Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NHL je zpět, Rangers sehrají první zápas s Lightning

NHL je zpět, Rangers sehrají první zápas s Lightning

Tréninkový kemp i přípravné zápasy jsou za námi a National Hockey League dnes od 18:00 středoevropského času otevře další sezónu historickým zápasem Tampa Bay Lightning s New York Rangers v pražské O2 Aréně.

Soupisky obou týmu doznaly s otevřením trhu volných hráčů nemalých změň. Zejména vedení Blesků si počínalo jako kdyby chtělo skoupit celou ligu. Do floridského klubu se postupně stěhovali útočníci Ryan Malone, Gary Roberts, Mark Recchi, Adam Hall, Radim Vrbata, Václav Prospal nebo český zlý muž David Kočí. Obranné řady Lightning zase posílili Matt Carle či Andrej Meszároš, za kterého ovšem museli výměnou do Ottawy putovat Filip Kuba, Alexandre Picard a také první výběr v draftu. Brankoviště Blesků zase posílil zkušený Olaf Kölzig.

Jednoznačně nejvýraznější a nejvíce diskutovanou změnou na soupisce Rangers je odchod Jaromíra Jágra do ruského Omsku. Mezi dalšími odchozími hráči najdeme například provokatéra Seana Averyho, tvrdého obránce Fjodora Tjutina nebo veterány Martina Straku, Marka Malíka a Brendana Shanahana. Neoddiskutovatelnou kvalitu těchto hráčů mají nahradit obránce Wade Redden, útočníci Markus Näslund, Nikolaj Žerděv a další. Celkově se tým Jezdců omladil a zrychlil.

Nyní už ale některé informace k dnešnímu očekávanému střetnutí. V brance Bolts, jak se přezdívá floridskému klubu, by se měl představit Mike Smith. Další zprávy ohledně rozestavení formací zatím nejsou známy, neboť z tréninku Lightning se toho nedalo příliš vyčíst. Pravděpodobná se ovšem jeví první formace ve složení Václav Prospal – Vincent Lecavalier – Martin St. Louis. Nejistý je nástup českého bitkaře Davida Kočího.

Rozestavení formací klubu z Manhattanu už se zdá být o něco jasnější. Svatyni Jezdců bude s jistotou chránit Henrik Lundqvist. Do zápasu by měl oproti původním prognózám nastoupit i Petr Průcha, který se tuto radostnou zprávu dověděl dnes na rozbruslení od asistenta trenéra. New York Rangers by se tedy měli představit v následujícím složení…

Markus Näslund – Scott GomezChris Drury
Nigel DawesBrandon Dubinsky – Nikolaj Žerděv
Petr Průcha – Lauri KorpikoskiRyan Callahan
Aaron VorosBlair BettsColton Orr

Wade Redden – Michal Rozsíval
Paul MaraMarc Staal
Dmitrij Kalinin – Dan Girardi

Henrik Lundqvist
Stephen Valiquette

Zde si ještě můžete prohlédnout výsledky obou týmu ze základní části minulé sezóny…

Platnost uložené stránky vyprší: 17. 4. 2024 00:18:38