Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Madison Square Garden uvidí reprízu pražské premiéry

Madison Square Garden uvidí reprízu pražské premiéry

Poprvé od pražské premiéry sehrají Blueshirts zápas s Lightning. Souboj obou týmů v newyorské Madison Square Garden budou moci středoevropští fanoušci sledovat od jedné hodiny ranní. Dvojzápas v „srdci Evropy“ zvládl lépe tým z Manhattanu, který v obou případech vyhrál těsně 2:1, přičemž pokaždé svého soupeře výrazně přestřílel. Po měsíci se tedy oba kluby potkají znovu. Za Bolts, jak se přezdívá floridskému klubu, nastoupí Marek Malík, který ještě v minulé sezóně oblékal dres Jezdců a dnes se newyorským divákům představí jako soupeř.

Rangers vůbec poprvé v sezóně okusili hořkost dvou porážek po sobě a na obou těchto neúspěších měly velký vliv přesilové hry Jezdců. Nejprve v zápase v Torontu s domácími Maple Leafs nedokázali svěřenci kouče Renneyho využít početní výhodu jednoho muže v poli za stavu 2:0 a „dorazit“ tak svého soupeře. Vzápětí totiž Javorové listy hnáni bouřlivým skandováním publika Air Canada Centre skórovali hned pětkrát a sebrali Blueshirts oba body. V posledním zápase s Ostrovany hraném v MSG si domácí v početním výhodách počínali ještě tragičtěji, když nevyužili ani jeden ze šesti menších trestů hráčů z Long Islandu. Ba naopak. Byli to právě Islanders, kdo ve vlastním oslabení dvakrát skóroval. V samotném závěru se ještě trefil Näslund, ale porážce svého týmu už nezabránil.

To Lightning prožívají po nepovedeném začátku sezóny vzestup a z posledních čtyř zápasu odjížděli z ledu jako vítězové hned ve třech případech. Naposledy sice svěřenci kouče Melrose podlehli Devils 3:4 po samostatných nájezdech, avšak předtím dokázali porazit Senators, Sabres i Maple Leafs. Z chvostu Východní konference se tedy dostali až na desáté místo a od elitní osmičky je dělí pouhé dva body. Výborné výkony zatím podává jednička Blesků Mike Smith, který drží úspěšnost svých zákroků na 93,88 procentech.

Lodivod Jezdců Tom Renney pro dnešní zápas nepřichystal žádná změny v sestavě, ovšem fanoušci manhattanského klubu čekají, jak si trenérský tým poradil s hrou v početní výhodě, které v posledních zápasech scházelo snad úplně vše.

Markus Näslund - Scott Gomez - Ryan Callahan
Aaron Voros - Brandon Dubinsky - Nikolaj Žerděv
Nigel Dawes - Chris Drury - Petr Průcha
Fredrik Sjöström - Blair Betts - Colton Orr

Wade Redden - Dan Girardi
Marc Staal - Paul Mara
Dimitri Kalinin - Michal Rozsíval

Henrik Lundqvist
Stephen Valiquette

Blesky budou v dnešním duelu postrádat útočníky Radima Vrbatu a Jeffa Halperna. Příležitost v brance by měl podle zpráv ze zámoří opět dostat Mike Smith, který tak odchytá druhý zápas ve dvou dnech.

Václav Prospal – Vincent Lecavalier – Martin St. Louis
Ryan Malone – Steven Stamkos – Adam Hall
Jevgenij Arťuchin – Jussi Jokinen – Mark Recchi
Gary Roberts – Chris Gratton – Ryan Craig

Andrej Meszároš – Paul Ranger
Matthew Carle – Mike Lundin
Marek Malík – Lukáš Krajíček

Mike Smith
Olaf Kölzig

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 01:17:18