Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Souboj o čelo konference je tady. Richards by měl být v pořádku

Souboj o čelo konference je tady. Richards by měl být v pořádku

Brad Richards včera dostal uvolnění z tréninku, protože se na jeho těle hodně podepsalo utkání s Pittsburghem, konkrétně tvrdá srážka s Mattem Cookem ve druhé třetině. Centr novinářům nicméně řekl, že je v pořádku a proti Bostonu chybět na ledě nebude. Absence proti Bruins by Richardse jistě hodně mrzela. Utkání ještě nezačalo a už má přívlastek vyhecované. Boston by totiž v případě výhry Rangers vystřídal na prvním místě Východní konference. Duel začíná už v sedm hodin večer našeho času.
Bolest krku nedovolila Bradu Richardsovi, aby včera potrénoval spolu se svými spoluhráči. Richardse poslal nekompromisně a trochu zbaběle k zemi Matt Cooke. Chvíli to také vypadalo, že centr Rangers se při pádu udeřil do hlavy, což by pro hráče po otřesu mozku mohlo mít nedozírné následky. „Nemůžu si vzpomenout, jestli jsem se bouchl do hlavy,“ řekl Richards s tím, že Cooke udělal velmi nesportovní zákrok a měl by nést následky. Jenže hráč Pittsburghu se žádného trestu nedočkal.

Podruhé za sebou včera nebruslil Michael Sauer, který se vzpamatovává z otřesu mozku. Kouč John Tortorella zvídavé žurnalisty uklidňoval, že všechno jde podle plánu a Sauer je mimo led při spolupráci se silovým a kondičním trenérem Regem Grantem. Mezi ostatními naopak nechyběl Jeff Woywitka, jemuž se splnilo přání a předpověď a mohl si navléci kontaktní dres.

„Bude to zápas o nejvyšší příčku, takže to logicky bude velká hra. Každý musí předvěst své maximum. Oni jsou velmi vyrovnaným týmem. Hrají hodně fyzicky. Dá se říct, že jsou dobře ve všech aspektech hry. Není tam nikdo, kdo by byl mimo, jsou prostě týmem,“ řekl o Bostonu Marián Gáborík. Pochvaloval si připojení Carla Hagelina k němu a Dereku Stepanovi, nicméně zmínil, že potřebují začít dávat více branek.

Slovenský útočník a ostatní se budou muset pokusit překonat Tima Thomase, který se prezentuje velmi osobitým charakterem hry a jistou nepředvídatelností zákroků. „Nepřemýšlel jsem o tom, ale on je jedním z nejlepších brankářů. Nikdy nevíte, co od něj můžete čekat a musíte se pořádně podívat, jestli jste opravdu dali gól,“ popsal Gáborík a srovnal Thomase s Henrikem Lundqvistem. „Hank má svou hru více strukturovanou, je velmi rychlý,“ začal vypočítávat, než propadnul smíchu. „Hank je lepší.“

Takže až po téměř čtyřech měsících od začátku sezony na sebe narazí tito dva soupeři. Oba celky hrají tvrdý defenzivní styl, který končí u prvotřídních brankářů. Boston má nyní nejproduktivnější útok a v celé lize dosud inkasoval nejméně branek. V listopadu a prosinci to vypadalo, že Bruins si budou muset začít dávat góly sami. V posledních sedmi zápasech ale tým třikrát prohrál. Nicméně, ve čtvrtek v New Jersey předvedl svůj um a vyhrál 4:1.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 13:21:09