Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pohled na tým před sezónou – I. část brankáři a obránci

Pohled na tým před sezónou – I. část brankáři a obránci

Už jen necelý měsíc a začne před sezónní kemp. Po podpisu Jarreta Stolla vypadá tým až do zmiňovaného kempu hotový. Ve svých článcích bych vám chtěl postupně představit možnosti složení týmu na všech postech včetně potřebných hráčů pro záskok ze záložního týmu a hráče ze systému.
Začneme situací v brankovišti. Zde mají Jezdci asi největší jistotu v podobě prvního brankáře a největší hvězdy týmu Henrika Lundqvista. Na post druhého brankáře byl získán Antti Raanta. V záložním týmu bude bojovat o svou šanci trojice MacKenzie Skapski, Cedrick Desjardins a nově příchozí Magnus Hellberg.

Vzhledem ke zranění Skapskiho je pro začátek soutěže jasno, ale po jeho návratu (odhaduje se v listopadu) začne boj na ostří nože. Předpokladem je odeslání Desjardinse do ECHL, ale vše může být jinak. Tým je rozhodně mnohem více připraven na možné zranění brankáře na delší období, než tomu bylo v minulých letech.

Pod smlouvou už je i nejvyšší výběr draftu z roku 2014 Brandon Halverson. Ten i přes podpis smlouvy zůstane ve svém juniorském týmu a bude bojovat o post prvního brankáře národního týmu USA pro světový šampionát do 20 let. Stejně jako on zůstanou ve svých týmech Adam Huska výběr v 7. kole posledního draftu. A v Rusku bude bojovat Igor Shesterkin o svou šanci v KHL.

Po brankářích budeme pokračovat obranou. Obraná formace zůstala nejméně změněná oproti loňské sezóně. Šestice Ryan McDonagh, Daniel Girardi, Marc Staal, Dan Boyle, Keith Yandle a Kevin Klein doplněná o Raphaela Diaze, který už v týmu působil jako posila pro konec soutěže v úspěšném tažení až do finále bojů o Stanleyho pohár je skoro jistota.

Úplnou jistotu, ale všichni nemají. Ohrozit je mohou hlavně Brady Skjei (28. výběr z roku 2012) a Dylan McIlrath (10. výběr z roku 2010). Skjei by měl dle vyjádření Gordieho Clarka minimálně nějakou část sezóny odehrát v záložním týmu. Situace u McIlratha je diametrálně rozdílná. Pokud bude odeslán do záložního týmu, musí projít přes list volných hráčů tak zvaný „waiver list“.

Loni udělal velký pokrok a organizace si toho je vědoma. Pokud by v kempu ukázal, že má na pozici v prvním týmu mohla by následovat výměna Kleina za výběry v draftu a prospekty. V opačném případě se dá očekávat výměna McIlratha za mladšího prospekta v podobné situaci do týmu, který není tolik silný na postech obránců.

V záložním týmu se bude skládat v podstatě nová obrana, už jsem naznačil, že McIlrathovo setrvání v týmu je velmi nepravděpodobné, nepodepsání Allena a Kostky dává šanci dalším mladíkům. Na levé straně bude hrát výše zmíněný Skjei. Doplní ho pak loni celkem úspěšný Mat Bodie, Ryan Graves, který přichází z QJMHL a je tu stále Chris Summers, který loni dělal náhradního obránce v prvním týmu a odehrál i několik zápasů v NHL. V první třetině soutěže to bude první volba pro povolání do prvního týmu, pokud vypadne obránce s levým držením hole.

Na pravé straně obrany je jediným vyzkoušeným obráncem pro AHL Tommy Hughes (nepočítáme li výše zmíněného McIlratha). Spolehlivý jinak nenápadný defenzivní zadák je často mimo hru ze zdravotních důvodů. Doplňovat ho budou dospělým hokejem protřelí, ale za velkou louží nováčci Calle Andersson a Petr Zámorský. Bojovat s nimi o svou šanci budou Troy Donnay a Samuel Noreau. I na tomto postu je celkem slušná konkurence, ale rozhodně je velký rozdíl v úrovni hráčů.

V juniorských soutěžích budou dále usilovat o smlouvy Tyler Nanne, Ryan Mantha a Sergei Zborovsky. Tímto končí výčet osmi brankářů a dvaceti obránců a představení jejich možných úloh pro organizaci. V pokračování budou obdobně představeni útočníci.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:27:01