Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rozsíval se těší na střetnutí s bývalým týmem. Tim Erixon byl poslán na farmu

Rozsíval se těší na střetnutí s bývalým týmem. Tim Erixon byl poslán na farmu

Žádný pozápasový stres způsobený okamžitým cestováním do místa dalšího utkání. Trenér John Tortorella to tentokráte udělal jinak. Jeho tým zůstal i po čtvrtečním souboji s Bluesmany v St. Louis přes noc, v pátek dopoledne ve městě ještě trénoval a až poté se přesunul do Phoenixu, kde hraje dnes. Přítomen už tomu nebude obránce Tim Erixon, jehož trenéři odeslali po příjezdu do Phoenixu zpět do farmářského celku z Connecticutu. Rangers samozřejmě za každou cenu chtějí v Arizoně uspět a vyhnout se třetí prohře v řadě.
Anton Stralman před zápasem se St. Louis hovořil o tom, jak se na ledě cítí daleko lépe a klidněji, když má možnost nastupovat pravidelně. Večer pak odehrál utkání, při kterém strávil na ledě přes dvacet minut v obranné dvojici s Michaelem Del Zottem. „Když hrajete dobře, doufáte v to, že dostanete více minut na ledě. Doufáte, že když je dostanete, tak to zvládnete. Jo, to konečné skóre bylo špatné, ale bylo zábavné hrát více minut,“ nechal se Stralman slyšet před odjezdem do Phoenixu. Teď má za sebou pět odehraných zápasů v řadě, více si důvěřuje a získává si i důvěru u trenérů. „To je to, co jsem chtěl dělat, být aktivní.“

Poprvé po operaci kýly se v kontaktním dresu objevil na tréninku Wojtek Wolski. U Mikea Ruppa je velká šance, že v sestavě bude už dnes večer. Wolski tak za deset dní. Otázkou je, jak by se v případě Ruppova comebacku měnila sestava, do které se chce hodně vrátit Sean Avery. „Vím, že mohu pomoci,“ řekl deníku New York Post Aves. Obránce Marc Staal odjel s týmem na tento dvouzápasový trip. Ve čtvrtek prožil nejnáročnější bruslení od povolení návratu k fyzické námaze. „Minulý týden mi šlo trénování jedna radost, tak jsem si zase trochu přidal. Musíme čekat a uvidíme, ale mám opravdu dobrý pocit. Doufejme, že to bude pokračovat tímto způsobem,“ řekl novinářům Staal.

S Phoenixem se Rangers utkají poprvé v této sezoně. Pak je to čeká ještě 10. ledna v Madison Square Garden. Jezdci trpí v tomto týdnu svou ofenzivní neproduktivitou, snad výlet do pouště pomůže tohle změnit. Trenér Tortorella byl s výkonem svého týmu po utkání v St. Louis velmi nespokojen. V průběhu utkání míchal sestavou. Jeho naštvanost pocítil i Brad Richards, jenž byl hodně času na střídačce poté, co nechyběl u prvních dvou branek Bluesmanů. „Je to o bojovnosti. Jsou tvrdý tým a porazili nás. Prostě jsme nebyli dobří,“ řekl Torts po zápase.

Pocity zmaru prožil i kouč Phoenixu Dave Tippett poté, co jeho svěřenci prohráli ve středu s Anaheimem 1:4. Pak udělal v kabině bouřku. Posadil obránce Dereka Morrise, totálně pozměnil lajny a sledoval, jak jeho celek v dalším střetnutí vítězí nad Edmontonem 4:2 po velmi dobrém výkonu. „Jakmile jsme dnes udělali chybu, napravili jsme ji. V utkání se nám toho dost povedlo. Byli jsme po zásluze odměněni,“ nechal se slyšet Tippett po duelu s Oilers. Na marodce má kvůli zranění v dolní části těla Rostislava Kleslu.

„Co se to děje?“ ptal se na tréninku Coyotes Michal Rozsíval, když se s jedním z novinářů bavil o otřesech mozku. Mrzí ho aktuální diagnóza Chrise Prongera i Michaela Sauera. Také český obránce nedávno jeden utrpěl. Pro Rozsívala to bude první příležitost zahrát si proti Rangers od výměny z 10. ledna, kdy naopak do New York City putoval Wojtek Wolski. „Myslím, že pro každého hráče znamená utkání proti bývalému týmu něco víc. Máte vzpomínky. Je to určitě zajímavé,“ míní Rozsíval.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 18:08:42