Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers dnes začnou důležitou část sezony

Rangers dnes začnou důležitou část sezony

Po vánočním volnu se do kolotoče NHL znovu vrací také New York Rangers. V Madison Square Garden Jezdci přivítají rivala New York Islanders. Druhá polovina sezony sice ještě oficiálně nezačala, ale podle slov z tábora Rangers je právě souboj s Ostrovany začátkem druhé poloviny ročníku.

Trenéři i hráči věří, že je tu čas, aby klub zvýšil kolektivní úroveň hry tak, aby splňoval všechny potřebné úkoly pro zajištění místa ve Východní konferenci zaručujícího účast v play-off, které Newyorčanům loni jen těsně uniklo.

„Bude to teď už jen těžší a ostatní týmy budou lepší. Musíme být lepší v detailech naší hry. Všechno se teď vystupňuje a my musíme zůstat na vrcholu, abychom se ujistili, že jsme jako tým stále lepší,“ řekl trenér Rangers John Torotrella.

Pro Rangers tak dnes začíná nový úsek sezony. Moc důležitý. Bude u něho i Marián Gáborík. Ten nebyl na ledě při minulém utkání proti Tampě kvůli bolestem třísel. Slovenské pravé křídlo se zúčastnilo nedělního tréninku poté, co se předchozích pět dní léčilo. Na programu měl Gaby i akupunkturu.

Bruslení bez jakékoli úlevy Gáboríkovi podalo důkaz, že je připraven postavit se proti Islanders. Také kouč Tortorella po nedělním tréninku oznámil, že očekává návrat slovenského hráče do sestavy. Zároveň přiznal, že doufá v to, že se Gáborík znovu promění ve snipera.

„Gabyho potřebujeme zpátky v jeho roli. Musíme ho dostat do správného rozpoložení. On musí být velkou částí našeho týmu, protože přináší do sestavy tolik dovedností. Potřebujeme ho zdravého,“ pokračoval Tortorella.

V sestavě bude znovu i mladý Nor Mats Zuccarello-Aasen. Vedení Rangers ho povolalo z farmy v Connecticutu, aby opět pomohl. Zuccarello zaujal při utkání proti Lightning, které bylo zároveň jeho debutem ve slavné soutěži. Ihned po zápasu se Nor vrátil na farmu. Velryby v neděli vyhrály 4:0 nad Bridgeportem a Zuccarello byl znovu povolán k Rangers.

Zatímco Gáborík a Zuccarello se mohou těšit na večer plný hokeje, obránce Michael Del Zotto bude jen přihlížet, jak se jeho kamarádi bijí o další body. Del Zotto nehrál už proti Tampě, protože měl problémy se žaludkem. Navzdory tomu, že už je v pořádku, kouč Tortorella se rozhodl dát znovu šanci Mattu Gilroyovi.

„Letos to s ním jde nahoru a dolů. Vím, že to jednou bude důležitou částí jádra týmu. Je to dobrý kluk i dobrý hráč, ale v poslední době nehrál podle mých představ, a proto se podle tohoto faktu musím rozhodnout. Určili jsme, že proti Islanders bude hrát stejná šestice beků. Pak se uvidí,“ sdělil lodivod Blueshirts.

Zdroj: rangers.nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:14:35