Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Budoucnost J. T. Millera v Rangers

Budoucnost J. T. Millera v Rangers

Po sezoně 2013/14 se na soupisce Rangers po odchodu Benoita Pouliota, Brada Richardse a Briana Boyla otevřela místa pro mladíky ze systému. Všechny oči se v ten moment upíraly na největší naději Jezdců J. T. Millera, jestli konečně dokáže prorazit a dostat sám sebe do skupinky top devíti útočníku Blueshirts. Jeho cílem bylo nebýt pořád cestovatelem mezi prvním týmem a farmou, jako tomu bylo minulou sezonu. Chtěl potvrdit, že nebyl draftovaný v prvním kole pro nic za nic.
Věci začaly optimisticky, J. T. přišel do tréninkového kempu ve výborné kondici. Dokonce přišel i o pár dnů dřív, aby měl před sezonou náskok na ostatní. Jak už bylo zmíněno, minulou sezonu hrál chvilku za první tým, chvilku za farmu. Trenér Vigneault to odůvodnil tak, že musí ukázat větší odhodlání na ledě i mimo něj. Vypadalo to, že dozrál a je připraven přijmout výzvu. V přípravných zápasech vypadala Millerova hra nadále perspektivní. Trenéři se ho snažili nasazovat co nejvíce na jeho pozici (centr) a předvedl svůj talent, když v pěti zápasech nasbíral čtyři body a získal mírný respekt u Alaina Vigneaulta, který poznamenal, že „má obrovský potenciál a jeho celkový postoj… letos byl velmi profesionální“.

S produktivními předsezonními zápasy a umístěním na soupisku pro úvodní zápas se vše zdálo, že je rodák z Ohia konečně na cestě stát se pravidelným hráčem NHL. Ale všechno nejde tak hladce. Poté, co odehrál tři zápasy, včetně duelu s Torontem, ve kterém měl bilanci -3, byl mimo sestavu a nakonec poslán do Hartfordu. Je těžké určit některé hry nebo okamžiky, ve kterých mohl hrát J. T. lépe, ale jeho hra bez puku byla asi rozhodujícím faktorem. Zatímco Miller musel jít do nižší soutěže, tak mladíci jako Anthony Duclair a Kevin Hayes, stejně jako veteráni Ryan Malone a Chris Mueller, zaplnili místo v sestavě.

Anthony Duclair si svoje místo mezi top devíti útočníky vybojoval sám, takže pro Millera muselo být obzvlášť těžké sledovat, jak se na jeho místo dostali Hayes a Mueller, kteří byli v hierarchii Rangers pod Millerem. Oba byli podepsání v létě jako volní hráči a ukázali, že umí předvést dobrý, spolehlivý výkon. Nicméně, Derek Stepan začne trénovat s týmem a pozice na centru se můžou radikálně změnit. Když se všechno spojí dohromady, tak se následující otázka stává realističtější… Je pozice J. T. Millera v Rangers v ohrožení?

V tomto okamžiku by asi odpověď zněla ne. Zatím neumlčel svoje kritiky v NHL, protože hráč vybraný v prvním kole draftu v roce 2011 ve svých dvou sezonách v NHL neodehrál alespoň v jedné z nich více než třicet zápasů. Ve své době v AHL byl hráčem, který sbíral téměř bod na zápas, což většinou vede k domnění, že by to samé mohl zvládnout i na vyšší úrovni. Jeho největším problémem se zdá být konzistentnost a schopnost hrát na nejvyšší úrovni každý večer, ale když najde vyrovnanost ve své hře, tak by neměl přesunutí do AHL brát jako zklamání. Jak jsme viděli u Chrise Kreidera, tak přeřazení do AHL může mít pozitivní vliv na rozvoj hráče. V minulé sezoně byl Kreider poslán na farmu ještě před zahájením základní části, aby si otestoval hru v různých situacích. Tenhle krok ho posilnil a aniž by se nadál, tak byl prvním týmu.

Na druhé straně je Miller dobrý předmět k obchodování, je to hráč, kterého by měla ráda spousta týmu. Talentovaný, mladý útočník, který je schopen hrát na křídle i na centru. Netrvalo by dlouho, aby se nějaký zájemce neozval. Složitou částí případné výměny by byla otázka, koho na oplátku ve stejné hodnotě. Larry Brooks z New York Post poznamenal, že by neměl existovat žádný důvod, proč vyměňovat mimo hodnotu, tedy za např. pátého nebo šestého obránce. Pokud by to nešlo jinak, tak by Jezdci měli použít Millera jako část v tradu za špičkového centra.

Když se to tak vezme, je těžké si představit, že by se Rangers jen tak vzdali talentovaného jednadvacetiletého hráče, který by mohl být v organizaci případně do konce kariéry. Má v sobě hodně talentu a bylo by hloupé, abychom ho po tradu sledovali někde jinde, kde rozvíjí svůj potenciál. I když je v současné době pořád Miller „dítě“, tak v dresu Jezdců letos bude dostávat příležitosti. Trenér Vigneault jasně řekl, že Millera poslal do Hartfordu proto, aby hrál v pozici, ve které bude hrát v prvním týmu, a to pozice centra. Takhle je to dobré jak pro J. T. Millera, tak pro Rangers.

Zranění se týmu určitě nevyhnou a Rangers určitě nejsou týmem, který má před zápasem jasně danou sestavu. Zatím je počátek sezony, takže chemie týmu není úplně usazená. To by mohlo Millerovi poskytnout šanci udělat se cennějším zbožím v některé části roku. Když se na toto téma zaměříme realisticky, tak nebude dlouho trvat, a J. T. Millera za chvíli uvidíme zpátky. Otázkou je, jakým typem hráče chce být.

Zdroj: http://thehockeywriters.com/
Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:34:04