Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers odjeli na Floridu začít další vítěznou sérii. I s marody

Rangers odjeli na Floridu začít další vítěznou sérii. I s marody

Tým z Philadelphie před nedávnem využil pár volních dní v rozpisu a k následujícímu zápasu s floridskými Pantery se přesunul dříve a v teplém klimatu „tužil“ partu při vodních radovánkách. Rangers to udělali jinak. Žádné válení u vody. Tým včera trénoval ve svém tréninkovém centru a pak se přesunul na jih Spojených států, kde ho dnes čeká zápas s Floridou. Důležitou informací je, že s týmem v úterý na teplý poloostrov odletěla i trojka zraněných – Wojtek Wolski, Mike Rupp a Marc Staal. Jezdci se budou pokoušet znovu začít vítěznou sérii, která skončila v sobotu v Montrealu po špatném výkonu. Florida však v této sezoně rozhodně nepatří mezi outsidery.
Na ledě byli všichni hráči, kteří nejsou zapsáni mezi zraněné. Nechyběli tak ani Brad Richards a Brandon Dubinsky. Tým tvrdě makal na přesilovce, přičemž Anton Stralman byl pasován do první přesilovkové formace. Trenér Tortorella po tréninku neodhalil sestavu pro dnešní duel, ale nese se vzduchem možnost, že Stralman nahradí Michaela Del Zotta. Tomu se minulé utkání v Montrealu silně nepovedlo. Na ledě byl při třech brankách ze čtyř. Trenéři by rádi viděli útočné schopnosti Stralmana při početních výhodách týmu. V první přesilovkové formaci vpředu byl nově Erik Christensen a spolupracoval tak s Dubinskym a Callahanem.


Marodi na palubě kvůli večeři

Wolski, Rupp, Staal. Ti všichni také naskládali svoje zavazadla do letadla a doprovodili své zdravé spoluhráče na Floridu. Třeba pro Marca Staala jde o první „výlet“ s týmem v této sezoně. Rupp s Wolskim vyrazili poprvé po operacích kolene, respektive kýly. Vedení týmu ani k jednomu nevydalo žádné oficiální prohlášení o zdravotním stavu. Nicméně, takový Staal může od minulého týdne opět lehce trénovat a jeho odjezd s týmem je jistě velmi dobré znamení. Skvělý bek se bude dále pokoušet o návrat na led v této sezoně.

Nikdo by však neměl čekat, že Staalův comeback je za dveřmi. On ten odjezd trojice hráčů má svůj prozaický důvod. Tento týden je ve Spojených státech ve znamení Díkůvzdání a tým má naplánovanou společnou večeři po čtvrtečním tréninku ve Washingtonu. Všichni tak budou bez ohledu na současný stav součástí týmu, což je jenom dobře. Staal ale klidně může začít znovu bruslit a trenéři by ho v tomto případě měli jistě rádi pod dohledem.


Florida útočí na přední příčky

Rangers otevřou na Floridě těžký úsek tří zápasů ve čtyřech dnech. Poprvé v ročníku se utkají s Pantery z Floridy. Tým z jihu Spojených států zažívá nejlepší vstup do sezony od ročníku 1999/2000 a vyhrál pět z posledních sedmi zápasů. V minulé sezoně oba týmy při vzájemných střetnutích kralovali dvakrát, přičemž Rangers pokaždé s čistým kontem. Při posledním měření sil Newyorčané zvítězili doma 1:0 a Henrik Lundqvist celý večer čaroval. Chytil čtyřicet střel.

Florida vyhrála pět z posledních sedmi zápasů, včetně duelů proti Pittsburghu a Torontu. V pondělí si Panthers dokázali, na co všechno mají. Proti New Jersey prohrávali po první třetině doma už 0:3, jenže pak zapnuli motory a utkání nakonec vyhráli 4:3. V současné době jsou Panteři na třetím místě Východní konference. Také Floridu však trápí zranění. Chybět bude dnes například útočník Marcel Goc. Start gólmana Scotta Clemensena je nejistý. Dále jsou mezi zraněnými Mikael Samuelsson, Scottie Upshal a Matt Bradley.


foto: Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:30:01