Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Přeskočí Jezdci Philadelphii v tabulce Východní konference?

Přeskočí Jezdci Philadelphii v tabulce Východní konference?

Jezdci po neúspěšné sérii pěti porážek dokázali bodovat už dvě utkání po sobě a dnes proti Philadelphii budou mít možnost dotáhnout se v tabulce Východní konference právě na Flyers. Oba soupeři se v této sezóně střetli teprve jednou, 11. října ve Philadelphii slavili Rangers vítězství 4:3. Divizní rivalové odehrají v tomto ročníku ještě pět vzájemných soubojů, a jelikož se v tabulce pohybují zhruba ve stejných patrech, dají se očekávat velmi napínavé zápasy. Ten dnešní startuje pro většinu tuzemských fanoušků NHL v příjemných 18:30 středoevropského času.

Rangers se pomalu začínají zvedat. Po výhře 5:4 nad Washingtonem po samostatných nájezdech odehráli svěřenci kouče Renneyho další utkání, které rozhodla až trestná střílení. Tentokrát se však radoval soupeř. Floridští Panteři s vynikajícím Tomášem Vokounem v brance slavili dvoubodový zisk po výhře 2:1 po nájezdech. Henrik Lundqvist mezi tyčemi hostů se také překonával, pochytal celkem 42 střel, ale stačilo to jen na bod. „Byl vynikající, o tom není pochyb,“ vysekl švédskému gólmanovi poklonu Tom Renney. „Když jsme potřebovali, tak vytáhl opravdu důležitý zákrok a dal nám šanci na dobrý výsledek.“

Jako na horské dráze. Tak by se s trochou nadsázky daly označit výsledky Letců z poslední doby. Po dvou porážkách přišly dvě výhry a po nezdaru proti Ottawě (2:5) dokázali hráči Philadelphie přehrát divizní Islanders v poměru 5:1. Soupeř z Long Islandu ještě na začátku třetí třetiny korigoval stav na 1:2, ovšem poté už skórovali pouze domácí Flyers. „Myslím, že poté, co vstřelili gól jsme dokázali dobře odpovědět,“ řekl novinářům po zápase útočník Upshall. „Po většinu utkání jsme hráli přesně to, co jsme potřebovali. Nějakých 12 minut ve druhé třetině byli nahoře oni, ale dokázali jsme je zastavit“

Domácím bude zřejmě opět chybět Dmitrij Kalinin. Další zprávy ohledně složení útoků nebo brankářské jedničky pro dnešní duel zatím ze zámoří nevzešly.

Nigel Dawes - Scott Gomez - Markus Näslund
Lauri Korpikoski - Chris Drury - Ryan Callahan
Aaron Voros - Brandon Dubinsky - Nikolaj Žerděv
Fredrik Sjöström - Blair Betts - Colton Orr

Michal Rozsíval - Marc Staal
Wade Redden - Dan Girardi
Paul Mara - Erik Reitz

Henrik Lundqvist

Flyers mají se zraněnými o něco více starostí. Chybět budou Derian Hatcher, Josh Gratton, Jon Kalinski, Daniel Briere a Antero Niittymaki. Formace budou poskládány následovně.

Simon Gagne - Mike Richards - Mike Knuble
Scott Hartnell - Jeff Carter - Joffrey Lupul
Scottie Upshall - Claude Giroux - Darroll Powe
Riley Cote - Glen Metropolit - Arron Asham

Kimmo Timonen - Ryan Parent
Matt Carle - Braydon Coburn
Randy Jones - Andrew Alberts

Martin Biron

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:01:18