Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do souboje s Tučňáky vlétnou Jezdci s obměněnými formacemi. Nastoupí i Petr Průcha

Do souboje s Tučňáky vlétnou Jezdci s obměněnými formacemi. Nastoupí i Petr Průcha

Po dvoudenní pauze budou mít hráči Rangers možnost napravit své vystoupení proti Panthers. Soupeřem jim v domácím stánku Madison Square Garden budou od tradiční jedné hodiny ranní středoevropského času Pittsburgh Penguins. Kouč Jezdců Tom Renney se po nejvyšší porážce svého týmu v právě probíhající sezóně rozhodl zamíchat s útočnými formacemi, do kterých by se tentokrát již měl vejít český útočník Petr Průcha. „Musím vstřelit nějaké góly a získat pár bodů,“ přiznal hráč, který už deset zápasů nenastoupil k soutěžnímu utkání NHL. „To je důvod, proč se mě rozhodli zařadit do sestavy.“ Oba týmy se už v tomto ročníku jednou potkaly a vzájemná konfrontace dopadla lépe pro hráče Rangers, kteří udolali svého protivníka po samostatných nájezdech.

Už se zdálo, že newyorský celek po třech výhrách v řadě znovu našel ztracenou formu, nicméně poté přišel domácí duel s floridskými Pantery a Blueshirts k překvapení všech utrpěli nejvyšší porážku v sezóně, přičemž nedokázali vsítit jedinou branku. Na konci střetnutí nakonec svítilo na světelné tabuli nad ledem skóre 0:4 z pohledu domácích. „Dnes pro nás bylo vše špatně,“ konstatoval po zápase bojovník z checking-line Blair Betts. „Jejich brankář chytal skvěle, ovšem my jsme neudělali dost pro to, abychom mu jeho práci ztížili. Také jsme potřebovali odpovědět na góly, které jsme inkasovali, což se nám nepovedlo.“ I přes tento neúspěch však tým z Manhattanu drží druhou příčku ve Východní konferenci a z posledních pěti zápasů získal tři výhry.

Od porážky k vítězství. I tak by se ve zkratce dalo označit posledních pět duelů, které sehráli Tučňáci z Pittsburghu. Naposledy ovšem svěřenci kouče Michela Therriena dokázali, narozdíl od svého dnešního soupeře, uspět. Jejich „obětí“ se stali rivalové z New Jersey, kteří jim podlehli hladce v poměru 1:4. Nejzářivější hvězdou zápasu se stal domácí miláček Sidney Crosby, který vystřílel hattrick a navrch přidal ještě jednu asistenci. „Je skvělé, že se mi to povedlo před domácím publikem,“ vyjádřil se ke svému úspěchu kapitán Penguins. „Nikdy nevíte, kdy se to stane znovu a to je na tom to pěkné.“ Právě „Sid the Kid“ a jeho spoluhráč Jevgenij Malkin vévodí kanadskému bodování celé ligy, když ve 23 duelech dokázali společně posbírat neskutečných 73 bodů.

Jak už bylo psáno výše, lodivod Jezdců Tom Renney se po nevydařeném vystoupení podle všeho rozhodl obměnit složení tři ze čtyř útočných formací. Do tohoto seskupení se nevešli Nigel Dawes ani Dan Fritsche, naopak si zřejmě zahraje Petr Průcha, který dostane prostor vedle Brandona Dubinskyho. Branku by měl hájit Henrik Lundqvist.

Markus Näslund – Scott Gomez - Nikolaj Žerděv
Lauri Korpikoski - Chris Drury - Ryan Callahan
Aaron Voros - Brandon Dubinsky – Petr Průcha
Fredrik Sjöström - Blair Betts - Colton Orr

Wade ReddenDan Girardi
Marc Staal - Michal Rozsíval
Dimitri Kalinin – Paul Mara

Henrik Lundqvist
Stephen Valiquette

Tučňáci budou i v dnešním duelu postrádat služby obránců Sergeje Gončara a Ryana Whitneyho. Nenastoupí ani Philippe Boucher a brankářská jednička Marc-Andre Fleury. Složení útočných formací by mělo být následující…

Maxime Talbot - Sidney Crosby - Miroslav Šatan
Ruslan Fedotěnko - Jevgenij Malkin - Petr Sýkora
Matt Cooke - Jordan Staal -Tyler Kennedy
Pascal Dupuis - Mike Zigomanis - Eric Godard

Brooks Orpik - Kris Letang
Hal Gill - Rob Scuderi
Mark Eaton - Alex Goligoski

Dany Sabourin
John Curry

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:14:27