Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proti Panterům nejspíš dostane přiležitost Petr Průcha

Proti Panterům nejspíš dostane přiležitost Petr Průcha

Vrátka do minulé sezóny otevřeli Rangers právě utkáním s Panthers, ovšem tento ročník s nimi sehrají až zápas s pořadovým číslem dvacet šest, který začne úderem půl druhé ráno středoevropského času v hale nesoucí název BankAtlantic Center. Jezdci po dvou výhrách znovu usedli na čelo Východní konference (oproti druhému Bostonu mají však vyšší počet odehraných utkání), naopak floridští Panteři se i přes solidní výsledky z poslední doby stále potácejí na úplném dnu své konference. Překvapením je jistě zpráva, že do dnešní duelu by měl naskočit Petr Průcha. Český útočník si naposledy zahrál ve Washingtonu 8. listopadu.

Bývalý tým Olliho Jokinena, který byl vyměněn do Phoenix Coyotes, jde poslední dobou od vítězství k porážce. Po prohře s Bruins (2:4) a po vítězném zápasu s Hurricanes (3:2) floridský klub nestačil na New Jersey Devils. Ďáblům Panthers dlouho vzdorovali, nicméně John Oduya zmrazil publikum na slunné Floridě svým gólem v poslední minutě nastavení a rozhodl tak o výhře svého týmu 3:2. Avšak horší zprávou pro Pantery je zcela jistě zranění Nathana Hortona. Jeden ze dvou nejproduktivnějších hráčů Panthers si poranil nohu a dnes určitě nenastoupí.

Jak už bylo psáno výše, tým z Manhattanu se znovu dostal na první příčku na Východě, ovšem další v pořadí, bostonští Bruins, odehráli o tři zápasy méně. Naposledy tým trenéra Renneyho přehrál trápící se Blesky z Tampy Bay až po samostatných nájezdech. Ústřední postavou tohoto duelu se stala letní posila Markus Näslund, který vstřelil tři branky, přičemž tu poslední si schovával až do samostatných nájezdů. „Vždy se musíte rozhodnout, zda střílet hned nebo být trpělivý,“ pronesl švédský útočník. „Já měl spoustu času rozhodnout se, co udělat s pukem.“ Do výborné formy se dostává také Nikolaj Žerděv. Ruský forvard si z posledních tří zápasů připsal šest bodů (0+6) a právě ve střetnutí s Lightning k překvapení všech shodil i rukavice a popral se Stevenem Stamkosem.

Kouč floridského týmu DeBoer bude kromě Hortona postrádat také Zedníka (zranění levé ruky), Stillmana (otřes mozku), Murphyho (zranění ramene), Allena (operace levého kolena) a nenastoupí zřejmě ani Boynton. Do branky se nepostaví Tomáš Vokoun, ale Craig Anderson. „Udělal jsem tuto změnu v naději, že to týmu dodá určitý impulz,“ prohlásil lodivod Panterů DeBoer.

Newyorský klub v současné době netrápí žádná zranění, a tak má kouč Tom Renney volnou ruku při sestavování formací. Dnes podle zpráv ze zámoří pravděpodobně nastoupí Petr Průcha, jenž po osmizápasové pauze naskočí do třetího útoku, kde mu uvolní místo nejspíš Dan Fritsche. Ve svatyní Jezdců nepochybně uvidíme Henrika Lundqvista.

Drury – Gomez - Callahan
Näslund - Dubinsky - Žerděv
Voros - Korpikoski - Průcha
Sjöström - Betts - Orr

Redden – Girardi
Staal - Rozsíval
Kalinin – Mara

Lundqvist
Valiquette

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:12:08