Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preview Metropolitní divize: Columbus Blue Jackets

Preview Metropolitní divize: Columbus Blue Jackets

Dalším týmem, který vám přestavíme, je Columbus Blue Jackets. Columbus se jeví jako hlavní tah trejdů Ranegrs, protože jak na jednu, tak na druhou stranu putovalo hodně hráčů a většina z nich hraje v prvních týmech. Ať už je to Rick Nash a Derick Brassard v Rangers, tak Brandon Dubinsky a Arťom Anisimov v Columbusu. Na lepší stranu se zatím jeví cesta na Manhattan, protože tamní hráči se letos dostali až do finále Stanley Cupu.
Columbus minulou sezónu bojoval o playoff až do konce, což se mu vyplatilo. Do boje o Stanley Cup se dostal teprve podruhé ve své krátké historii. Jelikož v Metropolitní divizi skončili čtvrtí, tak se nevyhnuli Pittsburghu, který s nimi měl problémy a vyřadil je až po šesti zápasech. Myslíme si, že tento rok budou kousat ještě víc, protože se jim ustálil kádr a mají plno nadějných mladíků, což se potvrdilo na turnaji v Traverse City, kterému mladí Modrokabátníci dominovali.

Kalendář vzájemných zápasů v nadcházející sezóně:
11. října: Columbus Blue Jackets – New York Rangers
16. ledna: Columbus Blue Jackets – New York Rangers
22. února: New York Rangers – Columbus Blue Jackets
6. dubna: New York Rangers – Columbus Blue Jackets

Jaké byly vzájemné duely v minulém ročníku?

Rangers měli minulou sezónu s Blue Jackets pozitivní bilanci 2-1-1, když vyhráli oba zápasy v Columbusu. Jeden zápas v MSG prohráli v základní hrací době, ten druhý na nájezdy. Nejlepší vzájemný zápas byl ten poslední, ve kterém si Rick Nash poprvé zahrál jako host v Nationwide Areně. Zápas byl od začátku vyhecovaný, protože se jednalo o jeden z klíčových zápasů, které rozhodovaly, kdo půjde do playoff, a kdo ne. Nash hrál celý zápas bojovně, provokoval Bobrovského a na začátku třetí třetiny se dokonce nebál shodit rukavice. Byl to nervózní zápas. Všechny góly padly v poslední periodě a utkání skončilo 3:1 ve prospěch hostů. Prosadili se Stepan, Brassard a Hagelin, když otáčeli vývoj zápasu. 7. ledna Rangers porazili Blue Jackets na jejich ledě 4:2 poté, co se zaskvěl Cam Talbot svými 32 zákroky a Carl Hagelin dvěma góly.

Kdo k Blue Jackets přišel a kdo odešel?

Příchody: Scott Hartnell, Simon Hjalmarsson, Brian Gibbons, Alexander Wennberg
Odchody: R.J. Umberger, Nikita Nikitin, Derek McKenzie, Blake Comeau, Matt Frattin, Jack Skille, Nick Schultz
Vzhledem k tomu, že minulá sezóna byla pro Columbus nejúspěšnější v historii, tak není k podivu, že John Davidson neudělal v týmu žádné velké změny. Blue Jackets mají v systému velmi dobré mladíky, proto bylo potřeba tým trošku protřídit, takže tým opustili Nikitin, McKenzie, Skille, Comeau a Frattin – všechno hráči 26 let a více. To představuje šanci například pro pětadvacetiletého Švéda Simona Hjalmarssona.To samé platí pro hráče vybraného v prvním kole Alexandera Wennberga – dalšího Švéda s velkým množstvím talentu. Odchod Nikitina je možná příležitost v přesilovce pro bývalého Jezdce Tima Erixona.

Jediným trejdem, který Columbus uskutečnil, byl s Philadelphií. Columbus se zbavil R.J. Umbergera a přišel Scott Hartnell. Až v sezóně se uvidí, kdo udělal lépe.

Koho se vyplatí sledovat pozorněji?

Brandon Dubinsky: Bývalý Ranger Brandon Dubinsky se nejen jeví jako klíčový hráč, ale i jako pravý vůdce, přesně takového, jakého Columbus potřebuje. Minulou sezónu byl třetí v kanadském bodování svého týmu s 50 body v 76 zápasech a přidal dalších 6 v 6 zápasech playoff. Nicméně největší Dubinského předností je hra na obou koncích hřiště. Je jeden z těch lepších defenzivních útočníků v lize. Má velkou vášeň do hry, stačí se podívat na první kolo letošního playoff, jak se od prvního zápasu hádal s Sidneyem Crosbym. Býval miláčkem fanoušků Rangers a teď je miláčkem fanoušků Columbusu, což dokáže málokdo. Navíc proti Rangers má vždy velkou motivaci a máme se na co těšit.

Rick Nash: Když se hraje s Colmbusem, tak jsou na něj upřeny všechny oči. To on je největší hvězda, která kdy za Blue Jackets hrála, on je jejich první volba v draftu. Ale teď je hráčem Blueshirts. O jeho návratu do Nationwide Arény už byla řeč, a tak by měl vypadat každý jeho zápas proti Columbusu. Má obrovskou motivaci. Vždy na něj bude směřováno bučení fanoušků Blue Jackets, ale to ho podle slov motivuje ještě víc. Doufejme, že každý zápas, který odehraje, bude stejný jako ten 21. března, ve kterém zaznamenal i bitku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:06:06