Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Další duel čeká Blueshirts v Los Angeles

Další duel čeká Blueshirts v Los Angeles

AKTUALIZACE (23:30): Do branky se místo Henrika Lundqvista postaví Stephen Valiquette, který proti Kings nastoupí vůbec poprvé v kariéře. Rangers ve včerejším utkání zdolali Kačery z Anaheimu a dnes je čeká další soupeř na jejich pouti po Západní konferenci. Zápas v Los Angeles s místními Kings začne pro středoevropského fanouška v nepříjemných 4:30 ráno. Králové tímto odehrají již čtvrtý duel na domácí palubovce za sebou a jediný tým, který je v tomto časovém úseku dokázal porazit, bylo mužstvo San José Sharks. Jezdcům se však na kluzištích mimo Manhattan daří. V patnácti utkáních venku dokázali plně uspět hned devětkrát, pětkrát se radoval soupeř a v jednom případě si Rangers odvezli bod za porážku v prodloužení.

Mnozí mladému mužstvu Los Angeles před ročníkem prorokovali roli outsidera a poslední místo ve jeho konferenci. Tým plný talentů jako jsou například Kopitar, Doughty nebo LaBarbera přesto není snadným soupeřem a postup do play-off se rozhodně nejeví nereálně. Poslední zápas Králů dává tomuto tvrzení za pravdu. Do L. A. přijel nejlepší tým ligy, totiž Žraloci ze San José, a přestože si nakonec odvezli dva body, na výhru se pořádně nadřeli. Rozhodující moment přišel až v samostatných nájezdech, kde rozhodl Clowe a zajistil tak svému týmu výhru 3:2 po penaltách. „Myslím, že když jsme měli tak dobrý start, a proto si na nás ostatní soupeři dávají mnohem větší pozor,“ pronesl autor rozhodujícího nájezdu. „Kings se proti nám chtěli předvést, motivace jim rozhodně nechyběla. Musím říct, že hráli opravdu dobře.“

Vypadá to, že se Rangers už konečně vzpamatovali z nevyrovnaných výsledků, které vrcholily debaklem 5:8 v New Jersey. Poslední dva zápasy byly pro tým z Manhattanu vítězné a v tom posledním konečně také uťali sérii devíti utkání, v nichž nedokázali zvítězit v základní hrací době. Výhra 3:1 se však nerodila snadno a rozhodnutí přišlo až v čase 56:44, kdy se prosadil Nigel Dawes. „Chtěli jsme v tomto zápase uspět a vkročit tak do naší cesty po hřištích soupeřů tou správnou nohou,“ nechal se slyšet střelec vítězného gólu. „Jsem rád, že se nám to podařilo.“

Kouč domácích Murray bude dnešní večer postrádat služby Erika Ersberga, Dereka Armstronga, Brada Richardsona, Jacka Johnsona a Marca-Andre Clicheho. S ohledem na tyto absence vykrystalizuje následující sestava.

Patrick O'Sullivan - Anže Kopitar - Teddy Purcell
Kyle Calder - Jarret Stoll - Dustin Brown
Alexandr Frolov - Michal Handzus - Wayne Simmonds
Raitis Ivanans - Oscar Moller - John Zeiler

Kyle Quincey - Drew Doughty
Sean O'Donnell - Matt Greene
Denis Gauthier - Peter Harrold

Jason LaBarbera
Jonathan Quick

Trenér Renney většinou po vítězném zápase vsází na úspěšnou sestavu a proto zřejmě i dnes uvidíme stejné formace jako v předešlém duelu. Opět si tedy nezahrají Dan Fritsche, Petr Průcha ani Corey Potter, který byl povolán právě kvůli cestě Rangers po venkovních kluzištích pro případ zranění některého z beků.

Markus Näslund - Scott Gomez - Nikolaj Žerděv
Nigel Dawes - Chris Drury - Ryan Callahan
Aaron Voros - Brandon Dubinsky - Fredrik Sjöström
Lauri Korpikoski - Blair Betts - Colton Orr

Michal Rozsíval - Marc Staal
Wade Redden - Dan Girardi
Dmitrij Kalinin - Paul Mara

Henrik Lundqvist
Stephen Valiquette

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:22:44