Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers proti Oilers, aneb Souboj "mladých" týmů je tady

Rangers proti Oilers, aneb Souboj "mladých" týmů je tady

Poslední setkání těchto dvou celků stálo za to. V Madison Square Garden bylo k vidění deset branek, pět pěstních soubojů a hattrick Mariána Gáboríka. Rozhodčí rozdali celkem 154 trestných minut. To nejkrásnější bylo, že Rangers vyhráli 8:2. Edmonton odjel z Big Apple s ošklivou porážkou. Teď mají za sebou Rangers dva duely v Kanadě. Nejprve překvapivě triumfovali ve Vancouveru 4:0, pak v poslední vteřině prodloužení rozhodli o výhře v Calgary. Třetí výhra v řadě láká. Oba celky mají stejný počet bodů.
Pět zápasů, pět kanadských bodů. Statistika Brada Richardse. Marián Gáborík má ze stejného počtu duelů čtyři branky. Brandon Prust jde strmě vzhůru, když v posledních třech mačích nastřádal celkem čtyři body. Rangers jsou takový jeden velký paradox. Po herní stránce je asi málokterý fanoušek chce chválit, výsledkově to ale až tak špatné není. Velkým držákem nedějí zůstává Henrik Lundqvist. „Zase nám dal šanci vyhrát tenhle zápas,“ řekl po utkání v Calgary Ryan McDonagh. Dneska se ale mohutně spekuluje o tom, že Švéda nahradí MartinBiron. Uvidíme.

To Oilers půjdou do utkání po dvou prohrách. V úterý prohráli v Calgary 1:2 a ve čtvrtek stejným poměrem podlehli v Minnesotě po nájezdech. Do konce základní hrací doby nescházely ani dvě vteřiny, když na 1:1 vyrovnal Dany Heatley. „Myslím, že jsme hráli dobře, ale všechno se zhroutili během desetiny sekundy. Tomuto týmu já věřím. Je radost ho trénovat,“ řekl kouč Edmontonu Tom Renney, bývalý lodivod Rangers.

Každý ví, že Olejáři jsou především mančaftem plným mladých talentů. Věkový průměr týmu je 26,76 let. Ale Rangers jsou ještě mladší. Tedy v aktuální podobě. Momentálně je věkový průměr Blueshirts 26,68 let. Na straně Newyorčanů se neustále spekuluje o tom, zda budou k dispozici Wojtek Wolski a Michael Sauer. Edmonton se musí obejít bez útočníka Darcyho Hordichuka.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 12:52:56