Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na poslední Islanders s novými útoky

Na poslední Islanders s novými útoky

Tři volné dny jsou pryč a Rangers musejí zase naplno do práce. Nikoli příliš daleko od domova. Na ostrově Long Island je budou čekat rivalové Islanders. Nechce se to nijak zakřiknout, ale svěřenci Johna Tortorelly jsou blízko tomu, aby měli na kontě nejdelší vítěznou šňůru za poslední více jak dva roky. Jezdci prostě jedou. A v Nassau Coliseum podle všeho vyjedou proti nepříjemnému soupeři s nově složenými útoky. Na pondělním hodinovém tréninku plném legrácek a smíchu udělal Tortorella několik změn.
Na ledě byli včera v tréninkovém centru naprosto všichni hráči. Podruhé za sebou tak v pohodě potrénoval také Brandon Prust, jenž byl minulý týden mírně frustrovaný z počtu dnů, které musel trávit opečováváním pomláceného těla. „Mám se dobře,“ vyhrknul jen ze sebe a zaplul zpátky do party. Ještě před pár dny přitom musel být dokonce v péči klubových lékařů, kteří ho možná trochu strašili tím, že bude chvíli trvat, než se zase vrátí do normálního tréninku s ostatními. Teď už je tu ale zase kompletně připravený Prust.

Také on pak sledoval, co že to trenér s útočníky zamýšlí a jaká s nimi hraje škatulata. Brad Richards se připojil k Ruslanu Fedotěnkovi a Seanu Averymu. Potkali se tak spoluhráči z minulosti, kteří jsou stále dobrými kamarády. Avery hrál s Richardsem v Dallasu, Fedotěnko v Tampě. To ale podle Tortorelly nemá nic společného se složením útoku. Takto vypadaly útočné lajny na včerejším tréninku:


Artěm Anisimov - Derek Stepan - Marián Gáborík
Ruslan Fedotěnko - Brad Richards - Sean Avery
Brandon Dubinsky - Brian Boyle - Ryan Callahan
Andre Deveaux - Erik Christensen - Brandon Prust

„Vždycky se zaměříte na věci, které by mohly fungovat. Samozřejmě, Sean je vynikající bruslař. Myslím, že to bude dobré, protože se známe, máme dobrý vztah a komunikaci. V posledním utkání naplno ukázal, co umí. A samozřejmě pořádně znám i Fedse. Tak doufejme, že to všechno bude fungovat,“ řekl po tréninku Brad Richards. Posledních pár dní si užíval. „Když se prohraje, nejraději bych zase hrál hned další den. Ale když se vyhraje, máme dobrý pocit, užíváme si volné dny a těšíme se na tréninky. Na led jdete s lepším pocitem, kluci jsou v dobré náladě. Vítězství prostě dělá všechno jednodušší.“

Ano. Ano. Kdybyste se dostali na trénink slavných Rangers, někdy byste snad mohli dosáhnout i pocitu, že ti chlapi cosi požili. Vtípky střídají vtípky. Někdy překročí americkou hranici i ty kanadské. I přesto se ale v žádné části tréninku nic neošidí. To pod vedením Tortse ani nejde. Tým si navíc nyní může skvěle oddechnout, protože na Islanders narazí po třech dnech volna a pak je čekají další tři volné dny. „Snažíme si to užít,“ okomentoval volnější rozpis Henrik Lundqvist. „Každý ví, jak to funguje. Když se vyhraje pár zápasů, každý se usmívá. Je zábava trénovat a cestovat. Každý je mnohem uvolněnější. Snažíme se bavit, ale také pokračujeme v práci. Tvrdě pracujeme a v úterý očekáváme velmi těžký zápas,“ řekl Lundqvist.


Islanders – poslední, přesto stále nebezpeční

Kdyby se hrálo na papírové předpoklady, snad by si hráči ani nemuseli ničit brusle a zdraví a domluvit výsledek na mariáši. Jenže hokej je sport a ve sportu člověk nikdy neví. A vůbec, ono na Islanders to Blueshirts často neumějí. Jen si připomeňme poslední dva zápasy. Oba se odehrály na Long Islandu, oba Rangers prohráli. Skóre z těchto dvou duelů je 10:4 ve prospěch Ostrovanů. 15. října dokonce zaznamenal John Tavares hattrick. Tehdy však Rangers soupeři zápas až příliš ulehčili obrovskou nedisciplinovaností.

V ten den to byla pro Islanders třetí výhra v řadě, ale od té doby to jde s týmem z kopce. Po základní hrací době Islanders od zmiňovaného data triumfovali jen jednou. Teď mají za sebou tři prohry a sídlí na posledním místě Východní konference. Vstřelili jen devětadvacet branek, což je nejméně v lize. „Kluci musejí najít svoji hru,“ říká trenér Ostrovanů Jack Capuano. Proti Rangers to v momentálním rozpoložení nebude mít jednoduché. V jedné kabině je smutno, ve druhé jen smích. „Právě teď je to v kabině také hodně o důvěře. Tak snad se nám to podaří udržet. Naši sérii chceme udržet naživu,“ burcuje Marián Gáborík.


foto: Getty Images

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:47:23