Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website V St. Louis čeká na Callahanovu družinu aktuálně nejlepší gólman ligy

V St. Louis čeká na Callahanovu družinu aktuálně nejlepší gólman ligy

V St. Louis začne dnes pro hokejisty Rangers dvouzápasový trip. Absolvovat ho bude i obránce Tim Erixon, jehož se trenéři rozhodli povolat z farmy. John Tortorella pak vysvětlil, že je to preventivní opatření, protože v minulém utkání proti Dallasu dostal několik nepříjemných úderů Steve Eminger. Včera v St. Louis však tento bek normálně trénoval a je schopen hrát. V pohodě je i Henrik Lundqvist, ačkoli přiznal, že rameno ještě trochu bolí. Jaký to bude zápas proti Bluesmanům, kteří jsou v postupové osmičce Západní konference?
Rangers zamířili včera na trénink okamžitě po příjezdu do St. Louis. Steve Eminger byl na ledě a neměl žádné úlevy. Dnes bude hrát. Trenér Tortorella se přesto domnívá, že Erixon nebude s týmem zbytečně. Zaprvé má posloužit jako pojistka při dalekém výjezdu, zadruhé prý může těžit z přítomnosti u prvního celku organizace. „Je to součást procesu mladého kluka. Povolat nahoru, i když možná nebude hrát. Každopádně získává zkušenosti. Učí se jak na farmě, tak tady. Je to pro něj dobré,“ vysvětlil Tortorella.

Dost lidí si možná myslelo, že gólman Henrik Lundqvist si vezme ve středu volno na doléčení levého ramene, kam dostal zásah v utkání proti Dallasu. On však byl odpoledne na ledě haly Scottrade Center se svými spoluhráči. Přesto s mírným pousmáním přiznal, že „ho to trochu bolí“. Proti St. Louis bude moci hrát s tím, že se hodlá stoprocentně soustředit na hru, nikoli na svůj krk. „Není to poprvé, co jsem dostal ránu do klíční kosti. Jsem rád, že se nic nestalo, protože v první moment nic nevíte. Bolí to, ale nemůžete najít to správné zasažené místo,“ řekl Lundqvist.

Takže, St. Louis. Momentálně šestý celek Západní konference NHL, na nepostupovou devátou příčku má náskok čtyř bodů. Bluesmani vyhráli poslední tři zápasy a podobně jako Dallas, i oni mají v týmu brankáře, od kterého málokdo čekal divy, ale on se zatím překonává. Brian Elliot je jedním z největších překvapení v lize a St. Louis z toho profitují. Teď se chystá na utkání proti Rangers. Vedení organizace s ním podepsalo 1. července jednoletý kontrakt s tím, že bude krýt záda Jaroslavu Halákovi. Jak se přepočítali…

Lze říci, že tento šestadvacetiletý brankář už překonal veškerá očekávání. Je první v hodnocení gólmanů v průměru obdržených branek (1,46), první v procentuální úspěšnosti (94,7%), první v počtu čistých kont (4). Ze čtrnácti startů dvanáct proměnil v triumf svého týmu. Povedl se mu tak neuvěřitelný obrat z minulé sezony. Elliot doslova „vyautoval“ Haláka na střídačku. „Jsem spokojen, ale neusínám na vavřínech,“ říká „zázrak z Missouri“. Kouč Ken Hitchcock mu plně důvěřuje.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:43:03