Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ...jak jinak -- klove

...jak jinak -- klove

Nešlo to nevidět. Neadekvátní výkon pruhovaných klaunů málem naprosto zmršil parádní zápas. Nemám tušení, jak dvojička Kevin Pollock-Dennis LaRue může řídit utkání play-off. Vím jenom to, že by měli být oba odesláni jako humanitární pomoc do Afriky. Lvi přece zbožňují zebry.

Ne, opravdu neviním rozhodčí z vývoje utkání. Nakonec…vyhrálo se, takže by se to dalo přejít s povzdechem, že se to stává. Chyba. Zdá se mi to, nebo je to poslední dobou nějak často? Rozhodčí jsou v letošní sezoně opravdu slabí a jejich výkony dalece zaostávají za výkony profesionálních hokejistů.

Podle mých naprosto přesných výpočtů a statistik se asi přibližně v nějaké nadpoloviční většině případů stává, že po zapískání NIKDO nemá vůbec tušení, jaký přestupek se trestá. Včerejší zápas byl jen takovou třešinkou na dortu.

Ono to samozřejmě souvisí s tím, jak si Suter a jeho parta pobrečeli stěžovali po předchozím zápase. Ale takovouhle odezvu asi nečekali ani oni. Namátkou vyberu pár věcí, které mi utkvěly…no moje paměť stojí za houby, takže se přiznám, že jsem si je poznamenal v průběhu utkání. Dobré je, že takhle naprosto pravidelně zapomínám narozeniny a výročí, ale ty nikde poznamenané nemám. Je třeba mít správně srovnané priority. Přítelkyně tuhle moji vlastnost zbožňuje.

Ve druhé třetině šli Rangers do čtyřech, protože hráli v šesti. To ví každé malé datle, že se to nesmí. Jenže když asi o sedm minut později při hře 4 na 4 poletovali Devils na ledě v pěti, tak se hrálo vesele dál. Když už jsme u té hry se čtyřmi chasníky na obou stranách, tak k ní došlo velice zajímavě. Sjöström stál před brankovištěm a dostal se do kontaktu s Brodeurem. Rychlost jeho ulehnutí na led by nepředvedl ani Chuck Norris. Rozhodčí ho správně vyloučili za simulování, jenže v té samé chvíli poslali na trestnou také Švéda v dresu Rangers za nedovolené bránění brankáři.

Tenhle trest je určen pro kontakt s brankařem v takové té modré věci zvané brankoviště. Martina ale stála v tu chvíli mimo ně. Možná má od NHL výjimku. Osobně by mě to nepřekvapilo, ale Fredrik měl navíc roztržené obočí od Višněvského hokejky, takže to celé bylo opravdu hodně podivné.

Brankář Devils se poslední dobou stává specialistou na simulování a uplakanost. Zlé jazyky nám donesly informaci, že je prý v kontaktu s jedním trenérem Slávie. Ve 38. minutě předvedl asi nejlepší výkon v kategorii herec na ledě. Jágr se tlačil před branku a lehce vrazil do soupeřova gólmana. Ten opět upadl jako do hlavy střelený, ale navíc si ještě sám sundal masku a předstíral, že je zraněný. Výsledek? Vzájemné tresty pro Jágra a Oduyu za následnou potyčku.

Nejhorším momentem však jistě byla 45. minuta. Nejprve rozhodčí "přehlédli" naprosto jasný faul na Averyho před hostující brankou. Hra se přelila na druhou stranu, kde puk rozehrával Lundqvist. Parise k němu přijel a po odehrání puku mu vysekl hokejku z ruky. Hra pokračovala dál. A co Ďábel nechtěl, byla z toho vyrovnávací branka. Kdyby kdokoliv vysekl takhle kejkli Brodeurovi, tak by to byl doživotní zákaz startu…

Přestože uznám, že by tu střelu Lundqvist asi nechytil ani s holí v ruce a že na brankovišti byli dva clonící hráči soupeře úplně sami, ke střeleckému pokusu nemělo vůbec dojít. Tento moment mohl zlomit nejen utkání, ale celou sérii.

Shanahan je znám tím, že dokáže sudím „domluvit“. Čekal bych, že když už se mu nedaří přímo v zápase, tak se ujme aspoň něčeho. A co dělal Renney? Všichni ví, že je to kliďas, ale čeho je moc, toho je příliš. Co takhle si příště ty kašpárky alespoň zavolat k lavičce?

Přes veškerou nepřízeň…osudu (?) však Rangers dokázali vyhrát a zlomili tak ne jednoho (Devils), ne dva (rozhodčí), ale tři nepřítele. Tím posledním je nedostatek zabijáckého instinktu. Jezdci prostě až příliš často nedokáží odskočit nalomenému soupeři na rozdíl dvou branek a dodělat ho. Umožňují mu tak dostat se lehce zpět do hry. Někdy jim očividně nestačí ani náskok pěti branek, ale to už je zase jiná lovestory.

Tohle vítězství je důležité nejen z hlediska stavu série. Přiznejme si, že je mnohem lepší usínat s bilancí 3:1 než mít noční můry o vyrovnané bitvě. Tým ale ukázal charakter a z tohoto pohledu se jedná o podstatný triumf. Soupeř třikrát vyrovnal, štěstíčka moc nebylo a rozhodčí nám nedali ani deko. Tohle se v play-off hrozně cení.

Neodpustím si kritiku Brodeura. Simulování považuji za mor jakéhokoliv sportu a naprostou ostudu. Tím spíše u hráče, který je považován za budoucího člena Síně slávy a za jednoho z nejlepších brankářů všech dob. Je to nehodné hokejisty jeho kvalit.

“Ale DaTeLi, jsi pokrytec. Když to předvádí Avery, tak chrochtáš blahem. A co to jeho máchání Brodeurovi před obličejem?“

Tak ze všeho nejdřív…datlové nechrochtají. Kromě těch z Holandska. Navíc i u Averyho se mi simulování zajídá a budu ho za to kritizovat, dokud mi v hlavě zůstane víc mozkových buněk než zubů. Má to Martina opravdu zapotřebí? Ztrapňovat se ke konci kariéry?

A ta šaškárna kolem Averyho inovativního clonění gólmanovi? Opomenu-li fakt, že komisionář NHL se prostě rozhodne, že jen tak z plezíru si změní v půlce play-off výklad pravidla, aniž by měl souhlas majitelů klubů… No, očividně jsem to neopomněl. Nicméně kromě tohoto faktu se naskýtá otázka, kde byli obránci Devils? I za cenu dalšího vyloučení měli něco udělat. Svou nekompetentnost tak řeší nářkem, na nějž Gary Bettman bohužel nadšeně slyší. O důvod víc proč ho zbavit vedení NHL i svéprávnosti.

Jak se vám zatím líbí výkony nováčků? Všichni už dali v sérii gól, Dubinsky dokonce dva a Staal přidal včera ten důležitý vítězný.

Na straně Rangers je potřeba rozklovat ještě jednu věc – fyzickou hru týmu. Devils si dovolují na Jágra, předvádí spoustu zákroků po odpískání, nájezdy do Henrika a velké hity. To vše bez odplaty. Rupp a Clarkson si užívají. Ještě někdo si myslí, že Orra nepotřebujeme?

Let’s Go Rangers
klov-klov-klovklovklov

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 08:14:25