Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ...je dnes raději bez nadpisu

...je dnes raději bez nadpisu

Vytrhané vlasy, rozkopané koše, ve střepy proměněné dekorace, hlavy omlácené o stůl, hlasivky neschopné slova a hladina adrenalinu kdesi u smrtících hodnot. Který z následujících fenoménů nejpravděpodobněji přinese podobné následky?
A) standardní manželská hádka
B) nestandardní manželská hádka
C) rozprava v Poslanecké sněmovně ČR
D) sledování zápasu Rangers

Ano, přátelé, dé je správně. Poslední dvě utkání mě stála polovinu mého vlasového porostu (o němž si mimochodem už i vrabci cvrlikají jako o ohroženém druhu), několik růžových slonů z porcelánu a téměř jistě mé duševní zdraví. Koukat na zápas Jezdců je poslední dobou prostě lahůdka.

Dlouho jsem si tu neplácal játra, tak jsem si řekl, že je zase na čase se ukázat. Jste rádi? Asi byste chtěli slyšet jak probudit Jaromíra Jágra. Ač se vám to bude zdát divné, o tom tu dnes psát nebudu. Nebo jo? Sám nevím.

Rangers se momentálně nachází ve značném stádiu rozkladu. V kterém přesně by vám asi řekl Grisom z kriminálky v Las Vegas. Jejich hra totiž vůbec nepřipomíná projev favoritů na Stanley Cup. Tedy…aspoň ne na ten letošní. Co se stalo s tím mohutným backcheckingem? Kde je ta skvělá obranná práce? Kde je ten nejlepší brankář na světě?

Já vám povím kde…ne, tam ne. Zatím ne. Momentálně sedí někde nahoře v oblacích. V těch oblacích, kde svoje hlavy nosili naši hráči těsně před tím, než dopadli tvrdě na zem. A že ten pád bolí. Příčina současné krize je jedna jediná a velmi prostá: základy. Tým opustil svou pozornost k detailu, svou téměř dokonalou hru fundamentálních prvků hry. Tvrdá práce 60 minut je pryč s výjimkou Blaira Bettse. Všimněte si, kolik hráčů bez puku pořádně bruslí a nabízí se na přihrávku. Přihrávky jsou pomalé a nepřesné. Hráči nejsou hlavami ve hře, dělají zbytečné chyby a tyto chyby je připravili o sebevědomí, které si pracně vybudovali na začátku sezony. Bez tohoto sebevědomí je nám naše vlastní hra k ničemu, protože Rangers hráli poslední dvě a kus sezony styl držení puku s velkým počtem přihrávek. Když není sebevědomí, hráčům trvá dlouho než se rozmyslí, co s pukem udělají, což jim sebere klid na rozehrávku a vede opět k chybám.

Nabízí se otázky Kdo za to může? a Jak z toho ven? Inu, hodil by se lídr nebo dobrý kouč. V ideální případě obé. Zdá se totiž, že Renney nejen že dělá neuvěřitelné přehmaty, ale že svůj tým ztrácí, že nad ním nemá kontrolu. K těm přehmatům. Takže abych si to ujasnil – tým předchozí zápas odehrál bez srdce, nasazení a bojovnosti, prostě ho odbruslili. Co udělá trenér? Posadí hráče, který maká na 100% každé střídání – Hollwega. Co tím chtěl docílit? Poslat ostatním signál, že je v pořádku se na ledě flákat? Tak tahle zpráva byla doručena a všichni si ji vzali k srdci. Nebo tím chtěl Tommy veřejnosti říct, že naše střelce probudí, když hráč 4. řady bude na tribuně skandovat? Malík tři zápasy seděl a po návratu do sestavy jde rovnou do prvního páru. No co to je za logiku? A do třetice všeho dobrého, Drury musí být nadšený z toho, že hraje se dvěma kluky z Hartfordu…

Není to však jen problém trenéra. Na ledě podávají výkon hráči. Není třeba tu teď jmenovat, kdo přesně by zasloužil posadit na tribunu. Stačí, když se kouknete na soupisku (např. ZDE). Jedno jméno však před tvrdou kritikou nelze uchránit. Kapitánem týmu je Jaromír Jágr. Ten má ve zvyku vést svou družinu příkladem, což se mu letos moc nedaří. Jeho deprese z odchodu Nylandera začíná stahovat tým dolů. Jak dlouho ještě bude trvat tohle trápení? Zbavte Jágra kapitánského céčka a možná se to změní. Nic na tom není, někteří hráči prostě nejsou dobří kapitáni. Ani Brian Leetch nebyl.

Hodně se také mluví o absenci Averyho. Je to sice podle svahilských hokejových odborníků náš spasitel, ale co to o Rangers vypovídá, když je musí zachraňovat hráč talentem na pomezí druhé a třetí formace? Je toto opravdu tým aspirující na pohár? Pro úplnost: s Averym v sestavě mají Jezdci bilanci 9-3-1, přičemž žádná z těch proher nebyla větším než jednobrankovým rozdílem. Bez Averyho…7-10-2 a 8 z těchto porážek bylo o více než jeden gól.

Mám Dubinskyho rád, ale jeho čas vypršel. Dostává se do šancí, někdy si je i sám vytvoří, ale jeho útočná efektivita a obranná hra nejsou na úrovni top formace – to druhé dokládá i fakt, že jej vyškolil Joe Motzko. Mladík nefunguje a Gomeze Jágr bůhví proč bytostně nesnáší. Drury odehrál s Jágrem pouze 4 zápasy, takže je čas dát jim…čas.

Ať už je ale sestava jakákoliv, tým prostě musí začít makat, hrát pozorně, soustředěně, chytře a důsledně praktikovat základy hokeje. Bez toho to totiž nejde.

Let’s Go Rangers

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 10:58:32