Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Příprava: není důvod k panice

Příprava: není důvod k panice

Předsezónní kemp Jezdců zatím fanouškům moc radosti nepřinesl. Příznivci, namlsaní vítězstvím na turnaji prospektů v Traverse City, přijímají dosavadní výsledky Rangers s rozčarováním a někdy i značnou dávkou negativity. Podíváme-li se však dále než jen na výsledek, chmury se rychle rozplynou.

Nejprve bychom si měli ujasnit jednu věc – v přípravě nejde o výsledky. Jejím účelem je zjistit, v jaké formě hráči do kempu dorazili, ohodnotit talentované mladíky, dát ostříleným borcům prostor k rozehřátí, poodhalit, komu to s kým na ledě klape, vyzkoušet různé herní varianty a styly a experimentovat s některými hráči v nezvyklých pozicích.

Už jen tyto skutečnosti by nám měly poskytnout určitý nadhled a odstup. Je toho však víc, co bychom si měli při hodnocení výkonů Rangers uvědomit.

Tak zejména je to fakt, že naši dosavadní soupeři začali s přípravnými zápasy mnohem dříve a také jich měli více odehráno. V době měření sil s Blueshirts to byl pro Devils a Flyers třetí, Islanders pátý a pro Detroit dokonce šestý zápas v přípravě. Dá se tedy říci, že tyto týmy byly v přípravě dál a jejich soupisky již byly více redukovány.

Což nás přivádí k tomu nejpodstatnějšímu, a tím jsou sestavy, v nichž týmy nastoupili. Po zevrubné analýze je výsledek jasný – Rangers vždy nasadili do utkání větší množství mladých hráčů s méně než 10 zápasy v NHL než jejich soupeř. Důvodem je jednak fakt, že Jezdci měli stále ještě široký kádr. Neméně podstatnou příčinou je však skutečnost, že v organizaci je nyní velké množství talentovaných mladíků, kteří se perou o místa v hlavním týmu, a tak zabere více času a prostoru jejich hodnocení.

Poměr mladíků na ledě ukazuje následující seznam:
Rangers-Devils 9:6
Rangers-Flyers 7:3
Rangers-Islanders 6:3
Rangers-Red Wings 6:1

Podivuje se tedy ještě někdo výsledkům, když Islanders, Philadelphie i Detroit postavily v podstatě plné sestavy?

Je tu však ještě další aspekt, který by neměl být přehlížen. Většina starších hráčů doufá zejména v to, že se v předsezónních utkáních nezraní. Jejich nasazení není stejné jako v základní části.

Bylo by tedy chybou dělat předčasné závěry o výkonech či kvalitě týmu pouze na základě výsledků. Počkejme, než bude odehráno deset zápasů základní části. Pak už můžeme zkusit alespoň částečně hodnotit. O výsledku sezony nerozhoduje pár zápasů v přípravě, podstatných je těch pár zápasů ve finále Stanley Cupu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:51:09