Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ...je mnohem lepší pták než Tučňák

...je mnohem lepší pták než Tučňák

Tak jsme tam, kde vloni. Semifinále konference proti ofenzivně laděnému a nebezpečnému týmu. Proti Sabres stačilo 7,7 sekundy, abychom převzali kontrolu nad sérií. Dnes to zní jako vyprávění paleontologa… Ale pořád to má význam. Tým si vyzkoušel, jaké to je. Ta zkušenost je k nezaplacení. Navíc má loňského kata, Chrise Druryho, na své straně.
Penguins jsou zřejmě nejofenzivnějším týmem, který v play-off zůstal. Jejich hvězdy jsou směrem dopředu opravdu vynikající. Naproti tomu jejich obrana a brankář mají ještě co dokazovat. Jen blázen by se nechal zmást dobrými čísly Pens v prvním kole. Senators hráli bez několika důležitých hráčů a do vyřazovacích bojů proklouzli v hluboké herní krizi, z níž by je nevytáhl ani Paroubkův sexy mozek.

Skutečnost, že Tučňáci jdou do souboje jako favorit, Rangers jen a jen vyhovuje. Tlak bude na někom jiném, přestože většina z těch stejných odborníků pasovala Jezdce před sezonou na vítěze Stanley Cupu. No co, dneska v době internetu si na profíka může hrát každý. Podívejte se na mě…

Zpátky k věci. Oba týmy mají podobně talentu, ale v každém je rozdělen jinak. Blueshirts mají lepší obranu, nepochybně brankáře a menší výhodu dám i na trenérském postu, přestože o Renneym nemám zrovna to nejvyšší mínění. Pens mají výrazně navrch v útoku, lepší bruslení a značnou koncentraci talentu do výjimečných hráčů. Jezdci se zase mohou pochlubit více zkušenostmi a vyrovnanějšími řadami.

Důležitých faktorů pro tuto sérii je několik. Pokud budou hráči Rangers zahřívat trestnou lavici natolik, že před ní bude tát led, pak to bude rychlý exit a cesta na golfové hřiště. Přesilovka Tučňáků je natolik nebezpečná, že by se Blair Betts musel asi tak čtyřikrát naklonit naklonovat, aby to všechno dokázal ubránit.

Nemalou roli budou hrát výkony Brendana Shanahana a Seana Averyho. Probere se stařík ze zimního spánku? A vydrží našemu provokatérovi forma? Samozřejmě nemám křišťálovou kouli, ani vizionářské nadání kněžny Libuše. Popravdě…do Libuše mi chybí něco víc než jen věštecký talent. Nicméně Avery se loni v sérii se Sabres vytratil, a to hlavně proto, že si nedal pozor na pusu. Letos – zdá se – mu někdo poradil, aby mimo led používal mozek, tak to snad dopadne jinak. Jak Sean zametl s veteránem Brodeurem bylo parádní. Představte si, co by udělal s nezkušeným Fleurym…

Osobně doufám, že Renney nasadí Orra. Laraque je nebezpečný, ale je to jen bitkař, který se bude prát jen s jinými bitkaři. Větším rizikem je Ruutu. Jo. TEN Ruutu, který si vyšlápl na Jágra. Orrova přítomnost by měla tuhle Krůtu trochu srovnat.

Často jsem četl, že klíčovým faktorem duelu bude Jágr a jeho schopnost vypořádat se s nenávistným publikem v Pittsburghu. Dovolím si tvrdit, že se s tím moc dobře nevyrovná.

“DaTeL, ty fakt nejsi fanoušek Rangers. Jak tohle můžeš vůbec říct?!“

Úplně jednoduše. Doufám sice, že se pletu. Ale Jaromír se sám několikrát vyjádřil, že mu to prostě nejde pod fousy. Teď to bude platit dvojnásob, protože si je nechal narůst. Důležitější je, že se mu v hale Igloo moc nedaří. Za poslední dvě sezony tam zaznamenal jen 4 body v 8 zápasech a ani herně to nebyla žádná velká sláva.

Já si však myslím, že klíčovým faktorem bude Henrik Lundqvist. Jeho schopnost zdeptat útočná, ale nezkušená esa Penguins v začátcích série může být tím pomyslným jazýčkem na vahách. Oba týmy jsou celkově velice vyrovnané, i ta chuť po vítězství je u obou obrovská. Pokud se Henrikovi podaří doslova ukrást nějaký ten zápas, dalo by to Rangers jasnou převahu.

Říká se, že Stanley Cup vyhrává kvalitní defenziva se špičkovým brankářem. Ergo…Rangers in 6.

Let’s Go Rangers!
klov-klov-klovklovklov

P.S.: Sidney Crosby, jdeme po tobě!

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 09:31:27