Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Christensen bude od začátku centrem prvního útoku

Christensen bude od začátku centrem prvního útoku

Hodně to bolelo. Když mluvil po prvním zápasu Henrik Lundqvist s novináři, byl smutný a jen těžko hledal slova. Tak málo chybělo, aby v sérii průběžně vedli Rangers. Když už má přijít prohra, ať je to radši 0:5. Takhle těsný výsledek hlodá v hlavě. Ale na nějaké delší psychické rozbory není čas. Dnes v noci je na programu druhý duel. Jezdci do něj vklouznou pravděpodobně s mírnými změnami v útocích. Trenér John Tortorella včera ještě nevěděl, zda stejné složení formací jako z tréninku použije i v zápasu. Klíč k úspěchu ve druhém souboji vidí Rangers ve větším množství vyprodukovaných střel. Washington v úvodním zápasu navíc použil zbraň, která byla v základní části silnou stránkou právě newyorského týmu.
Jednou z oblastí, v níž New York Rangers v základní části vynikali, bylo blokování střel. Capitals tímto herním aspektem v posledních letech nijak zvláště nevynikali, ale v prvním zápasu bylo blokování střel pro tento tým celkem klíčové. Obránce Karl Alzner sám o sobě zblokoval osm pokusů hostů. Celkem jako tým Caps přerušili dráhu dvaatřiceti ranám, Rangers osmadvaceti. Tým z hlavního města Spojených států se doslova překonal, protože jejich dosavadní maximum v tomto ohledu pod trenérem Brucem Boudreauem v zápasech play-off bylo číslo devětadvacet. „ Na blokování střel odvedli velký kus práce. Musíme najít způsob, jak se přes to prosadit,“ řekl Bryan McCabe.

Typické pro Johna Tortorellu je, že změny v sestavě provedené den před zápasem na tréninku použije i v den následující při boji samotném. Včera došel k tomu, že první útok nastoupí od začátku s jiným centrem. Erika Christensena posunul mezi Mariána Gáboríka a Vinnyho Prospala. Artěm Anisimov byl ve čtvrté lajně s Drurym a Averym, popřípadě Zuccarellem. Brian Boyle dále dělal centra Wojteku Wolskimu a Brandonu Prustovi. V posledním útoku centroval Derek Stepan a na křídlech kroužili Brandon Dubinsky a Ruslan Fedotěnko.

Po tréninku zkušený kouč řekl, že po týmu bude požadovat, aby více střílel. „Musíme vytvořit více šancí na pro vstřelení gólu. Potřebujeme vytvořit více útoku. Musíme více střílet. Hlavně chlapi na modré. Jinak, Erika jsme tam nedali pro jeho obranné schopnosti. On je moc zručný hráč. V některých okamžicích hrál opravdu dobře. Nejsme idioti, potřebujeme trávit více času v jejich obranném pásmu,“ nechal si na krku naběhnout žílu Torts.

Tortorella zároveň uvedl, že rozhodně není po smolné prohře s hlavou v písku a není něčím znechucen. „Ach Bože, nejsem znepokojen. Znechucení? Je to série, my jsme jen prohráli první zápas. Není to neštěstí. Je to jen způsob, jak nalézt lepší dlouhodobější řešení.“ Přesto, někteří hráči se s těsnou prohrou těžkou smiřovali. „Měli bychom být většími konkurenty, je to play-off. Očekáváme od nás trochu víc. Víte, žádné morální vítězství neexistuje. Prohráli jsme. Byla to možnost, jak získat v sérii velkou výhodu, ale my ji nezískali. Dnes musíme zvýšit naši úroveň,“ řekl pro oficiální stránky klubu Brian Boyle.

Celou sezonu se nese napříč NHL, že nejdůležitějším mužem pro úspěch je gólman Henrik Lundqvist. Teď to samozřejmě není jiné. V prvním utkání předvedl fantastický výkon. Vedle většího počtu střel vidí klíč ke zdaru také v tom, že on i jeho spoluhráči nebudou už dál mít v hlavách prohru 1:2 po prodloužení. „V noci po zápasu jsme o tom mluvili. V utkání tam byla spousta věcí, v nichž jsme byli skvělí. Ty si přeneseme dál. Ale taky je potřeba si uvědomit, že je to historie. Musíme jít dál,“ nabádal po tréninku švédský olympijský vítěz.

Ví, o čem mluví. Po celou základní část Rangers vynikali tím, že se dokázali velmi dobře vypořádat se zápasem následujícím po prohře nebo hned druhý den. „Na těžké zápasy jsme reagovali velmi dobře a předváděli po nich solidní výkony. Ale v play-off se nemůžete odrazit zpátky se solidním výkonem, musí to být naprosto perfektní výkon,“ pokračoval Lundqvist.

Z tábora washingtonských se ozývají hlasy, že rozhodně neexistuje žádné uspokojení po šťastné výhře. „Je to jen jeden zápas. Jak série postupuje dál, tak je to pořád těžší a těžší. My jen doufáme, že předvedeme dobrý výkon a že se chopíme příležitosti dostat se do dvouzápasového vedení,“ řekl trenér Caps Bruce Boudreau.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 12:08:34