Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do derby nezasáhne Korpikoski, nahradí ho Dawes

Do derby nezasáhne Korpikoski, nahradí ho Dawes

Rangers se zjevně stále nedostali z herní krize a po posledních dvou neúspěších klesli až na samou hranici osmičky týmů, která zajišťuje účast v play-off. Dnes od jedné hodiny ranní středoevropského času budou svěřenci kouče Toma Renneyho bojovat na ledě Madison Square Garden s Islanders. Právě s rivalem z Long Islandu mají Jezdci v tomto ročníku kladnou úspěšnost, když vyhráli tři ze čtyř vzájemných soubojů. Dnešní večer se na straně domácích nepředstaví Lauri Korpikoski. Mladý Fin, který vstřelil tři góly v posledních čtyřech zápasech, se lehce zranil v utkání v St. Louis a jeho místo v sestavě zaujme Nigel Dawes.

Blueshirts se trápí. Po prohrách na Floridě a s Philadelphií nestačili ani na celek St. Louis a klesli až na osmou příčku Východní konference. Tým z Manhattanu trápí především střelba gólů. Jejich průměr vstřelených branek na zápas je nejnižší z celé NHL a podobné je to i s přesilovými hrami, jejichž úspěšnost drží Rangers pod 14 procenty.

Islanders už dávno vzdali boj o play-off a vyhrávají pouze zřídka. Naposledy se jim ovšem podařilo překvapit trápící se Penguins, kteří neurvali dva body ani po nástupu nového trenéra a prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem Ostrovanů je paradoxně obránce Mark Streit, jenž získal 38 kanadských bodů.

Domácím budou scházet Paul Mara a Lauri Korpikoski. Místo nich zaujmou místo v sestavě Erik Reitz a Nigel Dawes. Rozestavení útočných řad by mohlo vypadat následovně.

Markus Näslund – Scott GomezRyan Callahan
Nigel DawesChris Drury – Nikolaj Žerděv
Aaron VorosBrandon Dubinsky – Petr Průcha
Fredrik Sjöström – Blair BettsColton Orr

Marc Staal - Michal Rozsíval
Wade Redden - Dan Girardi
Dmitrij Kalinin - Erik Reitz

Henrik Lundqvist

New York Islanders mají s marodkou daleko větší problémy. Dnešní večer nebudou moci z různých důvodu nastoupit následující hráči: Rick DiPietro, Trent Hunter, Thomas Pöck, Freddy Meyer, Mike Sillinger, Andy Sutton, Nate Thompson a Doug Weight.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 20:28:29