Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ...brousí zobák

...brousí zobák

Jsou za námi dva víkendové zápasy, takže je na čase si zase trochu klovnout. Začněme zostra -- dvojice Tjutin-Girardi by měla hrát jako první obrana. Je to náš jednoznačně nejlepší pár a měli by být více vytěžováni. Oba pokračují v rozvoji svého potenciálu, jsou velmi dobří v obranné hře, málokdy je vidím mimo správné poziční postavení a jsou jednoznačně naší nejtvrdší dvojkou. Navíc se začíná u obou objevovat i ofenzivní příspěvek, což se čekalo spíše u Fjodora. Vypadá to, že se z nich může stát dokonale fungující a vyvážená dvojice na mnoho let. Tedy pokud v létě podepíší.

Když člověk uváží, že ta letošní sezona je pro Tjutina v podstatě teprve třetí v lize a že Girardi má za sebou 40 zápasů v NHL a nebyl ani draftován, nelze než se nadchnout.

Nebudu zde rozebírat oba zápasy dopodrobna, jelikož to již učinil Kožíšek ve svých článcích. Zmíním však jednu podstatnou věc ze zápasu/ů s Ottawou. Na tomto týmu je totiž vidět, že hraje v konsolidovaném složení již delší dobu. Co se týče talentu, pak lze Rangers se Senators v zásadě srovnat (možná s výjimkou obran). Ale v sehranosti obou týmů je značná propast. Na kanadském týmu je znát, že tam existuje jasná organizace hry a hráči se podřídili hernímu schématu. Navíc je již vybudovaná ta takzvaná chemie a to je to, co Jezdcům zatím chybí.

Nehodlám se tu chvástat, ale již po podpisu dua D+G a odchodu Cullena jsem předvídal pomalý rozjezd týmu (důkaz na vyžádání poskytne agent StB s krycím jménem Blafák). Má to právě tuto logiku. A ztráta Nylandera také nepomohla. Není však třeba házet flintu do žita, chce to jen čas.

Když už jsem u toho času, všimli jste si, kolik toho odehraje první formace? Loni docházelo k přetěžování první formace, letos se to týká také druhé. Upřímně, je mi líto těch kluků ze třetí a čtvrté. Proč se mají vůbec trmácet na utkání, navléct na sebe výstroj a rozcvičit se, když pak vlastně na ledě stráví maximálně 10 minut? V dnešní NHL slaví úspěchy týmy, které mají vyrovnané tři řady. Přetěžováním prvních dvou formací v úvodu sezony hrozí vyčerpání sil (nejen fyzických, ale také psychických) a navíc bere hráčům třetí řady šanci realizovat se a posbírat sebevědomí či u mladých hráčů zkušenosti.

Hossa zatím bodoval ve všech třech utkáních, v nichž letos nastoupil, a i za svůj herní projev si zaslouží zůstat v první formaci. Kdo tedy půjde z kola ven, až se Avery vrátí? Průcha, nebo Dubinsky? Plaketku pro vítěze si dovolím připíchnout na dres Dubinskymu. Skutečnost, že tým zvažuje podepsání Davea Scatcharda, mě v mém názoru utvrzuje, ale stejně to hlava nechce protáhnout filtrem zvaným „zdravý rozum“. Možná bych měl uvažovat o výměně či upgrade na vyšší verzi…

Toho chlapa vykoupil ze smlouvy Phoenix. Ano, ten tým, který má problém dostat se v součtu mezd alespoň na dno platového stropu. Ano, ten stejný tým, jehož farma nenabízí žádnou nadějnou alternativu. A ano, ten Phoenix, který hraje…tužku, to je to slušné slovo. Experimenty s Krogem, Dupuisem a Hallem fungovaly dobře, takže proč nepokračovat. A málem jsem zapomněl, že máme málo útočníků.

Staal pokračuje ve zlepšování a učení. Renney mu zřejmě řekl, ať se nejdřív soustředí na obranu, ať nedělá víc, než zvládá. V začátcích bude platit, že čím méně si budeme Marca na ledě všímat, tím lépe hraje.

Ministerstvo čísel, Odbor zbytečných statistik uvádí: dvě domácí výhry v řadě na začátku sezony Rangers zaznamenali letos poprvé od roku 1991. Že by ty pomalé starty byly pro tým z Manhattanu symptomatické?

Nenechte se zmást. Dobrý průměr obdržených branek na zápas je hlavně zásluhou Lundqvista. O Malíkovi se zmiňovat vůbec nebudu, jeho hra sama o sobě je jeho obžalobou i soud(c)em. Backchecking útočníků se postupně lepší a Brendan Shanahan alespoň už trefí branku. Což je úspěch, když uvážím, že po třetím gólu Senators byl poměr střel 8:23, ale střelecké pokusy (tj. včetně těch mimo branku) byl téměř vyrovnaný.

Je na čase přestat nalhávat si, že Betts může hrát 3. lajnu. Nebo dokonce snít o tom, že na tom postu bude hrát lépe než Dubinsky.

Let’s Go Rangers!

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 04:27:42