqvist.

Philadelphii trápí zranění. Danny Briere a James van Riemsdyk jsou na neurčito mimo hru s otřesem mozku. Týmu se však podařilo získat body v pěti z posledních šesti zápasů. Včera ale přišla krutá porážka po základní hrací době. Flyers doma podlehli New Jersey 4:6. V každé z prvních dvou třetin povolili soupeři tři branky a v té třetí už jim bylo k ničemu, že Devils přestříleli 24:1 a dali čtyři góly. „Jo, kluci hráli ve třetí části fakt dobře, ale z tohoto utkání nemůže vyjít s dobrým pocitem,“ upozorňoval trenér Peter Laviolette.

Těch šest branek dostal Sergej Bobrovsky, takže dnes se očekává spíše start Iljy Bryzgalova. „Musíme předvést naši nejlepší hru, není snadné hrát v Madison Square Garden. Doufejme, že budeme hrát tak, jako v sobotu ve třetí třetině,“ přeje si Claude Giroux. Až dnes na rozbruslení padne rozhodnutí, zda do zápasu nastoupí obránce domácích Steve Eminger. Tohle bude zase velký zápas.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:35:37