Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Staal a Fedotěnko doufají v návrat

Staal a Fedotěnko doufají v návrat

Marián Gáborík byl včera poprvé od pátku na ledě. Proti Minnesotě ještě nebude hrát, ale jeho stav je jen lepší a lepší. Už potvrdil, že otřes mozku má po střetu s Brooksem Orpikem. Naopak Ruslan Fedotěnko i Marc Staal by mohli být k dispozici. Všichni tři marodi absolvovali plný trénink. Jak Feodtěnko, tak Staal však byli velmi opatrní ve vyjádřeních o svém možném návratu zpátky do zápasového kolotoče slavné National Hockey League. Odpočinek dopřál svému tělu plnému modřin Brandon Prust. Henriku Lundqvistovi bude krýt záda Chad Johnson, jehož se trenéři rozhodli zavolat z Connecticutu. Asi to bude divočina. Ostatně, jak jinak, když se hraje proti Minnesota Wild.
„Chci se vrátit a pomoci a vidět nás zase vyhrávat, ale chci se cítit stoprocentně. Uvidíme, jak se budu cítit ve čtvrtek. Doufám, že to bude dobré, protože na tréninku jsem se cítil dobře,“ řekl oficiálním stránkám klubu Marc Staal, jenž s bolavým kolenem vynechal poslední tři zápasy.

Také Fedotěnko vypadal „slibně“. „To je to, proč jsem tady, proč mě angažovali. Abych pomohl týmu, zejména v tomto složitém období. Nemůžu se dočkat. Chci pomoci týmu k bodům a k postupu do play-off. Trénink byl slušný, ale konečné rozhodnutí po mně teď nechtějte. To se dozvíte až ve čtvrtek,“ sdělil novinářům Ruslan Fedotěnko.

Fedotěnko, Staal i Gáborík mají jedno společné – jen velmi těžko se jim kouká na to, jak jejich spoluhráči bojují. „Je to hrůza. Zejména teď je těžké se jen dívat. Každý hráč prochází obdobími, kdy je zraněný. Já jsem byl strašně rád za to, jak dlouho jsem byl zdravý. Nějak se to musí překousnout, ale teď je to fakt těžké,“ pokrčil rameny Staal.

Poprvé od 20. února, kdy opustil zápas proti Philadelphii, absolvoval celý trénink Marián Gáborík. Individuálně měl bruslit už před středou, ale musel tréninky zrušit kvůli bolestem hlavy. Po včerejší rozcvičce poreferoval médiím. „Ano, teď to cítím. Nikdy předtím jsem neměl otřes mozku, tak jsem si myslel, že prostě odezní, ale v pátek se to zhoršilo. Na tréninku (ve středu) to bylo dobré, snad to vydrží.“

Tabulka Východní konference se postupem času proměnila ve vyrovnané bojiště. Rangers zbývá ještě sedmnáct zápasů základní části. Osmá Carolina už je za týmem z Manhattanu jen o bod, deváté Buffalo o tři. Ale Rangers mluví jasně – nedívají se za sebe, místo toho by rádi postupovali výš. Šestý Montreal má náskok pěti bodů, pátý Washington osmi. „Chceme tu nejlepší možnou pozici. Hlavně nechceme zase bojovat do poslední chvíle, jako loni,“ upozornil Brandon Dubinsky.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:40:22