Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bickel je před premiérou trochu nervózní

Bickel je před premiérou trochu nervózní

Velmi špatná zpráva se včera donesla k fanouškům Rangers. Jejich milovaný tým se bude muset na osm až deset týdnů obejít bez Stevea Emingera. Šikovný obránce má problémy s ramenem. Také ostatní zranění hráli včera ve slovech trenéra Johna Tortorelly po tréninku prim. A že měl o čem mluvit. Dostalo se na všechny, kteří mají aktuálně nějaké problémy. Jezdci sice hrají i příští duel na kluzišti soupeře, ale na jeho led vede cesta krátká. New Jersey Devils jsou momentálně celkem se čtyřzápasovou vítěznou šňůrou. Jak jinak, prostě opět nic jednoduchého.
Na sobotní duel proti Phoenixu dlouho nezapomene Steve Eminger. Za brankou byl tvrdě hitován českým útočníkem Martinem Hanzalem a odneslo to rameno. Pro zbytek hry už byl Eminger nepoužitelný a zpátky do New York City letěl v neděli s rukou v závěsu. Osm až deset by měla být doba, po kterou Emingera neuvidíme v akci na ledě. „Bolí to. Do naší hry přináší spoustu dobrého, takže ho určitě budeme postrádat,“ řekl John Tortorella. Eminger je dalším špičkovým bekem současných Rangers, který bude dlouhodobě chybět. Připojil se k Marcu Staalovi a Michaelu Sauerovi.

U Michaela Sauera je po otřesu mozku těžké cokoli odhadovat. Trenér jen poznamenal, že nějakou dobu nebude k dispozici. Jak už bylo na našem webu napsáno, útočník Wojtek Wolski by mohl znovu naskočit do zápasu za týden až deset dní. Včera toto bylo oficiálně potvrzeno. Start obránce Jeffa Woywitky v dnešním duelu proti Devils je značně diskutabilní, protože má potíže s nohou po zblokování střely. Kvůli této záležitosti prý tým podle potřeby včas doplní Tim Erixon. Pokud by tedy Woywitka nemohl nastoupit, obrana Rangers by obsahovala tato jména: Dan Girardi, Ryan McDonagh, Michael Del Zotto, Anton Stralman, Stu Bickel a Tim Erixon.

Dobré zprávy se naopak týkají Marca Staala. Čtyřiadvacetiletý bek by podle koučových slov mohl během několika příštích dní začít s kontaktním tréninkem. Důležité je, aby po bruslení necítil žádné problémy, jako je tomu nyní. „Cítím se dobře, i když se stále snažím dostat do lepší kondice v posilovně. Snažím se dostat svou úroveň kondice tam, kde by měla být při mém možném návratu do hry. Je to skvělý pocit, když se vrátím na led a cítím se dobře. Už je to dlouho, co jsem tyhle pocity zažíval,“ nechal se slyšet Marc Staal. Včera už na sobě sice měl běžný červený dres pro obránce, ale jeho spoluhráči dobře věděli, že ho ještě nesmějí „poškodit“.

Tortorella znovu zopakoval, jak moc se mu před touto sezonou líbila tvrdá fyzická hra obránce Stua Bickela. A právě tento hráč byl povolán z farmy, aby nahradil Stevea Emingera. Bickel se tak může těšit na velkou premiéru v dresu Rangers. „Samozřejmě, že být povolán je krásné, zejména když je to poprvé. V přípravném kempu jsem udělal nějaké kroky kupředu a upozornil na sebe,“ řekl pětadvacetiletý obránce a zároveň přiznal, že před svým debutem v NHL je trochu nervózní.

Zmatený začátek ročníku mají Ďáblové ze státu New Jersey za sebou. Teď už nějakou dobu patří do elitní osmičky Východní konference. V posledních čtyřech zápasech nepoznali prohru, přičemž jen jednou se mohli spoléhat na pomoc domácího publika. Když na sebe mají narazit Devils a Rangers, vždy se zmiňuje obrovská rivalita. Letos se čekání na první vzájemný zápas možná leckomu zdálo jako nekonečné, ale dnes v noci našeho času se konečně utkají. Prudential Center uvidí jako první střetnutí nesmiřitelných.

„Je docela vzácností, že na sebe narážíme až takhle pozdě. Už má za sebou třicet her. Ale jsem si jistý, že o to víc budou všichni nadšeni. Bude to parádní atmosféra,“ řekl gólman Martin Brodeur. „Myslím, že je úplně jedno, jak jsme hráli v posledních zápasech, pojede se od nuly.“ Devils jsou nebezpeční zejména ve třetích třetinách. Naposledy porazili Montreal na jeho ledě 5:3. Formu má zpátky útočník Zach Parise. „Bude to vzrušující zápas. Doufejme, že na stadionu bude pekelná atmosféra,“ přeje si Parise. Otazník však visí nad startem Patrika Eliáše, z důvodu nemoci vynechal včerejší trénink.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 09:46:25