Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preview Metropolitní divize: Pittsburgh Penguins

Preview Metropolitní divize: Pittsburgh Penguins

Posledním týmem, který si představíme, budou Tučňáci z Pittsburghu. Tým plný talentů – od Sidneyho Crosbyho, přes Jevgenije Malkina až po mladého obránce Olliho Määtu. Minulý rok sice dominovali Metropolitní divizi, ale v playoff ztroskotali na Jezdcích, což vedlo k vyhazovu Dana Bylsmy, kterého nahradil Mike Johnston. Pro Penguins je určitě cílem Stanley Cup, takže budou opět velkým soupeřem nejen Rangers.
Před Metropolitní divizí byla Atlantická, kterou v sezóně 2012-13 Penguins vyhráli, tak se čekalo, jak si povedou při novém rozdělení. A vedli si stejně. Svoji divizi vyhráli, ale jejich cílem byl Stanley Cup, na který nedosáhli. Základní část dokončili se 109 body a znovu zářil Crosby, který opanoval bodování se 104 body – druhý Getzlaf měl „pouze“ 87 bodů. Playoff začali vítěznou sérii proti Columbusu, kterou zvládli 4-2. Dalším soupeřem byli Rangers, kteří sérii otočili z 1:3 na 4:3. Konec znamenal ukončení své štace v Pittsburghu pro Dana Bylsmu, kterého nahradil Mike Johnstone.

Kalendář vzájemných zápasů v nadcházející sezóně:
11. listopadu: New York Rangers – Pittsburgh Penguins
15. listopadu: Pittsburgh Penguins – New York Rangers
8. prosince: New York Rangers – Pittsburgh Penguins
18. ledna: Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Jaké byly vzájemné duely v minulém ročníku?

V základní části zaznamenali Jezdci proti Tučňákům pozitivní bilanci, která byla 2-1-1. První zápas se odehrál v MSG. Domácí jasně dominovali a vyhráli 5:1, když skórovalo hned pět jiných hráčů: McDonagh, Stepan, Boyle, Callahan a Brassrad. Zazářil Henrik Lundqvist, který byl díky svým 29 zákrokům vyhlášen první hvězdou zápasu. Další dva zápasy Rangers prohráli. Poprvé to bylo 18. 12. v New Yorku, kde se rozhodlo až na nájezdy 4:3. Podruhé 3.1. v Pittsburghu přišla vysoká prohra 2:5. Poslední zápas v základní části se odehrál 7. února – Rangers oplatili Tučňákům prohru na nájezdy a vyhráli taktéž 4:3. Další duely přišly v playoff, o kterém už byla zmínka. Pittsburgh měl komfortní vedení 3:1, ale ztratil ho, takže do finále konference postoupil tým z New Yorku.

Kdo k Penguins přišel a kdo odešel?

Příchody: Christian Ehrhoff, Patrick Hornqvist, Nick Spaling, Blake Comeau, Steve Downie a Thomas Greiss
Odchody: James Neal, Jussi Jokinen, Matt Niskanen, Brooks Orpik a Tanner Glass
Velkou změnu představuje červnový trejd s Nashvillem – tam za Patricka Hornqvista a Nicka Spalinga putoval James Neal. Uvidímě, pro koho se bude trejd vyvíjet lépe, protože Neal byl minulý rok o něco produktivnější, než dvojice, kvůli které měnil působiště. Christian Ehroff přišel nejspíše jako náhrada za Matta Niskanena, který podepsal s Capitals. Další defenzivní ztrátou je Brooks Orpik, který se taktéž upsal Washingtonu. Místo Jussiho Jokinena by měl zaplnit novic Nick Spalling.

Koho se vyplatí sledovat pozorněji?

Jevgenij Malkin: Malkin v playoff zlobil hráče Rangers snad nejvíce ze všech Tučňáků a bude potřeba počítat s hráčem takového kalibru. První dvě obranné dvojice budou mít co dělat, aby tohoto Rusa uhlídaly. Je nebezpečný ve hře pět na pět, ale v přesilovkách nemá problém vynikout.

Derek Stepan: Očekává se, že Stepan bude prvním centrem Rangers, ale kvůli zranění nezasáhne do začátku sezóny. První zápas s Pens, který se hraje 11. 11., nejspíše nezmešká, ale asi ještě nebude v optimální formě. Minulou sezónu v základní části zaznamenal „Step“ pouze jeden gól a na ledě byl něco okolo 19 minut za zápas. Může z něj být velký hráč.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:53:59