Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prodlouží Rangers v Pittsburghu sérii výher?

Prodlouží Rangers v Pittsburghu sérii výher?

Po jednodenní pauze a odpočinku čeká Rangers jejich poslední zápas na cestě po kluzištích soupeřů. Tentokrát se jim do cesty postaví Pittsburgh Penguins včetně nejproduktivnějšího hráče NHL Jevgenije Malkina. Předchozí tři vzájemná střetnutí z této sezóny, která se hrála v Madison Square Garden, dopadla pokaždé lépe pro newyorské Jezdce. Naposledy si Tučňáci odvezli porážku 0:4, když nevyzráli na skvělého Lundqvista v bráně, jenž si připsal první shutout v právě probíhajícím ročníku. Dnešní duel rivalů z Atlantické divize začíná pro evropského fanouška ve velmi atraktivní čas, totiž v půl sedmé večer.

Penguins se po sérii nepříliš vyvedených výsledků dostali až pod čaru zajišťující postup do vyřazovacích bojů. V několika předešlých utkáních se však začínají probouzet. Po výhře ve Philadelphii sice prohráli s washingtonskými Capitals, ale poslední duel znovu patřil jim. Tučňáci si i bez kapitána Crosbyho poradili s Anaheimem, který zdolali 3:1. Zasloužil se o to především Matt Cooke svými dvěma přesnými zásahy. „Je to velký bojovník, a tak rád vidím, že i takový hráč dokáže vstřelit důležité góly,“ nechal se slyšet kouč Pittsburghu Michel Therrien. „Vím, že hráči mu na konci chtěli pomoct dát hattrick.“

Rangers zvládli své poslední čtyři zápasy na stadionech soupeřů znamenitě, což potvrzuje bilance tří výher a jedné porážky na nájezdy. Předešlý duel Jezdců v Chicagu skončil výhrou 3:2 po prodloužení. Vítězství je o to cennější, že se zrodilo i přes mírně řečeno nešťastný výkon sudích, kteří celkem pětkrát poslali Blueshirts do dvojnásobného oslabení. Někteří hráči newyorského klubu po utkání volili spíše diplomatická slova, jako například kapitán Drury: „V této rychlé hře se stávají různé věci a vy se s nimi musíte vyrovnat. Jsme nadšeni z toho, že jsme získali dva body.“ Jiní se zase neostýchali dát svou nespokojenost pořádně najevo. „Nikdy předtím jsem nic takového neviděl. Bylo to absurdní, až to bylo k smíchu,“ prohlásil po utkání Brandon Dubinsky.

Tučňákům bude pro dnešní duel určitě chybět Sergej Gončar, Ruslan Fedotěnko, Mike Zigomanis, Max Talbot, Pascal Dupuis a Brooks Orpik. Nad startem Sidneyho Crosbyho, Krise Letanga a Roba Scuderiho visí otazník.

Matt Cooke - Jevgenij Malkin - Petr Sýkora
Miroslav Šatan - Jordan Staal - Tyler Kennedy
Janne Pesonen - Dustin Jeffrey - Chris Minard
Paul Bissonnette - Bill Thomas - Eric Godard

Ryan Whitney - Phillippe Boucher/Mark Eaton
Hal Gill - Alex Goligoski
Kris Letang - Rob Scuderi

Marc-Andre Fleury

Jezdci budou opět kompletní a opět nastoupí beze změny v sestavě, tedy i s Danem Girardim, který se lehce zranil v posledním zápase v Chicagu.

Markus Näslund - Scott GomezRyan Callahan
Nigel Dawes - Chris Drury - Petr Průcha
Lauri Korpikoski - Brandon Dubinsky - Nikolaj Žerděv
Fredrik Sjöström - Blair Betts - Colton Orr

Wade Redden - Dan Girardi
Marc Staal - Michal Rozsíval
Dmitrij Kalinin - Paul Mara

Henrik Lundqvist

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:44:17