Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nepanikařit, po sezóně jednat - souhlasit nemusíte

Nepanikařit, po sezóně jednat - souhlasit nemusíte

Dlouho jsem nepsal, ale nyní mi situace nedá a napíšu svůj názor. Tým nehraje dobře, to je prostě fakt. Díky výsledkům ze začátku soutěže se pořád drží hned za lídry obou divizí ve východní konferenci. Bohužel se situace za námi v tabulce hodně vyrovnala. V rozmezí pár bodů jsou týmy od třetího do devátého místa a o fous dál jsou další dva. Mezi těmito kluby jsou i Jezdci ač jsou momentálně nejvýše z nich, dvě tři prohry za sebou budou znamenat výrazný pokles možná i mimo osmičku pro vyřazovací část.
Je tento tým za zenitem? Hodně lidí o tom píše. Ale určitě není. Obdobnou paralelou procházel Boston, byl na tom celkově o něco lépe a loni to s ním vypadalo jako letos s námi. A nyní po promyšlené přestavbě v letním období je na tom stejně jako my. To je i scénář pro nás. V Bostonu vyměnili generálního manažera, což hodně odborníků vnímalo jako krok dvě po odvolání kouče. Jenže bod jedna nenastal a jde to. Dokonce jsme Boston předběhli, protože jejich kandidát číslo jedna na pozici generálního manažera, plní tuto funkci od loňského draftu u nás.

Je třeba dělat změny v podobě výměny trenéra nebo výrazné zásahy výměnami do sestavy? Určitě ne během této sezóny. Jediná věc na zvážení je výměna Yandla, pokud bude opravdu zajímavá nabídka a Ryan McDonagh bude v pořádku po úderu Simondse. Případně rozumné doplnění týmu bez obětování mladých hráčů a vyšších voleb draftu.

Přeměna kádru by měla přijít až po sezóně. Začít by se mělo trenérem, protože styl Alaina Vigneaulta takto složenému týmu nesedí. Obrana až na dvojici McDonagh a Yandle nemá dostatečné hokejové dovednosti pro podporu ofenzivy. Celkový defenzivní systém připomíná v hodně zápasech chaos a hra v oslabení také. Ač nemám rád tvrdé trenéry typu Trotze nebo Hitchkoka, nevidím nyní jinou cestu než v létě podobného trenéra, vyžadujícího tvrdě dodržování propracovaného systému a disciplíny přivézt. Neměl by být zase trenér typu Tortorelly, který konstruktivní hru totálně zničí na úkor defenzivy. Dále by měl umět pracovat s mladými, protože Miller, Kreider, Hayes, Lindberg, Fast a pokud podepíše Buchnevich nabízejí solidní zásobu útočníku ke zkušené, ale stále mladé trojici Zuccarello, Stepan a Brassard.

Dále je třeba přinést nový vítr do týmu. Vzhledem k problémům se stropem, je na snadě přemýšlet o výměně Ricka Nashe (ano proto jsem ho nezmínil výše) a jednoho z dvojice Staal Girardi. Nash nepřinese obrovskou protihodnotu, ale rozumnou přinést může. Slušné křídlo na pomezí druhé třetí řady, dobrý prospekt nebo vysoký draft by týmu pomohl udržet chráněné volné hráče a omladit ho. Možná je i výměna za hráče, jemuž bude končit smlouva. Pokud by se povedla výměna ze St. Louis za obránce Shatenkirka o které se dost mluví, nemuselo by to být špatné řešení.

Pak by se nabízelo vyměnit klidně i za cenu ponechání části platu Girardiho, což by v kombinaci se setrváním Yandla nabízelo i možnost jeho podpisu. Pak je možné vyměnit Staala, který je určitě spíše vyměnitelný než Girardi. To by znamenalo přestavbu obrany, kde začíná většina našich problémů. Ale takhle snadné to určitě nebude. Hlavně nebláznit a nezačínat s celkovou přestavbou týmu, protože většina útočníků má před sebou minimálně tři až čtyři další roky a hodně z nich je na začátku kariéry. Lundqvist má před sebou určitě také dvě až tři plnohodnotné sezóny.

Vhodný zásah do týmu v letním období (vyřešení obrany a uvolnění prostoru pod platovým stropem) a s tím změna trenéra může tomuto týmu prodloužit pomyslné úspěšné okno. Zároveň tím může začít příprava dalších mladíků pro postupnou obměnu týmu, která následně musí přijít. Jednoduché to však nebude a nový generální manažer Jeff Gorton bude mít před sebou těžká rozhodnutí a velké úkoly.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 05:22:05