Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Redden nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům

Redden nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům

Blueshirts se po vydřeném vítězství nad bostonskými Bruins opět představí domácímu publiku v nejslavnější hokejové hale světa. Od jedné hodiny ranní středoevropského času nastoupí proti trápícím se Senators, kteří prohráli již čtyři zápasy v řadě a spadli až na dno Východní konference. Zvláštní příchuť bude mít dnešní duel pro obránce Rangers Wada Reddena, který v ottawském dresu nastupoval jedenáct sezón a dnes se tak poprvé představí proti svým bývalým spoluhráčům. Pohmožděný kotník Scotta Gomeze zřejmě nedovolí tomuto hráči naskočit ani do dnešního klání a americký centr tak nejspíš vynechá i třetí utkání po sobě.

Jezdci si v posledním zápase připsali cenný skalp, když dokázali zastavit Bruins, kteří drželi příznivou sérii pěti duelů bez porážky. Střetnutí obou klubů „Original Six“ se však z pohledu Rangers nevyvíjelo zrovna ideálně a ještě téměř šest minut před koncem třetího dějství kontrolovali Medvědi vedení 2:0. Teprve až branky Dawese a Näslunda posunuly Jezdce k vytouženému vyrovnání. V samostatných nájezdech pak dokonal obrat newyorského celku kapitán týmu Chris Drury. „Hráli jsme docela dobrý hokej, ale nemůžeme vždy čekat tak dlouho, než se do toho dáme,“ zdůraznil autor jedné branky Nigel Dawes. „Nicméně pro nás a naše fanoušky je to jistě napínavé.“

Ottawští Senátoři klesli na předposlední příčku své konference i díky sérii čtyř porážek v řadě. Naposledy si svěřenci kouče Hartsburga dvakrát za sebou nedokázali poradit s newyorskými Islanders. Poprvé soupeři z Long Islandu podlehli 1:3 v domácím prostředí a následně neuspěli ani v odvetě, kterou prohráli v poměru 2:3. „Neproměňujeme naše šance,“ hledal příčinu trápení svého týmu kapitán Daniel Alfredsson. „Musíme najít cestu, jak znovu střílet branky.“ Po odchodu Wada Reddena a Andreje Meszároše převzal odpovědnost za produktivitu obranného valu Ottawy český bek Filip Kuba, který v 17 zápasech posbíral celkem 15 bodů (1+14) a v kanadském bodování obránců z celé soutěže mu patří čtvrtá příčka.

Bez Scotta Gomeze, jehož start se jeví nepravděpodobně, poskládá Tom Renney zřejmě stejné formace jako v předchozích duelech, které byly vítězné. Žádné zprávy ze zámoří zatím nehovoří o tom, že by měl Henrik Lundqvist odpočívat a švédský mág s třicítkou na zádech by tak měl nastoupit i dnes.

Markus Näslund - Chris Drury - Ryan Callahan
Aaron Voros - Brandon Dubinsky - Nikolaj Žerděv
Nigel Dawes - Lauri Korpikoski - Dan Fritsche
Fredrik Sjöström - Blair Betts - Colton Orr

Wade Redden - Dan Girardi
Marc Staal - Paul Mara
Dimitri Kalinin - Michal Rozsíval

Henrik Lundqvist
Stephen Valiquette

Senátoři se v dnešním střetnutí budou muset obejít bez důrazného Chrise Neila, Ryana Shannona a Alexandra Picarda. Do svatyně hostující celku by se měl postavit Alex Auld, který k překvapení všech podává výborné výkony a zatím jasně předčil svého kolegu Martina Gerbera.

Dany Heatley - Jason Spezza - Jesse Winchester
Ilja Zubov - Mike Fisher - Daniel Alfredsson
Antoine Vermette - Chris Kelly - Jarkko Ruutu
Nick Foligno - Dean McAmmond - Shean Donovan

Chris Phillips - Anton Volčenkov
Brendan Bell - Filip Kuba
Jason Smith - Christoph Schubert

Alex Auld
Martin Gerber

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 03:16:16