Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Chaos s centry, Vigneault nic nezměnil - souhlasit nemusíte

Chaos s centry, Vigneault nic nezměnil - souhlasit nemusíte

Sezóna začala. Co jiného napsat, že naprosto katastrofálně. Bohužel zatím není vidina rapidního zlepšení ani na doslech natož pak v dohledu. Vedení klubu zatím neučinilo nic, co by změnu mohlo přinést a já tak trochu napíšu myšlenky, které se mi honí hlavou.
Tým dle mě potřebuje impuls. Ten nepřinesl nový asistent kouče Ruff. Osobně jsem od něj čekal lepší motivaci týmu, ale s topu je to horší než loni. Nevím zde je to slabou pozicí v trenérském týmu nebo jeho neschopností, ale bohužel změna nenastala. To ani v obranné hře, která je mnohem horší než loni. Ta totiž také spadá do ranku nového asistenta. Za mě je třeba vyměnit celý trenérský tým a to co nejdříve, dokud se dá se sezónou něco udělat. Vzpomeňme na Pitsburgh z před dvou sezón. Ne u nás to nemusí dopadnout stejně, ale se stávajícími kouči rozhodně Stanleyho Pohár nevyhrajeme.

To co předvádí kouč a generální manažer na pozici centra ve mně vzbuzuje dojem totálního amatérismu. Před sezónou se nadchnou pro čerstvě osmnáctiletého mladíka Chytila a rovnou ho šoupnou do druhé formace. Proč ne. Pokud to nepůjde, pošle se po devíti zápasech zpátky do Zlína nebo do juniorky v zámoří či záložního týmu. Jenže logiku už nemá, proč nedostal šanci v přesilovkách na úkor Desharnaise (kterého původně přivedli jako centra pro čtvrtou řadu) a proč odehrál jen pár minut v obou prvních zápasech a pak seděl na tribuně? To měla být jako šance? To bylo naprosto zbytečné. Nyní je v záložním týmu a je to pro něho mnohem lepší.

Na konci přípravného kempu putovali do záložního týmu Nieves a Lettieri – oba centři se vším všudy po celou jejich kariéru. V prvním týmu zůstal překvapivě Carey, kterého přivedli jako zkušeného útočníka pro záložní tým. Dále byl z listu volných hráčů stažen Cracknell. Psalo se, že na doporučení Ruffa, že zvládá hrát centra. Tento týden po odehrání posledních zápasů jen se třemi centry a jedenácti útočníky, se dozvíme z médií, že tým zvažuje povolání typického centra do čtvrté řady. Tak proč máme v prvním týmu zmiňovanou dvojici, když se pro post centra čtvrté řady nehodí?

Nic proti Desharnaisovi, který relativně slušně zacelil mezeru na pozici středního útočníka v „top devítce útočníků“. Ale proč tedy ta šaráda s Chytilem a s Careym či Cracknellem na úkor v kempu dobře vypadající dvojici Nieves, Lettieri?

Ne, takhle to prostě v klubu, který myslí na nejvyšší pozice nemůže vypadat. Kouč neví, co chce a generální manažer mu nedokáže dát nůž na krk a případně ho vyhodit. Připomíná mi to takové schovávání jeden za druhého. Vinu na tomto stavu mají oba a dle mě největší chybou Gortona bylo prodloužení smlouvy Vigneaulta během loňské sezóny.

Dalším kdo odnesl neuspokojivé výsledky je Buchnevich. Že skončil ve čtvrté řadě, bych pochopil, ale proč tam je pořád? Vždyť dobře hraje útočníků, že by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Jenže obětním beránkem je prostě Buchnevich, to že to nic nezmění, nevadí. Jak typické pro našeho kouče.

Fandit svému klubu nepřestanu, ale trochu mu teď ty neúspěchy přeji, aby se konečně něco stalo a neběželo vše pořád dál ve vyjetých kolejích, které k výhře ve Stanley Cupu prostě nevedou.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 08:05:47