Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ...se představuje

...se představuje

S novou sezonou přicházíme s další novinkou. Ve snaze přinést fanouškům Rangers detailní informace o týmu se chci v této nové rubrice pokusit analyzovat věci trochu do hloubky. Nebudu zde tvrdit, že jsem hokejový expert či -- jako někteří na zahraničních fórech -- profesionální skaut. Sleduji však hokej řadu let a domnívám se, že moje postřehy a názory mohou čtenářům těchto stránek něco přinést.

Své analýzy chci zaměřit na hru týmu v jednotlivých utkáních. Bohužel asi nebude možné, abych sledoval všechny zápasy Rangers v této sezoně, takže rekapitulaci sepíši pouze v případě, že utkání uvidím nebo budu mít dostatek věrohodných informací, abych za ni mohl dát ruku do ohně.

Kromě hodnocení zápasů bych se rád také občas věnoval zamyšlení nad směrováním týmu, výměnami a drafty, případně zajímavými událostmi z historie, které nejsou zrovna známé. Doufám, že se Vám rubrika bude líbit a v komentářích uvítám případnou diskusi.

Ohlédnutí #1: Rangers@Islanders

Nejprve bych rád řekl, že není důvod k panice. Někdy prostě můžete hrát jak z partesu a ono to tam nepadne. Stane se. Vzpomeňte čtvrtfinále proti USA na MS v Praze...

Rangers odehráli celkově dobré utkání. S výjimkou efektivity v útoku, impotentní přesilovky (kde přetrvávají stené problémy jako poslední dvě sezony) a našeho oblíbence, jehož jméno by už nikdy nemělo být vysloveno. (Malík znamená v indiánské řeči "ten, jehož chyby ti prostě hlava nebere".)

Nikdo nemůže upřít Rangers snahu. Byli lepším týmem v součtu min. 40 minut zápasu. Gomez se snaží, někdy až příliš, z čehož například resultovalo neproměnění velké šance z úhlu. Jágrovi se první dvě třetiny nedařilo, hrál jakoby bez zájmu. Ale ve třetí třetině hrál velice dobře. V některých momentech Jezdci soupeře zatlačili na dlouhou dobu v jejich pásmu a jediné, co drželo Isles (podle komentátora Sport1 čti "ISLES") ve hře, byly přesilovky 5 na 3, z nichž některé byly způsobeny hodně diskutabilními rozhodnutími rozhodčích.

Na přesilovce je třeba zapracovat. Chybí střelba, clonění před brankou, překvapivá a rychlá kombinace zakončená svižnou střelou. Ale proč chodit před branku, z dorážek dnes padá jen něco kolem 80% gólů...

Dále bych chtěl říci, že Renney opravdu zkouší moji -- a nejen moji -- trpělivost. Podívejme se na čas na ledě některých hráčů:
Dubinsky, Brandon -- 2:58
Orr, Colton -- 3:15
Prucha, Petr -- 9:16
Staal, Marc -- 11:26

Takže jestli vidím dobře, náš střelec, který zaznamenal v předchozích dvou sezonách dohromady přes padesát branek, odehrál méně než 10 minut. Talentovaný centr, který musí hrát, aby herně rostl, hrál 3 (!!!) minuty, tedy stejně jako bitkař Colton Orr. Blair Betts je jistě dobrý hráč, ale ne do 3. formace. Dubinsky měl v zápase 100% úspěšnost na buly -- nejvíce ze všech centrů. Hádám, že by to důležité vhazování na konci první třetiny vyhrál. A poslední věc -- nepochopím, jak Malík mohl odehrát dvakrát více času než Staal.

Abych ale zmínil pozitiva. Tým vypadal celkově lépe než proti Floridě a v Ottawě. Henrik The King byl excelentní. Callahan, Tjutin a Girardi odehráli také velmi dobré utkání. Staal nijak nezářil, ale vypadal jistěji, zlepšuje se a zapojil se také do potyček, což hodnotím pozitivně. Shanahanova forma se postupně zvedá. Hossa odehrál solidní utkání a zasluhuje si zůstat v první formaci.

Pokud by byl Tom Renney čtenářem tohoto fóra, vzkázal bych mu následující: postavit Maru namísto Malíka do první obrany, nechat hrát Dubinskyho ve třetí řadě a pustit Průchu na led při hře 5 na 5 na víc než sedm minut.

Let's Go Rangers!

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:47:07