Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Kings po trénincích plných nácviků přesilovek...

Na Kings po trénincích plných nácviků přesilovek...

Poté, co odehráli jen dva zápasy v devíti dnech, se hokejisté Rangers znovu budou muset podřídit našlapanému hernímu plánu. Během čtyř dní čekají na svěřence Johna Tortorelly tři souboje. Vše začíná dnes v noci na zítřek našeho času v Madison Square Garden proti Králům z Los Angeles. Jezdcům bude chybět Wojtek Wolski kvůli zranění v oblasti žeber. V sestavě ho nahradí Kris Newbury, jenž byl povolán z farmy v Connecticutu. Zdravým náhradníkem bude znovu Steve Eminger. Proti Pittsburghu odehrál nepřesvědčivé čtyři minuty. Zahraje si opět Michael Del Zotto. Tortorella řekl, že během následného „nadupaného“ období chce rozdělit rovnoměrně čas na ledě mezi tři své obranné dvojice.
Steve Eminger bude pošesté ze sedmi posledních zápasů v roli zdravého náhradníka. Proti Tučňákům odehrál jen čtyři minuty, vůbec nenastoupil do třetí třetiny a navíc byl na ledě při prvním gólu Penguins. Sám Eminger po utkání přiznal, že se necítil dobře a nezapadl do hry.

Rangers využili extra dlouhé volno k pilnému trénování. Výjimkou nebyly dny, kdy hokejisté nejprve absolvovali běžné pětačtyřicetiminutové cvičení a pak se ještě sešli při druhém tréninku, který byl zaměřen třeba jen na přesilovky. „Tento a minulý týden byly skvělé, protože jsme mohli zapracovat na řadě věcí. Kromě toho si kluci mohli taky trochu odpočinout, což v tomto období dost důležité. Prostě super čas na super kombinaci trénování a volna,“ řekl Tortorella.

Speciální práce na přesilovkách se týmu navíc začala vyplácet. V posledních dvou zápasech hráli Rangers devět početních výhod, přičemž ve čtyřech dokázali dát gól. Hned třikrát využili přesilovku proti Pittsburghu. „Trénink dělá mistra a všechno se to přenáší do zápasů. Máme lepší představu o tom, co musíme při přesilovkách dělat. Máme důvěru v to, co děláme,“ nechal se slyšet Marián Gáborík.

Dvě ze tří přesilovkových branek poslal do sítě Tučňáků Ryan Callahan. Momentálně je tak se šesti góly v početních výhodách nejlepší z týmu v této statistice. Spolu se svými spoluhráči doufá, že početní výhody už nebudou černou můrou. „Tvrdě jsme na nich makali a v posledních dvou hrách to bylo vidět. Snad bude to, co jsme předvedli v neděli, bude pro nás impulsem,“ doufá Callahan.

Kvůli zranění Wojteka Wolskiho muselo dojít ke změnám ve formacích pro přesilové hry. V té první by měl na místě čtyřiadvacetiletého levého křídla operovat Mats Zuccarello. Pozici mladého Nora ve druhé jednotce zaujme Michael Del Zotto, jenž nastoupí místo Stevea Emingera.

Kdy by se mohl Wojtek Wolski vrátit zpátky do hry, je teď ve hvězdách. Má u svého jména napsáno day-to-day. Je dost možné, že by mohl hrát v pátek proti New Jersey nebo v neděli proti Philadelphii. „Bylo to lepší než včera, a to je pozitivní signál,“ řekl Wolski po středečním tréninku. „Teď budeme muset odehrát spoustu zápasů tak doufám, že budu o víkendu připraven. Čekají nás velké zápasy.“

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:56:16